Joanne van der Veen
Relatiebeheerder Inkomen

Ik krijg alle ruimte om me op professioneel en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.

Klantgerichtheid, probleemoplossend denken en commercieel handelen. Dat zijn voor Joanne van der Veen de drie kernwoorden die zij als Relatiebeheerder Inkomen dagelijks toepast. Ze helpt tussenpersonen met het afsluiten van inkomensverzekeringen voor hun klanten en behandelt complexe aanvragen. “Het leuke vind ik dat we graag een stapje verder zetten dan alleen de tussenpersoon te woord staan: we denken echt mee en zoeken samen naar de beste oplossing.”

Dit doe ik

Ik behandel complexe aanvragen van tussenpersonen, help met inhoudelijke vragen en geef informatie over lopende producten. Wat ik vooral leuk vind is het intensieve klantcontact, gecombineerd met de commerciële insteek die erbij komt kijken. Een tussenpersoon belt me bijvoorbeeld op over een offerte van een andere verzekeraar en vraagt of ik hem een betere deal kan aanbieden. Ik doe dan onderzoek naar hoe het bedrijf in elkaar zit en ik bekijk de risico’s. Op basis daarvan onderhandel ik met de tussenpersoon over een goede prijs. 

Het opbouwen van een band met tussenpersonen is heel belangrijk. Daarom werken we tegenwoordig met accountteams: elk team heeft de verantwoordelijkheid voor een eigen groep van tussenpersonen. Behalve veel telefonisch contact hebben we soms ook relatielunches met hen voor een persoonlijker contact. We gaan dan ook graag een stapje verder dan alleen onze klanten te woord staan. We denken altijd mee en zoeken samen naar de beste oplossing.


Een goede teamspirit is cruciaal want samen sta je past echt sterk

Joanne van der Veen, Relatiebeheerder Inkomen


Mijn reden om te solliciteren

Na mijn opleiding hbo Rechten ben ik bij UWV gaan werken. Maar er was geen uitdaging in het werk en ik miste het commerciële deel. Een medewerker van a.s.r. wees me toen op deze uitdagende functie. Ze vertelde daarbij over de positieve cultuur, goede werksfeer en het teamgevoel dat kenmerkend is voor a.s.r. Dit sprak me erg aan, dus ik solliciteerde meteen.

Gerelateerde vacatures
Goed teamgevoel

Ik werk in een accountteam met zes andere collega’s. Ik vind teamgevoel heel belangrijk. Doordat het team klein is, zit dat wel goed. We hebben een goede onderlinge band en werken heel goed samen. We starten elke dag samen om te kijken hoe het met iedereen gaat. Wanneer het mogelijk is proberen we ook leuke uitjes te plannen met het team. Ons laatste teamuitje was bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf voor kinderen met een beperking. 

Dat vind ik ook fijn aan a.s.r.; dat ze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Veel teamuitjes bij a.s.r. hebben namelijk een maatschappelijk doel.

Investeren in ontwikkeling

Ik vind het mooi dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Of het nu te maken heeft met je functie, of dat je je wilt ontwikkelen op persoonlijk vlak, het kan gewoon. Ik heb RVI en Wft Inkomen afgerond. Je wordt bij a.s.r. echt aangemoedigd om te investeren in je ontwikkeling. Ik wil dan ook nog graag cursussen gaan volgen over timemanagement en leidinggeven.

De flexibiliteit en vrijheid die je bij a.s.r. krijgt maakt het ook makkelijker om je tijd te investeren in ontwikkeling. Want hier is het je eigen verantwoordelijkheid om je uren te maken, wanneer en waar dat dan ook is. We werken gemiddeld 2 dagen op kantoor en 3 dagen vanuit huis. Als ik een keer extra thuis moet blijven om de hond uit te kunnen laten, is dat geen enkel probleem.


 

Mijn toekomst bij a.s.r.

Er zijn goede doorgroeimogelijkheden, maar voorlopig zit ik nog goed op mijn plek. Ik kan nog genoeg leren in mijn huidige functie en ik ben hier nog lang niet uitgekeken.


Verhalen van andere collega's