IT
#takeittothecloud #innovatiefdoen

IT

Innovatie is key. Zeker als je onderscheidend wilt blijven in de constant veranderende wereld van IT. Daarom zijn we samen met onze 600 IT-ers continu bezig met vernieuwen. Het resultaat is een optimale IT-infrastructuur en systemen die aan de wensen van de gebruikers voldoen. 

Vernieuwend

Als IT-er bij a.s.r. innoveer je en sta je open voor de nieuwste technologieën. Ook help je collega’s bij het effectief inzetten van deze technologieën en adviseer je hen over jouw specialisatie. Met onze IT&C Academy kun je deelnemen aan kennisevents en inspirerende masterclasses om kennis te delen met vakgenoten. Je bent dan ook constant bezig om jezelf en het team te blijven verbeteren en om processen te versnellen. Want gebruikers verwachten steeds meer snelheid, betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en flexibiliteit tegen lagere kosten. Outsourcing, Cloud- en SaaS toepassingen vervangen in-house ontwikkelde applicaties. Als IT-er ben je dan ook een echte T-shaped professional met werkzaamheden die steeds complexer, veelzijdiger en minder operationeel zijn. 

Innovatie ambassadeurs

Om goed op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen hebben we binnen de afdeling IT&C innovatie ambassadeurs. Deze medewerkers volgen relevante ontwikkelingen buiten a.s.r., signaleren kansen en zijn aanspreekpunt voor de business lines. IT&C heeft ambassadeurs op de thema’s Artificial Intelligence, Robotics, Internet of Things en Blockchain. 

Vacatures in dit vakgebied

Centrale en decentrale IT-functies

Binnen a.s.r. hebben we centrale en decentrale IT-functies. Bij een centrale functie werk je voor heel a.s.r., denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhouden van de websites van a.s.r. Bij een decentrale functie werk je voor één van onze businesslines en heb je een brugfunctie tussen IT en de business. 

Als T-shaped professional werk je onder andere aan:

  • Applicaties: De applicatieteams verzorgen het volledige technisch beheer en integratie van allerlei applicaties zodat ze voldoen aan alle wensen binnen de business. Daarnaast beheren ze databases en monitoren ze ICT-componenten en -processen in de keten.
  • Datamanagement: De datamanagementteams zetten datawarehouses op, ondersteunen Self Service Business Intelligence (SSBI) op het gebied van consultancy, inrichting en kennisdeling. Ook testen ze software en borgen de datakwaliteit aan de hand van een controlemechanisme.
  • Ontwikkelen en Testen: we zorgen voor het hele opleverproces van software: van ontwikkelomgeving naar de productie-omgeving. Onze systeemontwikkelaars bouwen platforms van onder andere Cordys, .NET, Mainframe en SharePoint. Onze testers zorgen voor de juiste voorbereiding en uitvoering van de systeem(integratie)- en ketentesten in diverse testomgevingen.

Verhalen van collega's