Solliciteer op één van de ICT vacatures bij a.s.r.!

Wil jij bijdragen aan onze ambitie om de beste en grootste digitale verzekeraar te worden? En samen met meer dan 600 IT-collega’s te zorgen voor een innovatieve, veilige én betrouwbare digitale omgeving voor klanten en medewerkers? Wij zoeken slimmerikken die websites, apps of datasets kunnen bouwen. Of bugs, glitches en hackers willen bestrijden. In ruil daarvoor bieden we je vrijheid en verantwoordelijkheid en top arbeidsvoorwaarden. Benieuwd? Ontdek wat jij als IT’er kan doen bij a.s.r.!

6 redenen om bij a.s.r. in de ICT te werken
 • IJzersterke arbeidsvoorwaarden toon
 • Flexibel werken toon
 • Gezellige werksfeer toon
 • Innoveren toon
 • (Door)groeimogelijkheden toon
 • Impact maken bij een topwerkgever toon
Als ICT’er op de agile manier innovatie brengen binnen heel a.s.r.

Binnen a.s.r. hebben we centrale en decentrale ICT-functies. Bij een centrale functie werk je voor heel a.s.r. Bij een decentrale functie werk je voor één van onze bedrijfsonderdelen, zoals inkomensverzekeringen, pensioenen, vermogensbeheer of vastgoed.

Bij a.s.r. werken we steeds meer volgens de Scrum en agile werkwijze. In sprints van drie weken ontwikkelen we met zelfsturende teams nieuwe en innovatieve functionaliteiten en voeren we optimalisaties uit. Veel IT-collega’s zijn T-shaped professional. Samen werken we aan:

 • Applicaties: Binnen onze applicatieteams zorg je voor het complete technisch beheer en integratie van allerlei applicaties. Belangrijk is dat deze voldoen aan requirements en wensen van de (interne) klant. Die haal je vooraf op. Daarnaast beheer je databases en monitor je ICT-componenten en -processen in de keten.
 • Datamanagement: Je zet datawarehouses op en ondersteunt met Self Service Business Intelligence (SSBI) met consultancy, inrichting en kennisdeling. Ook test je  software en optimaliseer je de datakwaliteit.
 • Development: Als UX designer, developer en IT tester bouw je continu aan nieuwe en bestaande functionaliteiten, apps, portals en websites. Voor onze platforms gebruiken we onder andere Cordys, .NET, Mainframe en SharePoint. Programmeren doen we vooral in C#. Om ervoor te zorgen dat we continu stappen maken, werken vooral binnen dit gebied agile.
 • Business IT Consultancy: Als Business IT Consultant (BIC) verbeter je digitale werkprocessen en ICT-systemen. Je analyseert problemen binnen de afdeling en geeft praktisch advies om efficiënter te kunnen werken. 
 • Risk & IT Security: Binnen dit vakgebied adviseer je Managementteams en directie over IT risico’s en noodzakelijke beveiligingsmaatregelen. Je analyseert de mogelijke impact van dreigingen en komt met oplossingen aan de hand van de nieuwste technieken en trends. Ook voer je IT controls uit en coach je collega’s om zelf control assessments uit te voeren.
 • Automatiseren: Onze ambitie is om de beste digitale verzekeraar van Nederland te worden. Daarom heeft  automatisering topprioriteit bij a.s.r. Robotic Process Automation (RPA), Business proces automatisering en digitalisering zijn ‘hot topics’ bij ons. 
Vacatures in dit vakgebied
IT Talent Traineeship

Met het IT Talent Traineeship van a.s.r. geef jij je IT-carrière de perfecte boost. In twee jaar tijd pak je opdrachten op bij verschillende afdelingen binnen a.s.r.  

Zo start je jouw ultieme ontdekkingsreis: waar liggen jouw talenten, wat geeft je energie en waar wil je naartoe werken? Tijdens dit IT traineeship investeer je continu in jezelf. Je haalt de belangrijkste ICT certificaten, doet veelzijdige werkervaring op en ontwikkelt je persoonlijke vaardigheden. Dit is jouw kans om je van trainee te ontwikkelen tot allround Digital professional op het gebied van Application Development & Data Science, IT Infrastructure & Cloud of IT Security.

Innovatieve speeltuin voor de echte IT professional

Onze digitale agenda is heel ambitieus. Daarom werken we met de nieuwste technieken en laten we je inspireren door de laatste trends. Via onze eigen a.s.r. academy kun je deelnemen aan hoogstaande ICT masterclasses en kennisevents.

We gebruiken binnen a.s.r. vaak de nieuwste technieken, waardoor je met hartenlust kan experimenteren en pionieren. Onze innovatie-ambassadeurs volgen de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence,Robotics, Internet of Things en Blockchain op de voet. Samen maken we de beste creaties. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Onze website ditzo.nl won al zes keer op rij de ‘Website van het jaar’ enonze geavanceerde conversational interface chatbot op www.asr.nl is een veelbesproken voorbeeld.

Duurzame verzekeraar

a.s.r. speelt als verzekeraar, belegger en werkgever een leidende rol op het gebied van duurzaamheid. Bij alles wat we doen, denken we na over de vraag of dit houdbaar is voor de toekomst. En met resultaat! In 2021 heeft Sustainalytics ons uitgeroepen tot duurzaamste verzekeraar ter wereld. En met ons beleggingsbeleid zijn we al jaren koploper in de Eerlijke Verzekeringswijzer.

Duurzaamheid zit in ons DNA. Ons kantoorgebouw is CO2-neutraal en we zijn sinds kort trotse eigenaar van de grootste bi-directionele laadgarage van de wereld. Ook reizen we zoveel mogelijk met het OV of een elektrische auto.

Teamuitjes combineren we vaak met een maatschappelijke activiteit en collega’s zetten zich actief in voor vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld door les te geven op scholen over financiën of mensen helpen met hun financiële administratie.

Solliciteer op één van onze ICT vacatures

Ben je enthousiast geworden over werken bij a.s.r. en is het tijd voor een volgende stap in je carrière? Bekijk dan al onze IT vacatures! We zijn bijvoorbeeld regelmatig op zoek naar de volgende digital professionals:

 • Business IT Consultant
 • IT Risk Specialist
 • (Software) Developer
 • Egineer
 • ICT Tester

Verhalen van collega's