De wereld doet ertoe. 

Duurzame werkgever

Wij vinden het erg belangrijk dat jij zo lang mogelijk en zo vitaal mogelijk een goede bijdrage kunt blijven leveren aan de arbeidsmarkt. Daarom doen we er alles aan om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, zowel binnen als buiten a.s.r. We omarmen verschillende zienswijzen en achtergronden, we streven ernaar om ieders talent zoveel mogelijk te benutten en we stimuleren elkaar om een maatschappelijke bijdrage te leveren.

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

Met een uitgebreid aanbod van workshops, cursussen en opleidingen en de inzet van interne loopbaancoaches investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling en je wendbaarheid. Onze op maat gemaakte development programma’s geven talenten net dat steuntje in de rug om sneller door te groeien naar een rol waarin ze nog beter tot hun recht komen. En een uitgebreid aanbod op het gebied van vitaliteit helpt jou om gezond en fit aan het werk te blijven. 

Verschillen omarmen

Bij a.s.r. streven we naar een inclusieve cultuur, waarin verschillen worden herkend, gewaardeerd en benut. In onze organisatie krijgt iedereen die zijn talenten in wil zetten om onze doelstellingen te realiseren, de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid. We sluiten niemand buiten, we geloven in de kracht van verschillende kwaliteiten en we omarmen verschillen.

Participatiedesk

Om de stap naar de arbeidsmarkt te verkleinen voor mensen met een arbeidsbeperking, hebben we bij a.s.r. de Participatiedesk. Via dit interne uitzendbureau zetten we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in op verschillende klussen binnen onze organisatie. Mensen die vallen onder de Participatiewet krijgen zo de mogelijkheid om in een leuke functie werkervaring op te doen, een vak te leren en werknemersvaardigheden te ontwikkelen. Bij goed functioneren kunnen medewerkers van de Participatiedesk instromen op een reguliere functie binnen a.s.r.

Medewerkers van de Participatiedesk worden begeleid door een interne begeleider van a.s.r. en een externe jobcoach. Ook nemen ze deel aan een op maat gemaakt opleidingsprogramma, dat ze meer inzicht geeft in hun sterke punten en ze voorbereidt op toekomstige sollicitaties. 

Val jij onder de Participatiewet en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bij ons? Stuur dan een e-mail naar de teammanager van de Participatiedesk, via paul.van.belzen@asr.nl. 

Maatschappelijke activiteiten en a.s.r. foundation

Medewerkers van a.s.r. zetten zich - zowel individueel als in teamverband – op grote schaal vrijwillig in voor maatschappelijke activiteiten. Bijvoorbeeld via maatschappelijke teamactiviteiten, die worden georganiseerd door a.s.r. foundation of via door a.s.r. foundation georganiseerde projecten om financiële zelfredzaamheid (verder) te ontwikkelen en te ondersteunen. Via het a.s.r. Stimulansplan kunnen medewerkers van a.s.r. een beargumenteerd voorstel doen voor een financiële bijdrage van a.s.r. aan een project of een maatschappelijk doel van hun keuze. Medewerkers van a.s.r. krijgen jaarlijks een dag betaald verlof voor het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten. 

Meer lezen over a.s.r.?