Nathalie Groenendijk
Trainee Corporate Communicatie
Home Verhalen Nathalie Groenendijk

‘Ik krijg hier veel ruimte om te ontdekken wat ik wil’

Na het behalen van haar diploma International Business zocht Nathalie Groenendijk een traineeship bij een bedrijf dat aansloot bij haar normen en waarden. Ze vond haar match bij a.s.r. Binnen onze organisatie werkt ze als Projectleider aan de opdracht om een nieuw systeem te vinden voor het maken van jaarverslagen. Tegelijkertijd geeft a.s.r. haar de ruimte om aan extra opdrachten te werken, waarbij ze haar eigen tijd kan indelen. Een fijne manier voor Nathalie Groenendijk als young professional om veel te leren en te ontdekken wat bij haar past, want “na het afstuderen begint de ontdekkingstocht pas echt.”

Mijn baan 

Bij de start van mijn traineeship is er gekeken naar wie ik ben, wat ik wil en welke opdracht daar goed bij aansloot. Dat is de opdracht van Projectleider geworden. Sinds a.s.r. een beursgenoteerd bedrijf is, wordt er meer verwacht van de jaarverslagen. Deze moeten er mooier uitzien, inzichtelijker zijn en efficiënter om mee te werken. Ik onderzoek welk systeem a.s.r. het beste voor de jaarverslagen kan gebruiken. Om daar antwoord op te krijgen, verzamel ik informatie van interne collega’s. Ik heb dus veel contact met verschillende afdelingen. De informatie die ik verzameld heb, koppel ik terug aan de leveranciers. De leveranciers nodig ik uit op kantoor, zodat zij een pitch kunnen geven over hun product. Op deze manier zorg ik ervoor dat vraag en aanbod samenkomen. Het is eigenlijk een soort afvalrace. Alleen het beste systeem blijft uiteindelijk over.

Ik merkte dat ik naast deze opdracht nog tijd over had. Daarom hebben we verder gekeken en ben ik binnengerold op de marketingafdeling. Daar werk ik mee aan een campagne. Als de campagne afgerond is, gaan we weer op zoek naar een andere opdracht. Dit is een mooie manier om te ontdekken in welk vakgebied ik mij het meeste thuis voel. Je kan je dagen zo gek maken als je wilt en alles doen wat je leuk vindt. Zolang mijn hoofdopdracht maar prioriteit heeft en niet lijdt onder de extra werkzaamheden.

Na de studie begint de ontdekkingsreis pas echt.

Nathalie Groenendijk, Trainee Corporate Communicatie

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Nadat ik mijn studie International Business afgerond had, was ik op zoek naar een traineeship. Ik koos hiervoor om mezelf te ontwikkelen en om te ontdekken waar mijn interesses liggen. Een vriendin van mij werkte bij a.s.r. en zij kon me dus meer vertellen. Ik kwam erachter dat je als trainee een vliegende keep in de organisatie bent. Ook ontdekte ik dat a.s.r. dichtbij haar normen en waarden blijft. Ze investeren bijvoorbeeld niet in bedrijven die aan kinderarbeid doen of die een achtergrond in wapenhandel hebben. In deze economie zie je toch vaak dat bedrijven voor het geld gaan en ik vind het tof dat a.s.r. vasthoudt aan haar principes. Dit zegt veel over een bedrijf.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's 

Mijn eerste dag bij a.s.r. begon gelijk goed. Ik werd opgehaald door de afdelingssecretaresse. Zij ging met mij langs de verschillende afdelingen om kennis te maken met iedereen. Alle collega’s waren meteen enorm geïnteresseerd. Ook heb ik 1-op-1 gezeten met collega’s om ze beter te leren kennen en een beter beeld te krijgen van hun rol. Mijn collega’s zijn heel divers. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en werkgeschiedenis, waardoor de grappigste verhalen voorbij komen. Ze hebben ontzettend veel kennis en delen deze graag met je. Ook met de andere trainees heb ik veel contact en we gaan regelmatig gezellig met elkaar eten.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Toen ik hier binnenkwam had ik niet verwacht meteen als Projectleider aan de slag te mogen. Je krijgt dus gelijk grote verantwoordelijkheden. Je wordt gewaardeerd om wie je bent als persoon en om je kennis. Wat ik ook fijn vind is dat het hoger management erg toegankelijk is. Zo hebben we bijvoorbeeld een “verbazingslunch” op geplande momenten. Tijdens deze lunch schuif je aan bij de CEO en kunnen trainees aangeven waar ze zich over verbazen binnen de organisatie. Dit kan zowel iets positief als iets negatiefs zijn. Wat ik erg fijn vind binnen a.s.r. is dat je soms met de lunch bij de CEO aan tafel zit. Ze zijn bij a.s.r. niet bang voor kritiek en willen juist van hun medewerkers weten wat goed gaat en wat beter kan. Problemen kun je dus gewoon aankaarten.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Binnen a.s.r. is veel mogelijk. Ze kijken wat bij je past, hoe jij je ontwikkelt en wat je leuk vindt. Ik zie zelfs dat er functies in het leven geroepen worden voor trainees die doorgroeien. Als je een goed idee hebt en de organisatie het gevoel heeft dat het wat toevoegt, staan ze hier zeker voor open. Zelf ben ik met een open blik dit traineeship ingegaan. Ik heb nog niet per se een einddoel voor ogen en dat vind ik juist fijn. Nu kan ik goed ontdekken waar mijn kwaliteiten liggen. Wat ik wel weet is dat ik leidinggevende ambities heb en dat ik ontzettend veel plezier haal uit mijn opdracht als Projectleider.


Verhalen van andere collega's