Nathalie Groenendijk
Scrum Master

Het maatschappelijke karakter van a.s.r. past bij mij.

Tijdens haar traineeship maakte Nathalie Groenendijk voor het eerst kennis met het werk als Scrum Master. En dat smaakte naar meer. Inmiddels is ze via Product Manager doorgegroeid naar Scrum Master en Agile Coach. ‘Ik sta met beide benen in de business, maar zit ook met het management aan tafel om strategieën te bedenken.’

Dit doe ik 

De afdeling AOV gaat steeds meer agile werken. In dat verandertraject coach ik teams en help ik ze bij de transitie. Ik leid stand-ups, bereid meetings voor en houd de planning bij. Maar ik houd ook de stip op de horizon in de gaten. Samen met de andere Scrum Masters en het management kijk ik wat we willen bereiken in het agile werken en hoe we iedereen op één lijn krijgen. 

Daarbij is het belangrijk om de mindset van medewerkers te veranderen. Het is best even wennen om zelf verantwoordelijkheid te nemen en niet meer alles wat je doet te hoeven rapporteren aan een leidinggevende. Ik ben een mensen-mens, dus ik vind het leuk om teams daarin te begeleiden en mensen te helpen. Mijn baan is heel veelzijdig en ik heb alle vrijheid om te bepalen hoe we die stip op de horizon bereiken.

Samen doen 

Naast mijn collega’s in het scrumteam werk ik nauw samen met de teammanagers van AOV. Ik koppel feedback uit het team terug, adviseer ze over de beste koers en help ze het overzicht te bewaren. Ook vorm ik samen met de andere Scrum Masters van AOV een zogenaamde ‘agile community’. We komen eens per maand bij elkaar om kennis en best practices te delen, organiseren inspiratiesessies en vragen elkaar om tips en advies. Als Scrum Master heb ik veel verschillende rollen en werk ik samen met hele verschillende mensen. Die variatie is top, want van iedereen kan ik weer nieuwe dingen leren.

#Nathaliedoethet

a.s.r. levert een nuttige bijdrage aan de maatschappij. Niet om in de media te komen, maar omdat we zowel in het werk als daarbuiten oprecht goede dingen willen doen. Dat past bij mij, want ik doe zelf ook al jaren veel verschillende soorten vrijwilligerswerk. Zo zette ik me tijdens mijn studie binnen het VoorUit Project in voor de sociale cohesie in mijn wijk in Amsterdam, heb ik activiteiten gedaan met kleuters en kinderen met het Syndroom van Down en heb ik taallessen georganiseerd voor Arabische vrouwen om hun zelfstandigheid te bevorderen. En ik zat in het bestuur van LeerBuddy, een stichting die kinderen met een maatschappelijke achterstand helpt bij schoolwerk.

Ik heb het goed, dus voel me verplicht om anderen te helpen. En a.s.r. helpt daarbij door budget beschikbaar te stellen voor maatschappelijke initiatieven van medewerkers. Zelf hoef ik er niks voor, want de waardering van de mensen die je helpt is onbetaalbaar.

De waardering van de mensen die je helpt is onbetaalbaar.

Nathalie Groenendijk, Scrum Master

Blijven doen

Over vijf jaar zou ik graag nog steeds bij a.s.r. willen werken. Uiteindelijk zou ik graag als agile coach zelfstandig verandertrajecten willen kunnen trekken. Daarnaast lijkt het me leuk om buiten mijn werk activiteiten te blijven organiseren en mensen te inspireren. Ik wil niet stil blijven staan, maar focussen op mijn ontwikkeling en met de tijd meegaan.

Gerelateerde vacatures

Verhalen van andere collega's