Marise Sperling
Teammanager Merk en Marketingcommunicatie

‘Je kan meer dan je denkt, als je er maar vol voor gaat’

Na tien mooie jaren bij Aegon werkt Marise Sperling sinds kort als Teammanager Merk en Marketingcommunicatie Particulier bij a.s.r., vanwege de samenvoeging tussen a.s.r. en Aegon Nederland. Afgezien van de files is ze enthousiast over haar nieuwe baan. “Na zoveel jaar bij dezelfde werkgever ga je toch nadenken over wat je verder nog wil. Ik hou van verandering, leer daar altijd veel van. Het voelde voor mij daarom logisch om de stap naar a.s.r. te zetten en teammanager te worden.”

Het merk a.s.r. nog verder uitbouwen

Wat Marise met name aanspreekt is dat a.s.r. stevig investeert in marketing en communicatie. “Ons team is verantwoordelijk voor alle communicatie die gericht is op de particuliere markt. Van commercials en sociale media tot aan reclameborden langs de weg. Mede dankzij de consistente merkstrategie van a.s.r. is de naamsbekendheid in de afgelopen jaren omhoog geschoten. Met meer aansprekende campagnes kunnen we het merk nóg verder uitbouwen. Je begrijpt, ik ben in een warm bad gestapt, het zindert hier van de energie en positiviteit. Leuke bijkomstigheid is dat ik me door a.s.r. veel bewuster ben geworden van de duurzame keuzes die je kunt maken. Mijn zoontje is erg bezig met de natuur, hij wil Freek Vonk worden. Nu snap ik hem nóg beter.”

“Deze baan sluit naadloos aan bij wat ik het liefste doe: creativiteit in combinatie met strategie en analyse. Na mijn studie Media en Journalistiek aan de Erasmus Universiteit werkte ik bij de Volkskrant en bij een communicatiebureau. Om ook aan de opdrachtgeverskant ervaring op te doen, begon ik bij Aegon. Ik werkte als functional lead van het merkteam en deed na een tijdje ook internationale projecten. Best spannend in het begin, maar ik ontdekte al snel dat je veel meer kan dan je denkt. Als je er maar vol voor gaat.”

Deze baan sluit naadloos aan bij wat ik het liefste doe: creativiteit in combinatie met strategie en analyse.

Marise Sperling, Teammanager Merk en Marketingcommunicatie Particulier

Ik hou enorm van samenwerken

“Bij a.s.r. ben ik niet alleen inhoudelijk verantwoordelijk, maar draag ik als ’meewerkend voorman’ ook verantwoordelijkheid voor de inzet en ontwikkeling van mijn collega’s. Dat is nieuw voor mij. Ik wil me daar graag verder in ontwikkelen en a.s.r. geeft me daarvoor alle ruimte. Het past ook goed bij mij, ik heb het altijd leuk gevonden om anderen mee te krijgen en te motiveren. Ik ben ook een echte teamplayer, hou enorm van samenwerken. Op dit moment werken we intensief samen met HR aan het vervolg van de werkgeverscampagne ‘Jij doet het bij a.s.r. Nu, later en altijd’. Alles moet kloppen: van goede content en een doortimmerd mediaplan tot het managen van de campagne. Daar zijn een hoop mensen bij betrokken. Mijn team, een reclamebureau, mediabureau, de collega’s van HR Communicatie en Tekst & Design. Het is leuk om samen een succesvolle campagne te ontwikkelen.”

Gerelateerde vacatures
Carrière maken en een goede moeder zijn

Centraal in de werkgeverscampagne staat de medewerker. Die wil niet kiezen tussen carrière maken en, bijvoorbeeld, vrijwilligerswerk of sporten op hoog niveau. Dat geldt ook voor Marise. “Ik heb een gezin met twee jonge kinderen, dat is altijd druk. Je kunt jezelf niet opsplitsen, dus moet het thuis goed geregeld zijn. Met de buitenschoolse opvang en een lieve oppas komen we al heel ver. En doordat a.s.r. flexibel werken ondersteunt, kan ik ook de losse eindjes aan elkaar knopen. Afhankelijk van wat er nodig is in het team werk ik twee dagen per week thuis. Dat scheelt al enorm veel reistijd. Wanneer er iets bijzonders is, dan stop ik wat eerder met werken en compenseer ik die tijd in het weekend of ’s avonds. Zo kan ik mijn kinderen zelf naar de Avondvierdaagse of zwemles brengen. Én carrière maken, én een goede moeder zijn: dat is wat ik wil en wat gelukkig kàn bij a.s.r.”

 

Bij a.s.r. weten we dat er méér is dan alleen je baan en je niet het één voor het ander wilt laten. Daarom zetten we jou centraal.
 

  

Meer weten over werken bij a.s.r.
Alexander: én mezelf kunnen zijn, én me blijven ontwikkelen Past werken bij a.s.r. ook bij jou? Ontdek het met de quiz! Mila: én vrijwilligerswerk doen, én blijven groeien

Verhalen van andere collega's