Thuraya al Bezem
Webanalist

Hoe meer ik leer, hoe leuker mijn werk is

Webanalist Thuraya Al Bezem is leergierig en streeft ernaar zichzelf en de applicaties waaraan ze werkt steeds verder te verbeteren. ‘Als collega’s uit mijn dashboards en rapportages een verbetering kunnen oppakken, merk ik dat ik echt impact maak.’

Dit doe ik

Als Webanalist help ik teams en collega’s om websites te optimaliseren en de digitale dienstverlening te verbeteren op basis van data. Daarvoor gebruik ik bijvoorbeeld het zoek- en klikgedrag van gebruikers, A/B-tests om varianten te vergelijken en customer effort scores waarmee bezoekers aanduiden hoe moeilijk het was om hun doel te bereiken. Die analyses deel ik vervolgens met het verantwoordelijke team, en samen vertalen we ze naar praktische verbeterpunten. Daarnaast maak ik nieuwe tools meetbaar, bijvoorbeeld door de koppeling te maken met Google Analytics. Daarmee help ik a.s.r. om steeds meer data-gedreven te werken. 

Deze baan past perfect bij mij, want ik houd ervan om in de data te duiken en nieuwe dingen te leren. Als je een gedachte of hypothese test die blijkt te kloppen, geeft dat echt een goed gevoel. Maar je krijgt ook vaak onverwachte inzichten, bijvoorbeeld dat de huidige variant beter werkt dan de nieuwe variant. Ook dat is een succes, want je leert wat over de bezoeker. Dat vind ik superleuk.

Gerelateerde vacatures
Blijven leren en ontwikkelen

Hoe meer ik weet, hoe leuker mijn werk is. Daarom stel ik veel vragen aan collega’s en vraag ik mensen met wie ik voor het eerst samenwerk altijd om feedback. Daar is bij a.s.r. alle ruimte voor: iedereen wil graag helpen, uitleg geven of een discussie aangaan. 

Daarnaast heb ik veel geleerd van cursussen die ik via a.s.r. kon volgen. Zo deed ik vorig jaar een hbo-opleiding Digitale Marketing, waar ik veel leerde over mijn eigen vakgebied en de andere disciplines van marketing. En laatst deed ik met collega’s een training over persoonlijkheid, waar ik erachter kwam dat ik soms te snel de inhoud in ga. Nu vraag ik bewust eerst even hoe het met iemand gaat. En omdat Nederlands niet mijn eerste taal is, volg ik via a.s.r. ook nog een taalcursus. 

De Nederlandse taal was een uitdaging, maar ik kreeg alle mogelijkheden om snel te kunnen leren.

Thuis bij a.s.r.

Mijn moeder is Nederlands, maar mijn ouders zijn gescheiden en ik ben opgegroeid in Syrië. Ik had geen contact met mijn Nederlandse familie, dus toen ik vijf jaar geleden met mijn vader, broertje en zusjes naar Nederland kwam, was alles nieuw. De eerste acht maanden heb ik vooral de taal en cultuur geleerd. Daarna liep ik stage bij een social-mediabedrijf en vervolgens solliciteerde ik voor een stage bij a.s.r. Tijdens die stage leerde ik veel over het werk als Webanalist en volgde ik online trainingen om kennis over het vakgebied op te doen. Ik leerde snel, werkte hard en wilde graag goed werk neerzetten, dus uiteindelijk kwam ik in dienst bij a.s.r. Door alle hulp van mijn collega’s, de vriendelijke sfeer en de mogelijkheden die ik kreeg om mezelf te ontwikkelen, voel ik me hier echt thuis.

Een groot deel van mijn werk bestaat uit communiceren en toelichting geven, dus de taal was in het begin wel een uitdaging. Collega’s gebruikten uitdrukkingen en spreekwoorden die ik niet begreep, ik moest vaak dingen extra toelichten en als ik een presentatie gaf, moest ik naast de inhoud ook nadenken over de woorden die ik gebruikte. Inmiddels gaat het presenteren goed en kan ik mijn ideeën prima overbrengen. Het is een gewoonte geworden.

Trots

Ik ben trots op hoe veel ik de afgelopen jaren heb bereikt. Een vaste baan was een grote droom voor mij, en dat is gelukt. Ik heb samen met mijn partner Mahmoud een huis gekocht en na vijf of zes keer eindelijk mijn rijexamen gehaald. Ik zeg altijd: de aanhouder wint! 

Ook nu ik die doelen heb bereikt, blijf ik mezelf ontwikkelen. Ik weet goed wat ik wil en praat regelmatig met mijn leidinggevende over mijn doelen. Ik hoop in de toekomst een hogere functie te bereiken in het vakgebied. Ik werk hard, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Tegen anderen die in Nederland hun carrière willen opbouwen, zeg ik: vraag altijd om hulp, dan krijg je veel meer gedaan dan je verwacht.


Verhalen van andere collega's