Niek Zuure
Programmeur
Verhalen Ook op afstand hebben we plezier.

Ook op afstand hebben we plezier.

Vóór corona genoot Ontwikkelaar Niek Zuure van de reuring op kantoor en was hij regelmatig aan de tafelvoetbaltafel of de vrijdagmiddagborrel te vinden. De reistijd vanuit Zoeterwoude was voor hem geen punt, want in de trein kon hij in alle rust een boek over zijn vakgebied openslaan. Het thuiswerken was dus wel even een omschakeling. ‘We moeten wat creatiever zijn, maar de gezelligheid is er nog steeds.’

Dit doe ik

Als programmeur bouw ik binnen een multidisciplinair scrumteam aan nieuwe componenten voor de websites van a.s.r. Ik zie het als een uitdaging om nieuwe technieken en methodieken op een logische manier toe te passen binnen de bestaande applicaties. Zodat het goed werkt voor de eindgebruiker van de website, maar ook voor mijn collega’s in de businesslines. Voor www.werkenbijasr.nl heeft mijn team bijvoorbeeld het online sollicitatieproces versoepeld door het mogelijk te maken om te solliciteren zonder in te loggen. Ook hebben we de vacaturezoekbalk verplaatst. Twee aanpassingen die de user experience van sollicitanten op de bestaande website hebben verbeterd.

Wat me ook goed bij is gebleven is het bouwen van de website voor a.s.r. Vitality. Nog voordat andere collega’s van dit nieuwe product afwisten, werden wij in het geheim ingelicht om in beperkte tijd een mooie nieuwe website te bouwen. Toen alles af was en we als ontwikkelaars op de lanceringsdag van a.s.r. Vitality stonden, was ik echt trots op wat we samen hadden bereikt. 

Of ik meewerk aan een nieuw concept of verbeteringen toevoeg aan een bestaande applicatie, maakt me eigenlijk niet uit. Als het lukt om problemen of klantvragen op een mooie manier op te lossen, ben ik blij.

Ik krijg als back end developer alle ruimte om mezelf te ontwikkelen richting full stack.

Samen doen

Naast de technische uitdaging van mijn werk krijg ik energie van het plezier en de gezelligheid met collega’s. In mijn team wordt hard gewerkt, maar is zeker ook plaats voor een lolletje. Ik geloof dat je als team meer kan bereiken dan alleen en spar graag met collega’s over oplossingen. Die interactie is belangrijk. Het hoeft niet alleen maar over werk te gaan. Ik houd zelf van voetbal en formule 1, dus daar gaat het tijdens een (online) koffiemomentje ook vaak over.

Toen ik binnenkwam bij de afdeling Innovatie & Digitaal gaf de gezelligheid in het team meteen een goed gevoel. Vóór corona speelden we regelmatig een potje tafelvoetbal op kantoor en gingen we op vrijdagmiddag aan de borrel, samen karten of naar de film. Nu we thuiswerken moeten we creatiever zijn, maar de gezelligheid is er nog steeds. Het tafelvoetbal is ingeruild voor online pictionary en op vrijdagmiddag borrelen we regelmatig via Teams. En binnen het team hebben we iedere dag een online koffiemomentje om het niet over het werk te hebben. Het heeft ook wel zo zijn charme als er dan onverwachts kinderen of huisdieren door het beeld lopen.

Gerelateerde vacatures
Continu ontwikkelen

Mijn vakgebied verandert snel, dus ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben bij a.s.r. begonnen als trainee vanuit een detacheringsbedrijf. Dat traineeship stimuleerde mij om aan mijn ontwikkeling te blijven werken. Inmiddels heb ik mijn traineeship afgerond en ben ik een half jaar in vaste dienst bij a.s.r. Het initiatief moet nu meer vanuit mezelf komen, maar gelukkig zijn er bij a.s.r. ook heel veel mogelijkheden. Zo heb ik een paar weken meegedraaid met een ander scrumteam waar ze wat extra capaciteit konden gebruiken. Dat hielp hen om alle deadlines te halen en gaf mij een kans om de organisatie beter te leren kennen, meer te leren over andere werkzaamheden en andere problemen op te lossen.

Ook op het gebied van trainingen is er veel mogelijk. Ik ben op dit moment een back end developer, maar wil graag meer richting full stack gaan en krijg daar alle ruimte voor. Laatst nodigde mijn leidinggevende me bijvoorbeeld uit voor een relevante training. Dat geeft mij een extra steuntje in de rug om me te blijven ontwikkelen.

Blijven doen

De komende tijd wil ik vooral meer ervaring opdoen en me verder ontwikkelen als vakman. Ik wil iemand zijn die problemen vakkundig oplost en met duurzame oplossingen komt. Iemand bij wie je vertrouwt dat het goedkomt. Daar komt ervaring en zelfverzekerdheid bij kijken, maar ook de nederigheid om fouten te erkennen en verantwoordelijkheid te nemen. Wat dat betreft zit ik bij a.s.r. op de juiste plek. Ik mag in een vroeg stadium over dingen meepraten, krijg hulp en vertrouwen en als er iets fout gaat, zoeken we samen naar oplossingen in plaats van met de vinger te wijzen. Ook daardoor ben ik na anderhalf jaar nog steeds blij dat ik voor a.s.r. gekozen heb.


Verhalen van andere collega's