Luc Nibbeling
Product Owner

Sparren met de CEO en bouwen aan het a.s.r. van morgen

Na een bachelor in Communicatiewetenschappen, een master in Finance en een rol als bestuurslid van de nationale studentenvereniging ISO wilde Luc Nibbeling cijfers, sociale vaardigheden en politiek blijven combineren. Onderdeel zijn van een bedrijf met oog voor de maatschappij en boven alles heel veel leren. Die combinatie vond hij als trainee bij a.s.r.

Dit doe ik

Tijdens mijn traineeship heb ik drie projecten geleid binnen a.s.r. Zorg, op het gebied van Finance & Risk, marketing en ons servicebeleid. Zo was ik onder andere projectleider van een pilot waarmee klanten via het chatkanaal op de websites van onze zorgverzekeringen live met mijn collega’s konden chatten. Deze pilot was een groot succes. Klanten werden snel geholpen en we hebben veel geleerd over hoe we dit kanaal het beste in kunnen zetten.

Ook heb ik ontdekt wat ik zoek in een vaste functie. Namelijk dat ik het geweldig vind om met een team te werken richting een concreet doel. Om niet altijd met de massa mee te lopen en vooral mijn eigen stijl in te zetten. Ik probeer eigenwijs te zijn, uit te spreken wat ik zie en altijd te vragen waarom we dingen doen. Kan het ook anders? Waarom proberen we het niet een keer? Die ruimte vind ik in mijn nieuwe functie als Product Owner binnen het project Digitale Agenda van a.s.r. In deze rol bouw ik samen met een team aan het a.s.r. van morgen.

Gerelateerde vacatures
#asrdoethet

Ik heb bewust gekozen voor het traineeship bij a.s.r. Initiatieven komen hier goed van de grond en er is ruimte voor innovatie waardoor we ons werk beter kunnen doen. Daarnaast vind ik het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. a.s.r. ondersteunt veel maatschappelijke initiatieven en wint prijs na prijs op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Die maatschappelijke betrokkenheid, daar kan ik nu van binnenuit een bijdrage aan leveren.

Het gaat niet alleen om winstmaximalisatie, maar ook om de bijdrage aan de maatschappij

Luc Nibbeling, Product Owner

Geen uitgestippeld pad

Binnen het traineeship kreeg ik alle vrijheid om kansen te pakken die ik tegenkwam. Er werd van mij verwacht dat ik zelf aan de slag ging om interessante opdrachten te vinden. Dat past bij mij, want ik kijk altijd om me heen wat er beter kan en hoe ik daarbij kan helpen. En ik werd er gelukkig goed bij geholpen. Mijn manager gaf goede feedback, stond open voor vragen en bracht me met de juiste mensen in contact als ik een kans voor verbetering zag. En iedereen dacht mee over welke projecten mij zouden liggen. 

Als trainee heb je al heel snel een groot netwerk. Doordat je traineegroep door de hele organisatie verspreid zit, leer je veel mensen kennen. Ik ging vaak (virtueel) koffiedrinken met mensen die iets interessants doen, om erachter te komen waarom ze doen wat ze doen en hoe ze daar zijn gekomen. De deuren staan daarvoor wijd open. Daarnaast was ik tijdens mijn traineeship samen met een andere trainee mentor van CEO Jos Baeten. Eens in de vijf weken gaven we hem een kijkje in wat de nieuwe generatie bezighoudt. Ik heb ontzettend veel geleerd van onze gesprekken over de weg die hij heeft afgelegd en de manier waarop hij naar onze generatie kijkt.

#Lucdoethet

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om een netwerk op te bouwen bij de start van je carrière, en ook dat dat niet voor iedereen even makkelijk is. Daarom ben ik een tijdje bestuurslid geweest van de jongerenvereniging van a.s.r., NeXus. Daarmee heb ik een bijdrage geleverd aan de verbinding binnen a.s.r. en zelf ook weer nieuwe mensen leren kennen.

Wil jij net als Luc een vliegende carrièrestart maken bij a.s.r.? Kijk dan snel of het traineeship van a.s.r. iets voor jou is!


Verhalen van andere collega's