Jenneke Meijer
Actuaris Ziektekosten

‘De sfeer, de werkvloer en de mensen spraken mij meteen aan’

Jenneke Meijer werkte als consultant bij een van de Big Four-kantoren, maar daar miste ze de diepgang en focus. Ze was voor een consultancy-opdracht al een paar keer over de vloer bij a.s.r. geweest. De informele sfeer en de platte organisatie sprak haar toen meteen aan. Daarom solliciteerde ze bij a.s.r., en is Jenneke nu actuaris ziektekosten. Met allerlei verschillende aandachtsgebieden heeft ze genoeg diepgang. ‘Waar ik eerder in mijn consultancy-opdrachten bij zorgverzekeraars aan de zijlijn stond, is dat als actuaris bij a.s.r. wel anders. Bij a.s.r. werk je samen met je team aan een gemeenschappelijk doel, en dat maakt het voor mij een veel interessantere en stimulerende manier om het aan te vliegen.’

Mijn baan

Schade-ramingen, verzekeringsverplichtingen, premiestelling van de producten… als actuaris ziektekosten kijk je naar veel diverse aspecten. Die veelzijdigheid in het werk is wat mij zo aanspreekt. Ook kan ik op allerlei verschillende vlakken kennis opdoen, omdat de business actuariaat zorg een redelijk kleine club is. Ik krijg een goed beeld bij wat er omgaat in de zorgsector en de verzekeringskant daarvan. Daar ben ik altijd in geïnteresseerd en het zorgt ervoor dat ik mezelf hier kan ontplooien. Wat ik het allerleukste vind aan mijn werk als actuaris bij a.s.r.? Dat ik van toegevoegde waarde kan zijn en mijn steentje bijdraag aan de zorgsector, zonder dat ik direct arts of fysiotherapeut ben.

Door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, kan je pas echt waarde toevoegen.

Jenneke Meijer, Actuaris Ziektekosten

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Voorheen werkte ik als consultant namens een van de ‘big four’ kantoren steeds bij verschillende opdrachtgevers. Vanuit die rol kwam ik ook een aantal keer over de vloer bij a.s.r. De sfeer, werkvloer en de mensen spraken mij toen al erg aan. En hoewel ik het in mijn consultancyrol naar mijn zin had en veel geleerd heb, miste ik wel diepgang en focus. Op het moment dat ik mij daarom oriënteerde op een andere baan, dacht ik direct aan mijn eerdere goede indruk van a.s.r. Op werkenbijasr.nl zag ik toen een passende vacature en zo is het balletje gaan rollen. Waar ik eerder in mijn consultancy-opdrachten bij zorgverzekeraars aan de zijlijn stond, is dat als actuaris bij a.s.r. wel anders. Bij a.s.r. werk je samen met je team aan een gemeenschappelijk doel, en dat maakt het voor mij een veel interessantere en stimulerende manier om het aan te vliegen.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's 

We zijn een hechte club met een leuke groep mensen. Iedereen respecteert elkaar. Ook op persoonlijk vlak is iedereen in elkaar geïnteresseerd. Niemand zit hier op zijn eigen eiland, ondanks dat iedereen zijn eigen expertise heeft. Door regelmatig overleg en met elkaar af te stemmen krijg je een goed beeld van hoe iedereen erbij zit en waar hij of zij mee bezig is. We praten elkaar goed bij en houden elkaar scherp. Daarnaast lunchen wij ook bijna elke dag samen. 

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Vanaf het eerste moment heb ik mij welkom gevoeld. a.s.r. is een platte organisatie en heel informeel. Je kan bij iedereen terecht met je vragen, dat is makkelijk en snel. Het is een hele fijne manier om je te ontwikkelen en je kunt direct meedraaien. Ik heb daardoor het gevoel dat ik gewaardeerd wordt en waarde kan toevoegen. Zoals ik al zei, er wordt regelmatig overlegd en we houden elkaar goed op de hoogte van wat er speelt en of we taken moeten delen of overnemen. We kunnen goed peilen of iedereen het redt. Dat werkt prettig. 

Mijn toekomst bij a.s.r.

Zover in de toekomst kijk ik natuurlijk nog niet, ik zit hier nog niet zo lang. Ik wil mezelf dan ook de eerstkomende tijd verder ontwikkelen in deze functie. En wat ik al zei, we doen zoveel verschillende dingen dat ik de komende tijd genoeg ruimte krijg om mezelf ook op andere vlakken te ontwikkelen. Over een paar jaar zien we wel verder. Daarbij, de zorgsector is continu in beweging, het is echt een onderwerp waar je je constant in kunt blijven ontwikkelen. Dat biedt natuurlijk ook volop mogelijkheden.


Verhalen van andere collega's