Jenneke Meijer
Actuaris Ziektekosten

Waarde toevoegen door samen aan een doel te werken.

Waar Jenneke eerder in haar consultancy-opdrachten bij zorgverzekeraars aan de zijlijn stond, is dat als actuaris bij a.s.r. wel anders. Met allerlei verschillende aandachtsgebieden heeft ze genoeg diepgang. ‘Bij a.s.r. werk je samen met je team aan een gemeenschappelijk doel, en dat maakt het voor mij een veel interessantere en stimulerende manier om het aan te vliegen.

Dit doe ik

Schade-ramingen, verzekeringsverplichtingen, premiestelling van de producten… als actuaris ziektekosten kijk je naar veel diverse aspecten. Die veelzijdigheid in het werk is wat mij zo aanspreekt. Ook kan ik op allerlei verschillende vlakken kennis opdoen, omdat de business actuariaat zorg een redelijk kleine club is. Ik krijg een goed beeld bij wat er omgaat in de zorgsector en de verzekeringskant daarvan. Daar ben ik altijd in geïnteresseerd en het zorgt ervoor dat ik mezelf hier kan ontplooien. Wat ik het allerleukste vind aan mijn werk als actuaris bij a.s.r.? Dat ik van toegevoegde waarde kan zijn en mijn steentje bijdraag aan de zorgsector, zonder dat ik direct arts of fysiotherapeut ben.

De sfeer, de werkvloer en de mensen spraken me meteen aan.

Gerelateerde vacatures
#asrdoethet

Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom bij a.s.r. De sfeer, werkvloer en de mensen spraken mij meteen aan. Het is een platte organisatie en heel informeel. Je kan bij alle collega’s terecht met je vragen, dat is een hele fijne manier om je te ontwikkelen en je kunt direct meedraaien. Ik heb daardoor het gevoel dat ik gewaardeerd wordt en waarde kan toevoegen. Samen met je team werk je aan een gemeenschappelijk doel, wat betekent dat er regelmatig wordt overlegd. We houden elkaar goed op de hoogte van wat er speelt en of we taken moeten delen of overnemen. We kunnen goed peilen of iedereen het redt. Dat zorgt voor een heel prettige werkomgeving. 

Samen doen 

We zijn een hechte club met een leuke groep mensen. Iedereen respecteert elkaar. Ook op persoonlijk vlak is iedereen in elkaar geïnteresseerd. Niemand zit hier op zijn eigen eiland, ondanks dat iedereen zijn eigen expertise heeft. Door regelmatig overleg en met elkaar af te stemmen krijg je een goed beeld van hoe iedereen erbij zit en waar hij of zij mee bezig is. We praten elkaar goed bij en houden elkaar scherp.

Blijven doen

Ik wil mezelf steeds verder ontwikkelen in deze functie. We doen zoveel verschillende dingen dat ik de genoeg ruimte krijg om mezelf ook op andere vlakken te ontwikkelen. Over een paar jaar zien we wel verder. De zorgsector is continu in beweging, dus het is echt een onderwerp waar je je constant in kunt blijven ontwikkelen. Dat biedt natuurlijk volop mogelijkheden.


Verhalen van andere collega's