Esmée Heijmans
Commercieel Contractbeheerder Pensioenen

‘Ik leer hier ontzettend veel, ook over mezelf’

“Ik heb best wat stages en bijbanen gehad, maar mij is nooit om mijn mening gevraagd”, steekt Esmée Heijmans meteen maar van wal. Ze deed mbo 4 TV Productie en Evenementen en werkte daarnaast bij een supermarkt. “Omdat ik met mijn opleiding weinig kans op een vast contract had, ben ik bij de supermarkt blijven werken. Sinds een half jaar heb ik een superleuke baan als Commercieel Contractbeheerder Pensioenen bij a.s.r. Wat ik hier heel bijzonder vind: ik mag meedenken over verbeteringen, er wordt echt naar mij geluisterd!”

Veel mogelijkheden bij a.s.r.

Esmée besloot te solliciteren bij a.s.r. op aanraden van een kennis. Esmée: “Zij was al jaren blij met haar baan bij a.s.r., dat werkte aanstekelijk. Tijdens het sollicitatiegesprek werd ik steeds enthousiaster. Er zijn hier zoveel mogelijkheden: allerlei leuke functies binnen Zorg, Inkomen, Schade en Vastgoed. En je wordt goed geholpen met cursussen en opleidingen. Ik ben nu bezig met twee korte, verplichte opleidingen: Wft Basis en Wft Pensioen. Die zijn nodig om klanten financiële informatie te geven en om de risico’s van pensioenverzekeringen in kaart te brengen. Niet heel moeilijk, maar je moet er wel goed voor gaan zitten. Gelukkig vind ik het superinteressant. Ik ben best ambitieus, dus ik verheug me nu al op de opleidingen die ik hierna kan doen.”

Gerelateerde vacatures
Verantwoordelijkheid voor je eigen dossiers

Toen Esmée solliciteerde had ze geen idee wat haar te wachten stond. “Ik had nul verstand van pensioenen. Daar hou je je niet mee bezig als je jong bent. Maar nu ik hier een tijdje werk en het pensioenstelsel beter leer kennen, wil ik er steeds meer over weten. Op onze afdeling werken echt leuke mensen, waaronder ook flink wat jongeren. Dat maakt het werken bij a.s.r. extra aantrekkelijk voor mij. Met 24 collega’s beheren we de pensioencontracten van werkgevers. Dat betekent dat we allerlei mutaties doorvoeren, bijvoorbeeld contactgegevens, burgerlijke staat en nieuwe regelingen. Daar hoort ook bij dat we werknemers screenen, de pensioencontracten opmaken en deze in het systeem zetten. Ik word heel goed geholpen door mijn directe collega’s en de accountmanagers en relatiebeheerders. Het is echt heel gaaf om verantwoordelijk te zijn voor je eigen dossiers en die compleet en up-to-date te houden.”

Werken bij a.s.r. begint met onboarden

Nieuwe medewerkers maken door middel van een introductieprogramma een vliegende start bij a.s.r. Tijdens deze ‘onboarding’ staat de kennismaking met a.s.r. centraal. Ze ontmoeten leden van de Raad van Bestuur, spelen met andere nieuwe collega’s het Verzekeringsspel, waarbij je risico’s en schadeposten leert inschatten, en krijgen een rondleiding door het pand. “Het programma is ontzettend leuk en afwisselend”, vertelt Esmée. “Je leert collega’s van verschillende afdelingen kennen en raakt daardoor meteen ingeburgerd. We komen elkaar best vaak tegen in het gebouw en maken dan altijd een praatje.” Na het introductieprogramma volgde Esmée een opleiding, verspreid over zes weken, waarin ze werd ingewerkt op haar afdeling en daarnaast nog meer pensioenkennis opdeed. Esmée: “Voor mijn gevoel hoorde ik er vanaf dat moment helemaal bij.”

Het is echt heel gaaf om verantwoordelijk te zijn voor je eigen dossiers.

Esmée Heijmans, Commercieel Contractbeheerder Pensioenen
Meedenken over verbeteringen

Bij a.s.r. mag iedereen meedenken over verbeteringen. Tijdens het opleidingstraject wordt dat ook sterk benadrukt. Voor Esmée was dat nieuw. “Die openheid en waardering vind ik heel belangrijk. Het werkt ook de andere kant op: ik stel mezelf ook open voor verbetering. Ik wil ontzettend veel leren en wil graag hogerop. Dan gaat het niet alleen om kennis maar ook om zelfkennis. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik niet goed met feedback kan omgaan. Ik vat dat snel op als kritiek op mijn persoon. Niet handig, zeker als je nog veel moet leren. Dit is voor mij een echte eyeopener, en het maakt me ervan bewust dat ik ook op persoonlijk vlak kan groeien bij a.s.r. Ik leer hier dus ontzettend veel, ook over mijzelf." 


Verhalen van andere collega's