Data en Analytics
#datascientists #experimensen #eindeloosinnoveren

Data en Analytics

Meten is weten. Door te experimenteren, leren en presteren maken we alles beter. Beter voor de klant, de werkgever én de werknemer. Daarom zijn we binnen alle bedrijfsonderdelen van a.s.r. bezig met data en analytics, om samen de bedrijfsdoelstellingen te bepalen en behalen. Daarnaast kun je als data analist of specialist op het gebied van analytics werken op onze afdeling Innovatie en Digitaal, waar volop wordt geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en tools.

Data analytics bij a.s.r.

Je kunt binnen a.s.r. onder meer in deze werkgebieden aan de slag:

  • Om te zien hoe we presteren: we gebruiken data om te zien hoe onze doelstellingen zich ontwikkelen en of we progressie maken. 
  • Om onze doelgroepen beter te leren begrijpen: we gebruiken data om verschillende klantreizen (van klanten, medewerkers en potentiële medewerkers) in kaart te brengen. 
  • Om te gebruiken als input voor onze beslissingen: we houden bij wat het resultaat is van onze acties tot nu toe en hoe onze klanten onze producten en kanalen nu waarderen. 
  • Om te anticiperen op de toekomst: via zelflerende algoritmes doen we voorspellingen en krijgen we inzicht in toekomstige kansen en ontwikkelingen.  

Als data en analytics specialist bij a.s.r. ga jij de uitdaging aan om aan de hand van data nieuwe inzichten te creëren en hypotheses te valideren, om de huidige situatie nog beter te maken en te anticiperen op de toekomst. Met de constant groeiende rekenkracht en technische ontwikkelingen wordt dat steeds makkelijker. En dankzij automatisering en zelflerende systemen is er steeds meer te ontdekken.

Wat je doet

Je kunt binnen a.s.r. onder meer in deze werkgebieden aan de slag:

  • Webanalyse: online omgevingen meetbaar maken, online gedrag analyseren, hypotheses valideren met A/B testen en online experimenten. 
  • Business Intelligence: verschillende databronnen combineren die leiden tot aanvullende inzichten. 
  • Data-driven Consultancy: bedrijfsonderdelen adviseren en helpen hoe zij data beter kunnen inzetten om doelstellingen te halen. 
  • Advanced Analytics: datamodellen ontwikkelen, testen en trainen mt diverse databronnen, nieuwe programmeertalen en machine learning om daarmee voorspellingen te doen. 

Vacatures in dit vakgebied


Verhalen van collega's