Hallo Functionaris Gegevensbescherming
Word jij onze nieuwe collega?
Hallo Functionaris Gegevensbescherming
Word jij onze nieuwe collega?
Home Vacatureoverzicht Functionaris Gegevensbescherming

Functionaris Gegevensbescherming

Utrecht Senior WO Audit & Compliance € 5.100 tot € 7.300
Geplaatst op: 31 mei 2021

Ben jij die ervaren Data Protection Officer die onze klantgegevens en onze reputatie als financiële instelling kan bewaken?

Je streven als Functionaris Gegevensbescherming (FG) is om een goede balans te vinden tussen toezicht en controle en het helpen via advisering, reflecteren en bewustwording anderzijds. Je levert een positieve bijdrage aan het creëren van draagvlak en begrip voor het naleven van privacyregels. Daarbij ga je actief met de business de dialoog aan over de naleving van privacywetgeving, regels en beleid. Je onderhoudt het contact met de Autoriteit Persoonsgegevens namens a.s.r. en rapporteert over het toezicht, de naleving van en advisering daarover aan risicocomités en de raad van bestuur. Als Data Protection Officer ben je samen met Privacy Experts en Compliance Officers betrokken bij alle bedrijfsonderdelen van a.s.r. Dus ben jij toe aan een nieuwe, diverse baan? Dan is dit de vacature voor jou!

Dit ga je doen als Data Protection Officer

  • toezien op  en adviseren over de veiligheid, vertrouwelijkheid en zorgvuldige verwerking van alle persoonsgegevens
  • toezicht houden op naleving en vertalen van relevante wet- en regelgeving en advies verlenen over privacybeleid
  • toetsen van bestaande en beoogde verwerking van persoonsgegevens. Je geeft advies over Privacy Impact Assessments (PIA’s) en ziet toe op een AVG conforme uitvoering daarvan.
  • identificeren van informatiebehoefte van management en andere stakeholders en passend adviseren
  • ondersteunen en opstellen van awarenessprogramma’s en beleid over persoonsgegevens en de omgang daarmee
  • compliance officers en privacy experts coachen en gezamenlijk bewustwording creëren binnen de organisatie over privacybeleid

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij hebt

  • circa 10 jaar ervaring in een gegevensbescherming / compliance functie met sterke ervaring inzake bescherming van persoonsgegevens
  • actuele kennis van relevante wet- en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent bescherming van persoonsgegevens in brede zin
  • sterke organisatiesensitiviteit, waardoor je aantoonbaar op strategische niveau met autoriteit en onafhankelijkheid kunt acteren
  • het vermogen om de AVG om te zetten naar de praktijk en zodoende wetgeving en technologie voor de verwerking van persoonsgegevens met elkaar te verbinden
  • kennis van integriteit en ethiek op het gebied van privacy vraagstukken
  • bedrijfsmatig inzicht en bent procesmatig ingesteld
  • een afgeronde wo-opleiding, zoals rechten, bedrijfseconomie, accountancy of bedrijfskunde en bij voorkeur privacy en compliance opleidingen

Hier ga je werken als Data Protection Officer in Utrecht

Op de afdeling Compliance binnen het bedrijfsonderdeel Integriteit. Je werkt samen met een relatief klein team van 19 compliance officers en privacy experts en de manager Compliance. Verantwoording legt de FG af aan de raad van bestuur van a.s.r. We zijn een gecentraliseerd team en daarmee verantwoordelijk voor de gerelateerde werkzaamheden bij alle bedrijfsonderdelen. Dit maakt het werk zeer interessant, divers en uitdagend. Ook werken de FG en Compliance nauw samen met Juridische Zaken en Veiligheidszaken. Er is dus volop dynamiek en kennis binnen het team.

Dit bieden we je

  • een grote mate van flexibiliteit: je kunt grotendeels zelf bepalen hoe jij je tijd en je werk indeelt
  • bruto € 5.100,- tot € 7.300,- op basis van 38 uur per week
  • een uitstekend collectieve pensioenregeling en een vaste 13e maand
  • als duurzaamste verzekeraar en Beste Werkgever doen we er alles aan om een fijne werkomgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt
  • lees meer over wat jij van ons kan verwachten

Wie zijn wij?

a.s.r. hoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. Wij staan genoteerd aan Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de AEX. Via onze merken a.s.r., Ditzo, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Loyalis bieden we producten en diensten aan op het gebied van verzekeren, pensioenen en hypotheken voor consumenten en MKB. Daarnaast zijn we actief als vermogensbeheerder en belegger via a.s.r. real estate en a.s.r. vermogensbeheer. Duurzaam ondernemen is voor ons vanzelfsprekend: als verzekeraar, belegger, werkgever én betrokken deelnemer aan de samenleving zoeken we steeds naar een goede balans tussen mens, maatschappij en milieu. Bij a.s.r. werken ruim 4000 medewerkers.

Solliciteer op deze privacy vacature

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer’. Bij a.s.r. geloven we dat verschillen ons samen sterker en beter maken. We staan voor gelijke carrièrekansen voor iedereen. Waar je ook vandaan komt, wat je gender, leeftijd of geaardheid is en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Voor ons tellen alleen je kwaliteiten. Daarom vinden we het prima als jij in jouw cv geen geboortedatum en geboorteplaats opneemt.

Neem bij inhoudelijke vragen contact op met Frithjof van Rems (manager en sleutelfunctiehouder Compliance ): frithjof.van.rems@asr.nl. Vragen over het proces kun je stellen aan Marguerite Barsingerhorn (recruiter) via WhatsApp (06-51287929) of e-mail (marguerite.barsingerhorn@asr.nl).

Als je bij ons in dienst komt, vragen wij je om de eed of belofte af te leggen. Hiermee committeer je je aan onze gedragsregels. Medewerkers in de financiële sector zijn verplicht om een eed of belofte af te leggen.

Als onderdeel van onze sollicitatieprocedure vragen wij je een online assessment te doen. Alle informatie hierover ontvang je van Marguerite.

Wij werken op een prettige manier samen met een aantal preferred suppliers. Acquisitie door werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureaus wordt daarom niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure
Nog vragen?

Verhalen van collega's