Home Blog Erkenning voor gendergelijkwaardigheid bij a.s.r.

Erkenning voor gendergelijkwaardigheid bij a.s.r.

a.s.r. is opgenomen in de wereldwijde Bloomberg Gender-Equality Index en scoort als 3e Nederlandse bedrijf in de European Women on Boards Gender Diversity Index Report 2021. Daarmee wordt het beleid van a.s.r. op het gebied van gendergelijkwaardigheid erkend in verschillende ranglijsten.

Bloomberg Gender-Equality Index

Bloomberg maakt via de Gender-Equality Index de prestaties inzichtelijk van bedrijven die zich inzetten voor transparantie in de rapportage van gendergegevens. Ook geeft deze index aan hoe goed bedrijven scoren op o.a. vrouwelijk leiderschap, de aanwas van vrouwelijk management talent, gelijkwaardige beloning voor vrouwen en mannen en inclusieve cultuur. a.s.r. scoorde het beste op de onderdelen ‘Inclusieve cultuur’ (83%) en ‘Gelijke betaling van mannen en vrouwen’ (76%). Onder meer op ‘Vrouwelijk leiderschap & Talent Pipeline’ (34%) valt nog winst te behalen. Daaronder verstaat Bloomberg het commitment om vrouwen aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen naar senior management posities.

Best Practice Leader

a.s.r. is daarnaast uitgeroepen tot Best Practice Leader in de European Women on Boards (EWOB) Gender Diversity Index Report 2021. Dit houdt in dat a.s.r. als één van de 668 grootste Europese bedrijven gendergelijkwaardigheid heeft bereikt tot op het hoogste besluitvormingsniveau, namelijk de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. Bij a.s.r. is een derde van de Raad van Bestuur en twee vijfde van de Raad van Commissarissen vrouw. 
EWOB is een netwerk van Europese vrouwen en een belangrijk adviseur van de Europese Commissie bij de uitvoering van de EU Gender Equality Strategy 2020-2025.

Jolanda Sappelli, directeur HR: ‘Ik ben heel blij met deze erkenning. Bij a.s.r. streven we niet alleen naar gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, maar vinden we het belangrijk dat alle medewerkers gelijke kansen en een gelijke behandeling ervaren. Daar staan we voor. De ‘Talent Pipeline’ die Bloomberg noemt, heeft onze aandacht. Via onze jaarlijkse vlootschouw, opvolgingsplanning, ontwikkelaanbod en leiderschapsprogramma werken we aan een evenwichtige verdeling van managementposities.’

a.s.r. en diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie
Bij a.s.r. geloven we dat verschillen ons samen sterker en beter maken en staan we voor gelijke carrièrekansen voor iedereen. We streven naar een inclusieve cultuur, waarin verschillen worden herkend, gewaardeerd en benut. En we sluiten niemand buiten. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.