Home Blog De fiets staat centraal op de Fiets naar je Werk Dag

De fiets staat centraal op de Fiets naar je Werk Dag

Op de fiets naar het werk gaan heeft meerdere voordelen. Je draagt bij aan een schoner milieu, bespaart op brandstof en het is goed voor je vitaliteit: allemaal onderwerpen waar a.s.r. zich veel mee bezighoudt. Daarom doet a.s.r. vandaag mee aan de landelijke Fiets naar je Werk Dag, waarop werknemers gestimuleerd worden om vaker de fiets naar het werk te pakken.

Fiets naar je Werk Dag bij a.s.r.

Tijdens de Fiets naar je Werk Dag is a.s.r. – samen met de Provincie Utrecht – een Fiets Pitstop-locatie. Collega’s en bezoekers kunnen hier de hele dag terecht om hun banden op te laten pompen, hun ketting te laten smeren en een gratis fietsbel op de fiets te laten monteren. Ook staan er fietsenmakers klaar voor een gratis fietscheck. En moeten er onderdelen worden vervangen? Dan wordt er alleen voor het materiaal betaald. Iedereen die door de Pitstop rijdt, maakt kans op een vip-arrangement voor de eerste etappe van La Vuelta, die in Utrecht wordt verreden.

Voor wie (nog) niet op de fiets naar het werk gaat, staan er vandaag twee ‘praxtour’-fietsen op het parkeerterrein van a.s.r., waarmee door middel van software allerlei bergtochten of wielerrondes kunnen worden nagebootst.

Het hele jaar door op de fiets

Tijdens de Fiets naar je Werk Dag hebben we bij a.s.r. extra aandacht voor de voordelen van fietsen. Maar het liefst willen we dat a.s.r.-collega’s het hele jaar door de fiets pakken. Daarom kunnen alle medewerkers van a.s.r. gebruik maken van het a.s.r. fietsplan, waarmee ze een nieuwe (elektrische) fiets kunnen kopen met fiscaal voordeel. Dat scheelt gemiddeld zo'n 40%! Zo schafte Yanniek van Dooren (Communicatieadviseur) via het a.s.r. fietsplan een elektrische fiets aan toen ze vorig jaar verhuisde van Utrecht naar Houten. ‘De reisafstand naar kantoor is nu net te groot om met mijn oude stadsfiets af te leggen, maar met de e-bike is het ideaal. Een half uurtje fietsen door de mooie natuur is precies wat ik nodig heb na een drukke werkdag. En omdat ik de fiets ook privé kan gebruiken, hoef ik helemaal geen auto te kopen.’

Ook is het mogelijk om een elektrische fiets te lenen op het hoofdkantoor. Handig om tussendoor naar een afspraak te gaan of om een elektrische fiets uit te proberen voordat je er één aanschaft. Ook kunnen a.s.r.-collega's iedere eerste donderdag van de maand hun fiets tegen een gereduceerd tarief laten repareren op kantoor. Iedere eerste donderdag van de maand staat de fietsenmaker klaar om tegen een gereduceerd tarief de fiets te laten repareren.

Bij a.s.r. is het iedere dag fiets naar je werkdag, maar vandaag een beetje extra! Fiets jij vandaag ook naar je werk?

a.s.r. & duurzame mobiliteit

Bij a.s.r. stimuleren we duurzame keuzes op het vlak van woon-werkverkeer en zakelijk vervoer. Naast een fietsplan bieden we medewerkers een NS-Businesscard aan waarmee je zakelijk en privé gratis met het openbaar vervoer reist, en kunnen collega’s voor zakelijke reizen gebruikmaken van elektrische deelauto’s van Amber. Lees meer over duurzaamheid.