Home Blog Voor corona was het bij asr het hele jaar door NLdoet

Collega's steken handen uit de mouwen bij kunstwerkplaats Vrijstaat

Voorlezen aan kinderen, klussen op een manege of een gezellige middag organiseren voor ouderen in een verzorgingshuis: veel a.s.r.-collega’s doen één dag per jaar vrijwilligerswerk in de tijd van de baas. Zo ook tijdens NLdoet op 11 en 12 maart. 15 collega’s steken deze dagen de handen uit de mouwen om kunstwerkplaats Vrijstaat in Utrecht op te knappen.

De grootste vrijwilligersactie van Nederland

Veel maatschappelijke organisaties en kwetsbare mensen kunnen extra ondersteuning gebruiken, zeker na twee bijzondere coronajaren. Nu Nederland steeds meer opengaat, organiseert het Oranje Fonds daarom vandaag en morgen weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Tijdens deze actie staat het vrijwilligerswerk in de spotlight en klaren vrijwilligers door heel het land klussen waarbij ze anderen helpen. Hiermee laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor de samenleving. En daar dragen we bij a.s.r. graag een steentje aan bij.

Bij a.s.r. het hele jaar door NLdoet

Mandy van Schaaik, projectmanager a.s.r. foundation, is een van de organisatoren van de a.s.r. vrijwilligersactiviteiten. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, organiseert zij met haar collega’s wekelijks teamuitjes bij maatschappelijke organisaties in de omgeving van Utrecht. De vraag om de handen uit de mouwen te steken is soms groter dan het aanbod. ‘Voor corona was het bij a.s.r. het hele jaar door NLdoet. Helaas kon er in tijden van lockdown een stuk minder, maar ook dan werd er op individuele basis nog geholpen.' Mandy bracht zelf bijvoorbeeld voor de Utrechtse maaltijdservice ‘Koks koken voor Utrecht’ maaltijden rond bij hulpbehoevende stadsgenoten, zoals eenzame ouderen en mensen met een laag inkomen.

Klussen op de kunstwerkplaats

De eerste officiële activiteit van dit jaar viel samen met NLdoet en werd gehouden bij de Vrijstaat, een kunstwerkplaats waar kinderen en jongeren door middel van culturele activiteiten vormgeven aan de persoonlijke en openbare ruimte. De Vrijstaat ligt midden in het nieuwe Leidsche Rijn, met de monumentale boerderij als thuisbasis. Vandaag worden er allerlei onderhoudsklussen geklaard in en rondom het wijkcultuurhuis, onder andere door Medisch Behandelaar Jan-Willem Rijken. ‘Als je iemand kan helpen, dan moet je het niet nalaten om dat te doen.’

a.s.r. en de maatschappij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. We werken met respect voor onze omgeving en proberen zoveel mogelijk het goede te doen. Vrijwilligerswerk hoort daar ook bij. Daarom krijg je bij ons een dag per jaar betaald verlof voor een maatschappelijke activiteit, en hebben onze teamuitjes vaak een maatschappelijk karakter. Niet alleen waardevol voor de cliënten of maatschappelijke organisatie, maar ook voor jou als medewerker. Helpen door te doen.

Christel van Capelleveen Contentmarketeer