Home Blog Ben jij voorbereid op de toekomst

Ben jij voorbereid op de toekomst?

Ken je het filmpje uit 1998 van documentairemaker Frans Bromet? Op straat, in een decor waarin mensen nog een tijdschrift lezen op een terras, vraagt hij voorbijgangers of zij in het bezit zijn van een mobiele telefoon. Eén van hen ziet het al voor zich: ‘dan ben je aan het fietsen en word je gebeld, haha!’ Andere reacties variëren van ‘we doen het al jaren zonder en ik vind het wel goed zo’, tot ‘als ze me nodig hebben, schrijven ze maar een brief’. Toen hadden de meeste mensen geen benul dat we nog geen 20 jaar later in een wereld zouden leven waarin zelfs 2-jarigen weten hoe een Ipad werkt.

Back to the future

Een onbedoeld grappig filmpje. Maar stel je nu eens voor dat het 2030 is en dat we een straatinterview terug zien uit 2019. Daarin wordt dan gevraagd of we verwachten dat ons werk wordt overgenomen door robots. Of dat we zelf actief aan onze ontwikkeling werken om klaar te zijn voor de toekomst. Een veelgehoord antwoord uit de praktijk: ‘nou, zo’n vaart zal dat niet lopen, toch?’ Door Bromet weten we wel beter…

Goed, er zijn natuurlijk legio mensen die nieuwsgierig de belangrijkste ontwikkelingen volgen. Maar weet jij hoe die nieuwe wereld er straks uit ziet? Waarin banen -misschien wel die van jou- verdwijnen door robots  en artificial intelligence en er nieuwe beroepen bijkomen, soms met onbegrijpelijke cybernamen? Zoals Data Detective, Augmented Reality Journey Builder, Cyber City Analyst, Personal Memory Curator en Man-Machine manager.  

Regisseur van je eigen toekomst

Je kunt nooit helemaal voorspellen hoe het eruit gaat zien. Een natuurlijke neiging is dat we dan maar helemaal niets meer doen. Maar dat geldt natuurlijk niet voor jou! Want er is wel degelijk iets waar je zelf grip op hebt om straks future proof te zijn: het ontwikkelen van je competenties. In onze snel veranderende wereld wordt een beroep gedaan op je vermogen om continu nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Dat vraagt van ons om in staat te zijn ons leven lang te leren om goed te blijven functioneren en aantrekkelijk te blijven in een constant veranderende arbeidsmarkt.

Hoe agile ben jij?

Algemene competenties van de toekomst zijn bijvoorbeeld empathie, sociale intelligentie, creativiteit, goed kunnen samenwerken en wendbaar zijn. Vooral in die laatste gelooft a.s.r. Bij het werven van nieuwe medewerkers meten we deze vaardigheid en we stimuleren onze huidige medewerkers om te blijven leren en investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Onder andere door te helpen met het inzichtelijk maken van hun learning agility en het verbeteren daarvan. Zodat we allemaal moeiteloos mee kunnen bewegen in dat wat de toekomst ons brengt.  

a.s.r. en ontwikkeling

Bij a.s.r. vinden we het belangrijk om samen te werken aan jouw ontwikkeling. We hebben daarom een ruim aanbod aan opleidingen, trainingen, programma’s en coaching. En omdat de veranderingen in onze omgeving zich steeds sneller opvolgen, investeren we in jouw duurzame inzetbaarheid via workshops, loopbaanadvies en loopbaantrajecten.

Karen van der Mark Loopbaancoach