Home Blog asr wederom nummer 1 verzekeraar wereldwijd in ESG Risk Rating Sustainalytics

a.s.r. wederom nummer 1 verzekeraar wereldwijd in ESG Risk Rating Sustainalytics

a.s.r. is door Sustainalytics voor de tweede keer erkend als meest duurzame verzekeraar wereldwijd. In de weging van juli 2021 stond a.s.r. ook op de eerste plaats. Met de recente herweging voert a.s.r. de lijst van 291 beoordeelde verzekeraars aan en scoort daarnaast binnen de 1% meest duurzame ondernemingen van alle industrie├źn.

Sustainalytics, een Morningstar bedrijf, meet hoe goed een bedrijf haar financieel materiële ESG-risico’s (Environmental Social Governance) beheert ten opzichte van branchegenoten. Hiermee geeft het bedrijf een momentopname van de ESG risico’s binnen individuele ondernemingen. 

Bij de beoordeling is rekening gehouden met het duurzaamheidsbeleid van a.s.r. en hoe dit beleid in de praktijk wordt toegepast en geïntegreerd in de dienstverlening. Ook wordt de benadering van risico’s beoordeeld, waarbij zowel naar klimaatrisico’s wordt gekeken, als bijvoorbeeld naar risico’s rondom data privacy en cybersecurity. 

Sustainalytics classificeert een bedrijf in een risico categorie op basis van hun ESG-risicobeoordeling. De categorieën lopen op van: een verwaarloosbaar risico, naar een laag, gemiddeld, hoog of ernstig risico. Elk beoordeeld bedrijf krijgt een gemiddelde rating tussen de 0 - 100, waarbij de laagste score staat voor de beste rating en dus het laagste ESG-risico ('verwaarloosbaar').

Volgens Sustainalytics loopt a.s.r. een verwaarloosbaar risico als het gaat om verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor verzekeraars, waaronder Data Privacy and Security, Human Capital issues, Business Ethics en de integratie van ESG in verzekeringsproducten en het beheerd beleggen-aanbod. Slechts twee van de 291 beoordeelde verzekeraars wereldwijd kregen in de september-update van 2022 zo’n uitstekende rating.

Op de website van Sustainalytics vind je actuele informatie over de beoordeling van a.s.r. door Sustainalytics: ESG rating van a.s.r.

We zijn erg trots op deze prachtige erkenning, want als verzekeraar en werkgever hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. En daar blijven we ons voor inzetten! Doe je mee? 

Over Sustainalytics

Sustainalytics, een Morningstar bedrijf, levert kwalitatief hoogstaand, analytisch milieu-, sociaal en governance-onderzoek (ESG), beoordelingen en gegevens aan institutionele beleggers en bedrijven. Al meer dan 25 jaar richt het bedrijf zich op het leveren van innovatieve oplossingen die 's werelds toonaangevende institutionele beleggers in staat hebben gesteld om ESG-gedreven risico's en kansen te identificeren, begrijpen en beheren. Nu Sustainalytics nu onderdeel is van Morningstar, versnelt het bedrijf hun inspanningen om betekenisvolle ESG-inzichten te bieden aan alle soorten beleggers in verschillende activaklassen op bedrijfs- en fondsniveau. De afdeling Corporate Solutions van Sustainalytics werkt samen met honderden bedrijven en hun financiële tussenpersonen om hen te helpen bij het overwegen van duurzaamheid in beleid, praktijken en kapitaalprojecten.