Home Blog asr Vitality beloont medewerkers voor voldoende beweging

Hard werken én genoeg bewegen belonen: #asrdoethet

Als je vaak op kantoor werkt, kan genoeg bewegen best een uitdaging zijn. Bij a.s.r. doen we veel om dat makkelijker te maken. Met tijd- en plaatsonafhankelijk werken en een sportschool in het pand hoef je geen sportles te missen, en ons ruime aanbod van vitaliteitsworkshops zorgt dat je lekker in je vel blijft zitten. Ook tijdens je werk hoef je niet stil te zitten: je kan werken aan een sta- of fietsbureau en de vitaliteitssoftware op je computer herinnert je eraan om tijdens je computerwerk genoeg te bewegen. Vanaf deze week worden medewerkers van a.s.r. ook nog extra beloond voor gezonde keuzes. Zij mogen gratis gebruik maken van a.s.r. Vitality, een nieuw concept van a.s.r.

Beloning voor gezonde keuzes

a.s.r. Vitality helpt gebruikers om gezondere keuzes te maken, in de eerste plaats door voldoende beweging te belonen. Deze app communiceert met een tracker, zoals een FitBit of een Apple Watch, en meet aan de hand van bijvoorbeeld je hartslag en aantal stappen hoe actief je bent. En ben je goed bezig? Dan verdien je punten waarmee je wekelijks, maandelijks en jaarlijks een beloning in ontvangst kan nemen. Het kan beginnen met een kortingsbon van Intersport of een donatie aan het goede doel, gevolgd door een afbetaling op je fitness tracker en uiteindelijk korting op je zorgverzekering en AOV. Dit concept past in de strategie van a.s.r. om mensen gezond en vitaal te houden, en dus duurzaam inzetbaar.

Niet praten, maar doen

De a.s.r. Vitality app biedt medewerkers inzicht in de gezonde en ongezonde keuzes die ze maken en stimuleert hen om gebruik te maken van alle opties die a.s.r. biedt om meer te bewegen. Niet door erover te praten, maar door het leuk te maken om het echt te gaan doen! Want bewegen is gezond en levert ook op mentaal vlak veel op: het zorgt voor rust in je hoofd, meer creativiteit en een betere concentratie. En dat zie je weer terug in de kwaliteit van het werk.

Een extra prikkel

Kyra Meulenberg (Fund controller bij a.s.r. Real Estate) was meteen te spreken over a.s.r. Vitality en heeft zich aangemeld als aanvoerder. Vanuit die rol enthousiasmeert ze collega’s om in beweging te komen, gezonder te leven en mee te doen met het programma. 

‘Vitaliteit is heel belangrijk voor mij. Ik doe aan triathlon en besteed het grootste deel van mijn vrije tijd aan zwemmen, rennen en fietsen. Sporten geeft mij iedere dag heel veel energie en ik praat er het liefst de hele dag over. Als aanvoerder wil ik andere collega’s laten zien dat sport je veel meer kan opleveren dan dat uurtje bewegen, en ze daarmee motiveren om het vol te houden.

Wat me erg aanspreekt aan a.s.r. Vitality zijn de beloningen, die een extra prikkel geven om dagelijks punten te scoren en er een spelletje van maken. Ik hoop dat dit mensen motiveert bewustere keuzes te maken en helpt plezier te vinden in bewegen.’

Yanniek van Dooren Communicatieadviseur