Mattijs Volkers
Business IT Consultant

Dankzij de IT&C Talentenpool heb ik grote stappen gemaakt.

Direct vanuit de collegebanken kwam Matthijs Volkers, nu Business IT Consultant bij serviceketen CFO, bij a.s.r. binnen. Matthijs zet zijn specifieke IT-kennis nu in om bruggen te slaan tussen de business en IT, maakt deel uit van de IT&C Talentenpool en voelt zich als een vis in het water bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Mijn baan

In mijn rol als Business IT Consultant voor CFO heb ik een brugfunctie tussen IT en de business. Ik maak de vertaalslag van de business naar IT. Ik begeleid projecten die spelen vanuit IT, waarbij ik de projecten en incidenten coördineer en de belangen van zowel mijn klant, Financial Markets, als van IT zo goed mogelijk in balans probeer te krijgen. Een concreet voorbeeld is een update die mijn klant Financial Markets voor hun systemen geïnstalleerd wil hebben om een bepaalde business case uit te werken. Dan begeleid en coördineer ik zo’n update. De hectiek die daar soms bij komt kijken, maakt het voor mij heel leuk en uitdagend. 

Ik ben trots op de omgeving waarin ik werk. 

Mattijs Volkers, IT Business Consultant

Gerelateerde vacatures
Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik ben via een detacheringsbureau terecht gekomen bij a.s.r. Dit bureau benaderde mij omdat ik kennis van een bepaald softwarepakket heb en zij waren juist op zoek naar mensen met deze specifieke softwarekennis. Via een detavast-constructie ben ik in 2009 bij a.s.r. terechtgekomen. Eerst bij de Infrastructuur- en Operatieafdeling en later heb ik de overstap gemaakt naar deze functie bij serviceketen CFO.

Mijn collega's

Binnen a.s.r. ken ik heel veel mensen. Dat komt vooral door de IT&C Talentenpool waarin ik zit. We houden kennis- en brainstormsessies, nodigen sprekers uit, voeren opdrachten voor het MT uit en dienen het MT gevraagd en ongevraagd van advies. Bij de Talentenpool ben je vooral bezig met zaken die niet direct een relatie hebben met je werk. Mijn twee jaar in de IT&C Talentenpool zitten er bijna op, maar ik heb er ontzettend veel aan gehad. Ik bouwde snel een netwerk op, leerde er veel en het is gewoon een leuke manier om bezig te zijn met de organisatie en mijn collega’s.

Binnen de serviceketen CFO werk ik nauw samen met drie collega’s. Het hele team is veel groter, zo’n achttien collega’s, maar met ons drieën bedienen we Financial Markets. De samenwerking binnen ons team verloopt goed en is prettig. We worden goed aangestuurd door onze manager, die voor mij echt meerwaarde biedt als het gaat om de aansturing van het team en de begeleiding.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

De enige constante is de verandering: bij a.s.r. is de afgelopen jaren veel gebeurd. De afsplitsing van Fortis, reorganisaties, noem maar op. Maar juist deze ontwikkelingen hebben mijn banen bij a.s.r. gecreëerd en leveren kansen op. Je hoort mij hierover dus niet klagen. Toen ik bij a.s.r. kwam werken, werd ik warm en hartelijk ontvangen en goed begeleid. De arbeidsvoorwaarden zijn goed, flexibel werken is prima geregeld en ik heb leuke collega’s. Ik ben trots op de omgeving waarin ik werk. 

Mijn toekomst

De komende jaren is er voor mij nog veel te doen bij a.s.r. Er liggen nog veel uitdagingen, a.s.r. is een prettige werkgever en mochten er nog veranderingen optreden? Die hebben mij altijd veel opgeleverd, dus daar ben ik niet bang voor. Het optimaliseren en verbeteren van bedrijfsprocessen vind ik ontzettend leuk. Vanuit de IT-kant, maar ook vanuit de business-kant. De business-kant is ook zeker een kant die mij erg trekt en die ik heel interessant vind. Dus als ik een voorspelling moet doen, denk ik dat ik over een paar jaar meer aan die business-kant zit.


Verhalen van andere collega's