Maarten Petiet
Senior Front-End Developer

'We worden gestimuleerd om te pionieren en te experimenteren'

De programmeerwereld staat nooit stil. En Senior Front-End Developer Maarten Petiet ontwikkelt mee. Hij laat bij a.s.r. zien dat je van je hobby echt je werk kan maken en dat er altijd iets te leren valt. ‘Ik werk hier nu al 8 jaar maar ik heb nooit het gevoel dat ik meer dan een jaar hetzelfde doe, dat vind ik top aan werken bij a.s.r.’

Dit doe ik

‘Als Front-End Developer op de afdeling Klant & Digitaal ben ik continu bezig met de digitalisering van a.s.r. en ontwikkel en optimaliseer ik functionaliteiten voor de websites van a.s.r., die we zelf hebben gebouwd en onderhouden. Momenteel werk ik bijvoorbeeld mee aan het ontwikkelen van de ‘mijn’-omgeving voor Schade, waar klanten makkelijk digitaal hun zaken kunnen gaan regelen. Ik draag dus heel direct bij aan een betere klantbeleving. 

Gerelateerde vacatures
Pionieren als Front-End Developer

Ik kwam bij a.s.r. binnen als developer voor een lowcode platform om bedrijfsprocessen te structureren en automatiseren. Toen het ontwikkelwerk binnen dit platform steeds meer afnam, ging ik op zoek naar een andere rol binnen a.s.r. Ik solliciteerde voor de functie van Front-End Developer voor de nieuwe website van a.s.r. en viel met mijn neus in de boter. Als basis voor deze nieuwe website was gekozen voor een ‘chatbot’ en asr.nl werd de eerste volledig dialooggestuurde website van Nederland. Bij de ontwikkeling ervan waren we echt aan het pionieren; we werden gestimuleerd om te experimenteren en te innoveren. En dat is nog steeds zo. Ons team groeide snel en we pakten meerdere grote en interessante projecten op. Zo heb ik bijvoorbeeld meegewerkt aan het ontwikkelen van deze werkenbij-site.

Ik geniet van mijn rol als Front-End Developer. Het werk is heel visueel en de impact direct zichtbaar. Dat vind ik leuk! Ik sprak laatst iemand die een product van a.s.r. wilde afsluiten en wist dat ik bij a.s.r. werkte. Hij liet me de pagina van a.s.r. Vitality zien en ik kon precies laten zien welke onderdelen ik gebouwd had. Dat vind ik kicken.

Samen één designtaal

Ik ben vooral trots op mijn werk als het echt goed gebouwd is: als alle code op een goede manier geschreven is en er uniformiteit is op en tussen de verschillende websites van a.s.r. Die uniformiteit bereik je alleen met goede afspraken over hoe dingen eruitzien en hoe onderdelen gebruikt mogen worden. Daarom werk ik samen met collega’s aan een ‘design system’. Daarmee stimuleren we alle designers en ontwikkelaars, verspreid over meerdere teams, om dezelfde generieke componenten te gebruiken. Daarvoor moeten we best wat werk verrichten, maar dat is een uitdaging waar ik blij van word.

Er is een vrij speelveld om onze expertises in de praktijk te brengen

Maarten Petiet, Senior Front-End Developer

Vertrouwen als basis

De afgelopen 8 jaar heb ik alle ruimte gekregen om goed te kunnen werken en groeien. Vooral het vertrouwen en de vrijheid die ik vanaf het begin kreeg hebben daaraan bijgedragen. Dat zie ik in mijn huidige Scrumteam ook terug. We werken in sprints van twee weken, waarin we zelf aangeven hoeveel werk wij kunnen verrichten. Daar komt nog bij dat er veel speelruimte is om onze expertises in de praktijk te brengen. Daardoor heb ik grip op mijn werk, en ook op mijn eigen ontwikkeling. Afgelopen januari heb ik een promotie gemaakt, en ik ben nu precies waar ik wil zijn. Ik kan me voorstellen dat ik in de toekomst meer richting de architectuur ga, maar voor nu vind ik ontwikkelen nog veel te leuk!’


Verhalen van andere collega's