Lex van de Geest
Lead Architect IT

a.s.r. roept niet alleen, maar doet het ook.

Binnen de verzekeringswereld is verandering aan de orde aan de dag. Al die veranderingen hebben direct impact op de IT van onze organisatie. Goede informatievoorziening voor de ondersteuning van de bedrijfsvoering is dus van groot belang. En daar komt Lex van de Geest om de hoek kijken. Als Lead Architect IT opereert Lex op het snijvlak van IT en bedrijfsvoering om de impact van besluitvorming op de informatievoorziening - en vice versa - inzichtelijk en overzichtelijk te maken.

Mijn baan

Als Lead Architect IT bij a.s.r. houd ik mij bezig met de informatievoorziening van de hele organisatie en de afstemming daarvan op de bedrijfsvoering. Dat staat kortweg voor het geven van inzicht en overzicht. Uitleg geven hoe het zit met de informatievoorziening zodat er in de bedrijfsvoering betere besluiten worden genomen. Laten zien wat de impact is van een besluit op de informatievoorziening of hoe ontwikkelingen in de IT de bedrijfsvoering kunnen raken. Zo zit ik de ene dag met collega’s van marketing en systeemontwikkelaars gedetailleerd te kijken naar een specifieke toepassing, zoals bijvoorbeeld: welke gegevens slaan we op? En de volgende dag praat ik met de Raad van Bestuur over de ontwikkelingen in verzekeringsland en wat dat betekent voor onze informatievoorziening. Die breedte, de variatie in diepgang en het opereren op het snijvlak van IT en bedrijfsvoering, dat maakt mijn werk bij a.s.r. heel boeiend. 

Er is hier echt ruimte voor mensen en menselijk contact. 

Lex van de Geest, Lead Architect IT

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Na een periode van werken bij Defensie zocht ik een andere baan. Dat was in 1988. IT kwam net op en ik wilde graag in de IT aan de slag. a.s.r. was op zoek naar leerlingprogrammeurs. Met andere woorden: we kwamen elkaar gewoon op het juiste moment tegen en dat leidde tot dit dienstverband van nu al tientallen jaren. 

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Het a.s.r. van nu is een ander bedrijf dan De Amersfoortse  waar ik in 1988 begon. Van een bedrijf van 350 medewerkers, waar ik bij wijze van spreken iedereen bij naam kende, naar een organisatie waar ruim 3.500 mensen werken. Een totaal ander bedrijf met een heel andere dynamiek. De wereld is veranderd in al die jaren en onze organisatie verandert mee. Dat is mooi om te zien en mee te maken.

Ons team van vier kent elkaar al ruim tien jaar. We hebben verschillende achtergronden en vaker met elkaar samengewerkt in verschillende verbanden, waardoor we elkaar nu mooi aanvullen. Als team werken we vaak in tweetallen samen met de verschillende bedrijfsonderdelen, waarbij we altijd de verbinding zoeken en niet opereren vanuit een ivoren toren. Menselijk contact en een hoge mate vertrouwen. Daar draait het om bij a.s.r. 

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Werken bij a.s.r. is werken bij een verzekeraar die oprecht probeert die andere verzekeraar te zijn, die op zoek is naar de juiste balans tussen klant, stakeholders en personeel. Een organisatie die dat niet alleen roept, maar ook doet en zich aan het hervinden is als bedrijf, maar ook in zijn maatschappelijke rol. Dat doet a.s.r. al een aantal jaren consequent. En dat motiveert om bij a.s.r. te werken en een bijdrage te mogen leveren aan de impact die dat heeft.

Ook het menselijke karakter van a.s.r. spreekt me zeer aan. a.s.r. is een bedrijf waar het echt om de mensen gaat. Er is ruimte voor mensen en menselijk contact. Dat zie je overal terug. Belangen worden zorgvuldig afgewogen en a.s.r. is open en transparant naar zijn medewerkers.

Mijn toekomst

Het belang van informatievoorziening neemt meer en meer toe en veranderingen binnen het IT-vak zijn aan de orde van de dag. Ik verwacht dat ik daar een rol in kan blijven spelen, omdat het geven van inzicht en overzicht hoe die informatievoorziening bijdraagt aan de bedrijfsvoering altijd nodig is en blijft. Wat ik nu doe, doe ik met veel plezier. De ontwikkelingen die komen, zijn interessant om te zien, te volgen, mee te maken en een bijdrage aan te leveren.


Verhalen van andere collega's