Harry Lagerweij
Teammanager ICT

Ik wil ICT collega's prikkelen om zich continu te blijven ontwikkelen.

Van ontwikkelaar naar teamlead en uiteindelijk naar teammanager: Harry Lagerweij heeft alle kansen gepakt om door te groeien in zijn carrière. 'Als je er echt voor gaat is alles mogelijk bij a.s.r. Dat wil ik graag uitdragen naar mijn mensen.'

Dit doe ik

Ik ben teammanager voor het team applicatiebeheer. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat we goede ICT-diensten leveren voor alle verschillende bedrijfsonderdelen van a.s.r., zodat collega’s alle applicaties kunnen gebruiken die ze nodig hebben om hun werk te doen. Daarbij is mijn grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat we relevant blijven voor de business en te sturen op efficiëntie en optimalisatie, zonder dat het ten koste gaat van je medewerkers. Eerst was het vanzelfsprekend dat elke afdeling bij ICT kwam voor een nieuwe applicatie, maar tegenwoordig is er heel veel concurrentie van gespecialiseerde externe partijen. De wereld van ICT verandert constant. Juist daarom prikkel ik de mensen in mijn team om alert te zijn op alles wat er speelt, en stimuleer ik ze om zich te blijven ontwikkelen en hun kennis up-to-date te houden. Dat maakt mijn rol zo leuk: die verantwoordelijkheid dragen voor de mensen en ervoor zorgen dat ze vakman blijven.

Bij a.s.r. staan mooie plannen niet alleen op papier, maar worden ze ook echt uitgevoerd.

Samen doen

Het team applicatiebeheer bestaat uit 22 collega’s en is onderverdeeld in vier sub-teams. Om elkaar goed op de hoogte te houden komen die teams twee keer per week samen voor een stand-up en overleggen we wekelijks met alle teams bij elkaar. Er heerst dan een goede sfeer: we zijn zeker in voor een dolletje, maar weten ook wanneer de schouders eronder gezet moeten worden. En er is ruimte om eerlijke feedback te geven. Daarnaast borrelen we met elkaar en hebben we ook jaarlijks een teamuitje. Dat kan een dagje samen vrijwilligerswerk zijn, of een recreatieve dag voor teambuilding.

Gerelateerde vacatures
Werken bij a.s.r.

Sinds ik in 2005 ben begonnen bij a.s.r. daag ik mezelf steeds uit om verder door te groeien en mezelf te ontwikkelen. a.s.r. geeft me daar alle ruimte voor. Ik ben begonnen als ontwikkelaar voor Doc1 templates en kort daarna kwam ik in het generieke team om me meer te focussen op programmeren. Ik kreeg een coördinerende taak om te proberen of dat wat voor mij was en van daaruit werd ik teamlead over twee sub-teams. Uiteindelijk volgde ik de manager op die mij had binnengehaald en ben ik teammanager. Ook nu ben ik nog steeds bezig om mezelf te ontwikkelen en mijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, bijvoorbeeld met trainingen voor Scrummaster en Product Owner. Als je er echt voor gaat is alles is mogelijk bij a.s.r., en dat draag ik graag uit naar mijn mensen. 

Bij a.s.r. staan mooie plannen niet alleen op papier, maar worden ze ook echt doorgevoerd. Dat zie je terug in alle ontwikkelmogelijkheden, maar ook in het tijd- en plaatsonafhankelijk werken en de maatschappelijke rol die we willen spelen. Flexibel werken betekent hier ook écht flexibele tijden met de mogelijkheid om thuis te werken. En ‘helpen door te doen’ is echt van toepassing.  

Blijven doen 

Ik wil mijn eigen plafond bepalen door steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. En die zijn er nog genoeg.


Verhalen van andere collega's