Harry Lagerweij
Teammanager ICT

‘Je moet een vakman blijven in de constant veranderende wereld van ICT’

Van ontwikkelaar naar coördinator en teamlead tot teammanager: Harry Lagerweij heeft alle kansen gepakt om door te groeien in zijn carrière. “Dat wil ik ook graag uitdragen naar mijn mensen: alles is mogelijk bij a.s.r. als je er echt voor gaat.”

Mijn functie

Samen met mijn team zorg ik ervoor dat we goede ICT diensten leveren voor alle verschillende bedrijfsonderdelen van a.s.r. Daarbij is mijn grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat we relevant blijven voor de business en te sturen op efficiëntie en optimalisatie, zonder dat het ten koste gaat van je medewerkers. Eerst was het vanzelfsprekend dat elke afdeling bij ICT kwam voor een nieuwe applicatie, maar tegenwoordig is er heel veel concurrentie van gespecialiseerde externe partijen. Juist daarom vind ik het belangrijk om mensen te blijven prikkelen en stimuleren. Je kan op dit moment wel alle kennis in huis hebben, maar in de constant veranderende wereld van ICT is het ontzettend belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Je moet alert zijn op alles wat er speelt. Dat maakt leidinggeven zo leuk: die verantwoordelijkheid dragen voor de mensen en ervoor te zorgen dat ze vakman blijven.

Ik wil continue uitgedaagd worden in mijn werk en me verder kunnen ontwikkelen.

Harry Lagerweij, Teammanager ICT

Mijn loopbaan bij a.s.r.

Via een extern bureau nodigde een ICT manager me uit voor een gesprek en er was meteen een klik. Ik was het kantoor nog niet uit, toen hij me al belde om een tweede gesprek te plannen. Zo begon ik in 2005 als ontwikkelaar voor Doc1 templates. Kort daarna kwam ik in het generieke team om meer te focussen op programmeren. In 2009 kreeg ik een coördinerende taak om te proberen of dat wat voor mij was. Van daaruit werd ik teamlead over twee subteams. Uiteindelijk volgde ik de manager op die mij had binnengehaald. Ik heb dus volop de ruimte gekregen om door te groeien.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

Ik geef leiding aan het team applicatiebeheer, dat uit 22 collega’s bestaat. Zij zijn onderverdeeld in vier subteams, die twee keer per week samenkomen voor een stand-up. Daarnaast overleggen we wekelijks allemaal samen om elkaar op de hoogte te houden. Er heerst dan een goede sfeer. Er is ruimte om te borrelen en hebben ook jaarlijks een teamuitje. Dat kan een dagje samen vrijwilligerswerk zijn, of een recreatieve dag voor teambuilding.

Mijn visie op a.s.r. 

a.s.r. zet zich graag neer als de andere verzekeraar, waar mooie plannen niet alleen op papier staan maar ook echt worden doorgevoerd. Door een grote maatschappelijke rol te willen spelen is ‘Helpen door te doen’ echt van toepassing. Flexibel werken betekent hier ook écht flexibele tijden met de mogelijkheid om thuis te werken. Verder vind ik het mooi dat je hier alle ruimte krijg om jezelf te ontwikkelen. Dat wil ik graag uitdragen naar mijn mensen: alles is mogelijk bij a.s.r. Ook nu ben ik nog steeds bezig om mijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Laatst heb ik nog een training visueel storytelling gedaan en binnenkort wil ik me verder verdiepen in Cloud.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik wil mijn eigen plafond bepalen door steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. En die zijn er nog genoeg.


Verhalen van andere collega's