Youunis el Atrach
Teammanager AOV
Home Verhalen Youunis el Atrach

"Duurzaamheid, diversiteit en door ontwikkelen staan centraal bij a.s.r."

Youunis El Atrach is actief binnen Stichting Dunya, die kinderen en jongeren begeleidt om hun participatie in de samenleving te stimuleren. In dit kader maakte hij enkele jaren geleden kennis met a.s.r. als één van de sponsors van het uitje naar Diergaarde Blijdorp. Met deze positieve ervaring solliciteerde Youunis op de vacature van trainee van a.s.r. Inmiddels is hij van Analist bij Bancair doorgegroeid naar Teammanager bij AOV. Met succes en plezier vervult hij deze rol sinds maart 2016.

Mijn opleiding

Ik heb een studie Accounting en Finance afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vervolgens heb ik een tweede master gedaan, Teaching Business Economics, en ben ik les gaan geven op een middelbare school. Na een tijdje wilde ik toch het bedrijfsleven in. Niet alleen om mijn kennis in de praktijk te brengen, maar ook om mijzelf verder te ontwikkelen. Een traineeship leek mij, met dit doel voor ogen, ideaal. En dat is ook wel gebleken: inmiddels heb ik me ontwikkeld tot Teammanager.

Elke dag zie ik nieuwe mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. 

Youunis el Atrach, Teammanager AOV

'Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Ik ben sterk maatschappelijk betrokken en vind het belangrijk dat ook mijn werkgever deze visie deelt. Bij a.s.r. gaat het niet alleen om winst, ook duurzaamheid en diversiteit komen sterk terug in hun filosofie. Daarnaast krijg je als medewerker bij a.s.r. alle ruimte om je als persoon te ontwikkelen en kansen te benutten. Beide aspecten maken a.s.r. voor mij een werkgever waar ik me als een vis in het water voel.

Gerelateerde vacatures

Mijn loopbaan bij a.s.r.

In mei 2014 startte ik met mijn traineeship bij de productlijn Bancair. Ik heb in een jaar tijd mooie opdrachten gekregen om mijn tanden in te zetten. Zo vertaalde ik, voor asset liability-management, ingewikkelde modellen naar begrijpelijk Nederlands. Ik leidde als projectmanager een team dat klanten bewustmaakte over huizen die 'onder water staan' en het risico van een restschuld. En ik werkte als projectmanager van een team waar kennis van diverse afdelingen samenkwam om datakwaliteit te inventariseren en procesvoering te verbeteren. Na mijn traineeship werkte ik als Analist bij Bancair aan financiële en strategische vraagstukken. Vanuit deze functies en mijn ervaring bij de stichting, merkte ik dat leidinggeven me energie gaf. De functie van Teammanager bij AOV was dan ook een logisch vervolg.

Mijn ervaringen

Tijdens het traineeship heb ik geleerd om kritisch te zijn. Ik vraag mezelf (en mijn team) altijd af of we op de juiste weg zijn, waarom we iets op een bepaalde manier doen en hoe het beter kan. Ik heb me ontwikkeld op het gebied van leiderschap, creativiteit en omgaan met weerstand. Daarbij werd ik ondersteund door een mentor, een traineemanager en een praktijkbegeleider van het project. De werksfeer bij a.s.r. is informeel en open, je kan altijd bij andere collega´s terecht. En je krijgt alle ruimte. Ook na het traineeship. In de functie van analist kreeg ik al snel het vertrouwen van de mensen om me heen. ‘Als je het aan Youunis vraagt, komt het wel goed’. Door processen goed in kaart te brengen, kwamen we tot mooie verbeteringen. Elke dag zie ik nieuwe mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. En dan zit je goed bij a.s.r. De stap naar Teammanager bij AOV heb ik in maart 2016 gezet. Nu mag ik anderen begeleiden in hun ontwikkeling. Het is gaaf om het beste in mensen naar boven te halen. Daarnaast krijg ik van a.s.r. gelegenheid om een dag in de week als docent Bedrijfseconomie les te geven aan de Hogeschool Utrecht. Daarin komen theorie en praktijk mooi samen.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Na een plezierige periode als trainee, en later als Analist bij Bancair, ben ik nu Teammanager bij AOV. Een mooie stap. Ik ben onderdeel geworden van een organisatie waar ik dagelijks word uitgedaagd en waar ik fijne, gezellige collega´s heb. Mijn motto is dat iedere dag een dag van ontwikkeling moet zijn. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik denk dat a.s.r. daar voorlopig prima bij past!


Verhalen van andere collega's