Gemma van de Sande
Actuaris

Expertise toepassen en tegelijkertijd groeien in kennis.

Het gras is niet perse groener aan de overkant. Daar kwam Gemma achter toen ze na vier jaar een nieuwe uitdaging buiten de muren van a.s.r. zocht. Al snel wilde ze terug. Dat kon, in een nieuw team én een zwaardere functie. "a.s.r. is een platte organisatie waar veel mogelijk is. Ik krijg hier de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen en dat vind ik erg belangrijk."

Dit doe ik

Na vier jaar gewerkt te hebben als actuaris bij De Amersfoortse, toen nog een apart label van a.s.r, werk ik nu als actuaris op de afdeling SCC marktwaarde verslaglegging voor levens-, pensioen en uitvaartverzekeringen. Deze producten bieden net weer andere aspecten om rekening mee te houden. Zo zijn economische scenario’s ook belangrijk voor de waardering van de producten. Voor iedere verzekering moet de verzekeraar een potje geld vasthouden om te zorgen dat als iemand schade heeft of komt te overlijden, er geld wordt uitgekeerd. Als actuaris kijk ik hoe groot het potje geld moet zijn voor álle verzekeringen die wij hebben verkocht, zo bied ik zekerheden. 

Het allerleukst vind ik aan deze zwaardere functie dat ik beide opleidingen – wiskunde en actuariaat – hierin kan toepassen en het inhoudelijk uitdaging biedt. Ik kan mijn expertise toepassen, tegelijkertijd groeien in mijn kennis en werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik krijg hier ruimte mezelf te ontwikkelen.

Gemma van de Sande, Actuaris

#asrdoethet

 a.s.r. staat echt open voor vernieuwing en ontwikkeling en er is ruimte om dingen op jouw manier te doen. Het scheelt daarbij dat a.s.r. een platte organisatie is, waar veel mogelijk is. Er wordt hier dus niet gezegd: ‘We doen het altijd zo, dus wij blijven het zo doen’. Wat mij ook aanspreekt is dat er veel ruimte is om je bij te scholen. 

Gerelateerde vacatures
Samen doen

In dit team is de sfeer goed en gaan we informeel met elkaar om. Wat ik daarmee bedoel? Iedereen staat voor elkaar klaar om te helpen. En er niemand die zegt: ‘Nu niet, ik heb even geen tijd’. Iedereen heeft de wil om mij iets uit te leggen. We doen het echt met z’n allen. De afdeling is ook een goede mix tussen doorgewinterde experts en junioren.

Vanuit a.s.r. is er volop aandacht voor de sfeer en teambuilding. Zo hebben wij bijvoorbeeld jaarlijks een barbecue voor alle werknemers. En jongeren tot 35 jaar kunnen lid worden van vereniging neXus. Ook vanuit de afdeling wordt teambuilding en een goede werksfeer gestimuleerd en gaan we regelmatig borrelen in de brasserie Plato, dat gewoon hier in het kantoorpand van a.s.r. is.

Blik op de toekomst

a.s.r. is een grote verzekeraar en daardoor kan ik hier de komende jaren als actuaris nog heel veel leren. En als ik weer een keer iets anders ambieer, dan kan ik binnen a.s.r. nieuwe stappen maken en compleet wat anders doen. Daar staan ze hier altijd voor open. Kortom, ik zie volop mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen binnen a.s.r.


Verhalen van andere collega's