Christel Hoijtink
Analist

Ook als groentje kan je zorgen voor verandering.

Ga er maar aan staan: je bezighouden met complexe financiële processen binnen een organisatie die volop in beweging is. Waar verwachte output niet altijd hetzelfde is als verkregen output én waar altijd ruimte is voor verbetering. Want dat is precies wat Christel Hoijtink doet als Analist bij de afdeling Accounting, Consolidatie & Payments. De vinger op de zere plek leggen en financiële processen verbeteren.

Mijn baan

In mijn baan ben ik continu met verbetering bezig. Ik werk binnen het team van Crediteuren en kijk voortdurend met mijn collega’s mee om te zien waar het beter kan. Ik kijk naar alles wat zij doen en probeer dan verbeteringen in de processen aan te brengen. Stel er gaat iets mis met bijvoorbeeld de btw-afdracht, dan onderzoek ik wat en waar het misgaat. Ik ga het gesprek aan met alle betrokken partijen om te zien wat er allemaal in het proces gebeurt, wat fout gaat en hoe we dat kunnen oplossen. Plus dat ik betrokken ben bij de interne verhuizing van ons factuurverwerkingssysteem. Dat is een uitdaging, maar erg leuk. Net als al mijn andere werkzaamheden.

a.s.r. is een heel flexibele werkgever. 

Christel Hoijtink, Analist

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Na het afronden van mijn 2 masterstudies Organizational & Management Control en Change Management in Groningen, werd ik door een detacheringsbureau op een accountingfunctie bij a.s.r. gewezen. Ik heb gelijk gereageerd, maar tijdens het gesprek bleek dat mijn achtergrond niet helemaal matchte met die functie, maar wel met de rol van Analist waar ik nu voor aangenomen ben. Het is allemaal heel snel gegaan. Binnen 2 maanden na mijn afstuderen ben ik van Groningen naar Utrecht verhuisd en begonnen in deze nieuwe baan.

Tijdens mijn studie had ik een bijbaan bij een grote Nederlandse bank, dus daar kende ik de naam a.s.r. van.

Maar dat was dan ook gelijk alles wat ik van a.s.r. wist. Door mijn bijbaan had ik wel een redelijk beeld van hoe het zou zijn om bij een grote financiële organisatie te werken. En nu ik er werk, komt dat beeld redelijk overeen met de werkelijkheid. Het is alleen nog opener dan ik had verwacht. Ik was al onder de indruk van het prachtige, open gebouw, maar ook binnen de organisatie zelf is er veel openheid. En wat me ook opvalt, is dat ze bij a.s.r. echt openstaan voor verandering, dat zij echt iets doen met de input die je geeft. Ook al is die input afkomstig van een 'jong groentje’ zoals ik, het wordt erg gewaardeerd en meegenomen. Dat vind ik mooi.

 

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Als Analist werk ik binnen het team Crediteuren, dat onderdeel uitmaakt van de veel grotere afdeling Accounting, Reporting & Control (ARC). Bij ARC werken ruim 150 collega’s en binnen het Crediteurenteam heb ik 7 directe collega’s. Vanaf de eerste dag heb ik me hier thuis gevoeld. Zowel binnen ARC als binnen mijn eigen team. Iedereen is heel vriendelijk en je kunt bij altijd bij collega’s terecht. Iedereen wil je ontmoeten en is benieuwd naar wat je komt doen en komt brengen. Het is hier open en gezellig. We kletsen veel, maar er wordt nog harder gewerkt.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik vind a.s.r. een betrokken werkgever. Dat zie ik sowieso terug in de band met en de begeleiding door mijn direct leidinggevende. Hij neemt me mee naar veel afspraken, om me zo wegwijs binnen de organisatie te maken en hij begeleidt me heel goed. Daarnaast kun je op nog veel meer gebieden begeleiding krijgen en dat is prettig. Ook is a.s.r. een flexibele werkgever. Zeker qua uren en thuiswerken. Doordat a.s.r. deze flexibiliteit biedt, kan ik makkelijker de combinatie werk en privé maken. Dat is heel fijn. Net als de vele kansen en mogelijkheden die hier zijn. Er is veel ruimte voor groei en opleiding. Ik ben nu nog niet met een opleiding bezig, maar dat ben ik zeker van plan. Wel ben ik al naar een paar algemene lezingen geweest die hier bij a.s.r. werden georganiseerd. Dat vind ik leuk om te doen en zo ontwikkel je je natuurlijk ook al.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Omdat a.s.r. een hele grote organisatie is, zijn er heel veel kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Ik werk nu nog niet zo heel erg lang bij a.s.r., dus ik kan me zo voorstellen dat ik hier voorlopig ook nog blijf. Ik ben hier bij ARC ook aangenomen met de bedoeling nog meer richtingen op te gaan. Met name dieper finance in. En dat is ook iets wat ik zelf heel graag wil. Dus voorlopig ben ik hier nog niet uitgekeken.”


Verhalen van andere collega's