Anne Seijkens
Adviseur Adviesbureau
{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }

Het duurzame imago van a.s.r. sprak me meteen aan.

Voordat ze haar traineeship aanging, wist Anne Seijkens niet precies welk pad ze wilde bewandelen in de toekomst. Door de uitdagende projecten en het vertrouwen dat ze kreeg als trainee bij a.s.r. werd haar perspectief steeds duidelijker. In een jaar tijd deed Anne niet alleen een berg kennis en ervaring op, ze ontdekte vooral haar persoonlijke capaciteiten en haar meerwaarde voor een organisatie. Na haar traineeship ging ze werken als adviseur bij het Adviesbureau binnen het bedrijfsonderdeel Zorg.

Mijn opleiding

Na een studie Onderwijskunde heb ik Organisatiewetenschappen gestudeerd in Tilburg. Ik ben na mijn afstuderen een jaar gaan werken bij een zorgverzekeraar en op de administratie van een ziekenhuis. Op een gegeven moment besefte ik dat ik niet had gevonden wat ik zocht. Ik wilde me nog verder ontwikkelen, maar wist eigenlijk niet precies wat bij mij zou passen. Een traineeship bleek de uitgelezen manier om dat te ontdekken.

Met initiatief, eigen regie en een beetje lef kom je heel ver.

Mijn traineeship

In mei 2014 ben ik gestart met mijn traineeship binnen de business-line Zorg. Ik voelde me daar snel op mijn plek. Mijn eerste opdracht was het professionaliseren van de vakgroepen binnen de afdeling Inkoop en Beleid. Om de strategie van a.s.r. Zorg goed te kunnen uitdragen, was het van belang dat iedereen op dezelfde wijze ging werken. Ik ben daar met veel plezier op aangehaakt en heb er veel geleerd.

Door het opzetten van de Najaars Academy gaf ik invulling aan mijn tweede opdracht als trainee. Ieder najaar kunnen klanten van zorgverzekering switchen en worden er nieuwe producten ontwikkeld Dat is altijd een korte, maar erg hectische periode, waarin het belangrijk is dat de medewerkers van a.s.r. precies weten hoe de nieuwe producten in elkaar steken. Ik heb een training georganiseerd om al die informatie over te dragen aan de medewerkers. Daarnaast werd ik Calamiteitencoördinator: in de hectiek kan er van alles misgaan, ik was bezig alles te fixen en soepel te laten verlopen.

Als laatste opdracht mocht ik een gap-analyse maken op het gebied van Kennis en Kunde. Kort gezegd, ik mocht  in kaart brengen wat we al hadden en waar we wilden zijn. Dit was een ultieme voorbereiding voor wat nu mijn vaste baan is geworden. Na een jaar traineeship ben ik aangesteld als Adviseur bij het Adviesbureau van Zorg. Alle puzzelstukjes vielen perfect in elkaar: wat ik nu doe, is helemaal mijn ding!

Gerelateerde vacatures
Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Vooral na mijn ervaring bij het Catharina Ziekenhuis, waar we veel met zorgverzekeraars samenwerkten, was ik extra gemotiveerd om juist in de verzekeringsbranche mijn uitdaging te vinden. En omdat ik me tjidens mijn studie veel had beziggehouden met opleiding, ontwikkeling en studie leek de combinatie van a.s.r. met een traineeship precies het speelveld waarin ik wilde werken. En er was nog een, misschien minder vanzelfsprekende, reden om voor a.s.r. te kiezen: het duurzame imago van a.s.r. sprak mij erg aan. Ik las namelijk op een billboard bij het nieuwe gebouw dat ze van energielabel G naar A waren gegaan en vond dat ontzettend cool. Ik was zó benieuwd hoe dat kantoor er dan aan de binnenkant uit zou zien. Nou, ik heb de kans gekregen om dat met eigen ogen te aanschouwen!

Mijn ervaringen

Als ik terugkijk, is mijn traineeship heel soepel verlopen. Om daarin te slagen is het wel belangrijk dat je lef hebt en regie durft te nemen. Je moet zelf de gaten vinden waar je in kunt springen. Ontdek waar de organisatie echt behoefte aan heeft en neem initiatief, dan is er bij a.s.r. heel veel mogelijk. Er hangt dus veel van jezelf af, al hoefde ik het echt niet helemaal op eigen kracht te doen. Ik ben heel goed begeleid door mijn traineemanager, een mentor en bij iedere opdracht heb ik een praktijkbegeleider.

Ik vind het heel bijzonder dat zo’n groot bedrijf als a.s.r. zo oprecht in mensen geïnteresseerd is. Als sollicitant raakte ik eraan gewend dat ik niet teruggebeld werd. Toen a.s.r. dit wel deed en mij als persoon écht serieus bleek te nemen, was ik bijna verbaasd. Ik werd gezien als high potential en kreeg direct alle vertrouwen om heel interessante projecten te doen. Dat heeft mij echt een boost gegeven.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik denk niet te ver vooruit, ik heb net een vaste baan en zit nog vol in mijn ontwikkeling. Mijn ambitie is vooral om zo goed mogelijk invulling te geven aan wat op dit moment op mijn bord komt. Ik heb een gigantisch ketenproject op het gebied van Kennis en Kunde gekregen, daar ga ik nu helemaal voor.


Verhalen van andere collega's