Hedwig Mul
HR Adviseur

Dankzij tijd- en plaatsonafhankelijk werken, voelt het niet als een kantoorbaan.

Hedwig begon haar carrière als jurist bij een advocatenkantoor. Maar dag in dag uit achter haar bureau zitten en voornamelijk stukken schrijven was niet de uitdaging die ze in gedachten had. Daarom ruilde ze haar baan in voor een traineeship bij a.s.r. Hier kreeg zij de mogelijkheid om verschillende functies te ervaren en vond zij in de rol van HR Adviseur uiteindelijk de functie die bij haar past: 'a.s.r. wil graag net een beetje anders zijn dan de rest, en dat spreekt me aan. Ik kan me goed vinden in haar visie, zoals het invullen van een maatschappelijk verantwoorde rol en "helpen door te doen" als motto.'

Mijn baan

Mijn functie als HR Adviseur was de volgende stap na mijn traineeship dat ik in oktober 2017 heb afgerond. Ik had verschillende opdrachten bij HR gedaan, waardoor ik een goed beeld heb gekregen van wat er gebeurt op de afdeling. Ook heb ik in korte tijd veel kennis kunnen opdoen door de veelomvattende projecten. Als derde opdracht vervulde ik de verantwoordelijke rol van HR Adviseur bij Ardanta, onze uitvaartverzekeraar in Enschede. Het is mooi dat je zoveel verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgt, ook al heb je nog niet zoveel ervaring.

Aan het einde van mijn traineeship werd mij gevraagd of ik de vaste functie van HR Adviseur wilde vervullen. Behalve voor het bedrijfsonderdeel Ardanta, adviseer ik nu samen met een collega ook voor het bedrijfsonderdeel Schade. Het leuke aan mijn baan is dat het zo’n generalistische en uitgebreide rol is. Ik krijg met alles te maken op HR gebied. Voordat ik aan het traineeship begon, was ik op zoek naar een uitdagende en afwisselende functie. Gelukkig heb ik dat gevonden in mijn huidige baan. Ik ben daarin steeds bezig met hoe ik mijn adviesrol het beste kan vervullen, welke werkwijze bij mij past en de ontwikkeling van mijn eigen visie op zaken.

a.s.r. wil graag net een beetje anders zijn dan de rest, en dat spreekt me aan. 

Hedwig Mul, HR Adviseur

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Door een kennis die werkt bij a.s.r. werd ik geattendeerd op het a.s.r. Traineeship. Hij vertelde over de fijne sfeer binnen het bedrijf en over de goede doorgroeimogelijkheden. Een betere ambassadeur dan zo’n insider is er niet.

Ik heb toen ook naar traineeships bij andere bedrijven gekeken. De meesten waren op management gericht en daar was ik niet naar op zoek. Het traineeship van a.s.r. is breed opgezet met veel aandacht op persoonlijk vlak. Je traint veel op vaardigheden, zoals gesprekstechnieken, rollenspellen en schrijfvaardigheden. Daarom heb ik voor a.s.r. gekozen.

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Als HR Adviseur heb je, naast het contact met je directe collega’s van de HR afdeling, veel contact met leidinggevenden en medewerkers van de afdelingen waarvoor je werkt. Onze klant is ook een collega en dat maakt het werk naar mijn idee extra leuk. Verder spreekt de open en laagdrempelige cultuur binnen a.s.r. mij aan. Collega’s zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden en je te helpen. Het motto ‘helpen door te doen’ geldt dus ook binnen het bedrijf.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

a.s.r. wil graag net een beetje anders zijn dan de rest, en dat spreekt me aan. Ik kan mij goed vinden in haar visie, zoals het invullen van een maatschappelijk verantwoorde rol en het motto ‘helpen door te doen’. Ook staan doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Binnen a.s.r. is hierdoor heel veel mogelijk, maar je moet er ook zelf wat voor doen.

Bij a.s.r. heb ik niet het gevoel dat ik een kantoorbaan heb. Dat komt aan de ene kant door het pand, dat zo licht en open is. Die mooie omgeving draagt zeker bij aan mijn werkplezier, want sfeer en omgeving bepalen echt hoe ik me voel. Aan de andere kant draagt het ver doorgevoerde tijd- en plaatsonafhankelijk werken hier ook erg aan bij. Er is geen dag dat ik de hele dag achter mijn bureau zit. Ik werk thuis, in Enschede bij Ardanta en op het hoofdkantoor in Utrecht. Ook kan ik onderweg werken als ik met de trein van Arnhem naar Utrecht reis. Ik zou niet meer vijf dagen op kantoor willen zitten.

Mijn toekomst bij a.s.r

Ik hoop de aankomende jaren meer ervaring op te kunnen doen binnen HR en verder te kunnen groeien in mijn huidige functie. Gelukkig investeert a.s.r. veel in de ontwikkeling van medewerkers. Ik kan daardoor mijn HR kennis door middel van opleidingen en trainingen verder verdiepen en verbreden.


Verhalen van andere collega's