Home Blog Tijd en plaatsonafhankelijk werken bij asr
Tijd- en plaatsonafhankelijk werken bij a.s.r.

'Ik kon mijn ouders helpen en toch blijven werken'

Werk en privé: ze worden vaak genoemd als tegenpolen. Ben je aan het werk, dan sta je ‘aan’. En buiten werktijd sta je ‘uit’. Dan gaat de laptop dicht en is het tijd voor hobby’s, vrienden en gezin. Maar met het vele thuiswerken van de afgelopen tijd is wel gebleken dat de twee vaak naast elkaar bestaan en door elkaar heen lopen. Soms is dat lastig, maar onder de juiste omstandigheden kunnen werk en privé elkaar juist goed versterken. Dat geldt zeker voor Marieke, Jessica en Linda, die optimaal gebruik maken van het tijd- en plaatsonafhankelijk werken bij a.s.r.

Tijd voor een ander

Medewerkers van a.s.r. krijgen veel flexibiliteit in waar, wanneer en hoe ze hun werk doen. Die eigen regie over je agenda komt bijvoorbeeld goed van pas als je privéleven even wat meer aandacht vraagt dan anders. Zoals bij Linda Kramers (Klantadviseur Schade), die haar werkzaamheden bij a.s.r. de afgelopen tijd combineerde met zorg voor haar ouders.

‘Mijn moeder brak in oktober haar heup bij een val op de tennisbaan. Ze werd geopereerd en na een week kwam ze naar huis. Een lange herstelperiode brak aan, waarin ze overal hulp bij nodig had. En mijn vader van 86 kon haar alleen niet helpen. De mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken heeft ons toen erg geholpen. Buiten mijn telefoondiensten heb ik alle vrijheid om mijn werk flexibel in te richten en ook mijn collega’s geven mij hierin alle ruimte, dus ik heb mijn laptop opgepakt en ben een maand bij mijn ouders gaan werken. Zo kon ik hen helpen en toch blijven werken. Ontzettend fijn dat dit mogelijk was.’

Ook tijd- en plaatsonafhankelijk werken?
Bekijk de vacatures Vacature-alert aanmaken
Ruimte voor sportieve passies

Voor andere collega’s biedt het tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijkheden om voor, na of tussen het werk door even goed in beweging te komen. Gezond en goed voor de productiviteit! Marieke van der Lek (Content Manager): ‘Ik ben vaak om 8 uur al op de schaatsbaan te vinden en twee keer per week begin ik de dag met anderhalf uur yoga in Amsterdam. Vervolgens begin ik dan mijn werkdag bij de Coffee Company aan de overkant, fiets ik terug naar huis in Diemen en werk ik daar verder. 

Tijdens de lockdown bracht ik die passie voor sport ook mee naar het werk. Ik miste het contact met mijn collega’s en omdat de sportscholen dicht waren, kwam ik op het idee om wekelijks een half uurtje online yoga te doen met collega’s. Dat beviel zo goed dat ik besloot een opleiding tot yogadocent te volgen. Ook dat is dankzij de flexibiliteit bij a.s.r. goed te combineren met mijn werk.’

Alles in balans

Ook voor Jessica Michilsen (Klantbeheerder Schade) helpt de flexibiliteit bij a.s.r. om een balans te vinden tussen de dingen die belangrijk voor haar zijn. ‘Ik werk 24 uur per week voor a.s.r., en combineer daarin mijn werk bij Sales met een rol in de OC en de Raad van Medewerkers. Daarnaast volg ik een hbo-opleiding Management, Economie en Recht en doe ik graag leuke dingen met mijn kinderen en vrienden. En ik ben actief bezig met gezondheid, zeker na een mislukte enkeloperatie met een lange revalidatie tot gevolg.

Mijn werk geeft me de mogelijkheid om mijn uren vrij te verdelen over de dag en eventueel wat werk af te maken op mijn parttime dag als het nodig is. Daardoor haal ik nu gemakkelijk de 10.000 stappen per dag, duik ik aan het einde van de middag de sportschool in en houd ik genoeg tijd over voor mijn werk, mijn kinderen, mijn opleiding en mijn Instagram-account, waarmee ik vrouwen motiveer om zichzelf te zijn en hun doelen na te jagen. Dankzij de flexibiliteit bij a.s.r. kan ik het allemaal doen, in de juiste balans.’

a.s.r. en flexibel werken
Bij a.s.r. werken we waar het werk is en wanneer er werk is: tijd- en plaatsonafhankelijk. Als het werk het toelaat heb je de vrijheid om tussendoor een boodschap te doen, bij mooi weer de laptop eens wat vroeger dicht te slaan en in het weekend nog wat werk af te maken. Want we weten dat collega’s pas echt de beste versie van zichzelf zijn op het werk als ze ook de ruimte hebben om zich naast het werk te ontplooien en privé-zaken goed te regelen. 

Yanniek van Dooren Communicatieadviseur