Home Blog Registreren als non-binair nu mogelijk voor medewerkers a.s.r.

Registreren als non-binair nu mogelijk voor medewerkers a.s.r.

Medewerkers die zich identificeren als non-binair en op die manier staan geregistreerd in hun paspoort of ID, kunnen zich sinds begin juli als non-binair registreren in het HR-systeem van a.s.r. Jolanda Sappelli, directeur HR: ‘We willen dat iedereen zich welkom en uitgenodigd voelt, en de vrijheid en veiligheid ervaart om mee te doen.’

Naast de categorieën man en vrouw werd begin deze maand de categorie non-binair toegevoegd aan het HR-systeem van a.s.r., mits zij dit ook in hun paspoort of ID hebben staan. Non-binair betekent dat mensen zich zowel mannelijk als vrouwelijk voelen, of zich juist als geen van beide identificeren. a.s.r. volgt hiermee de wetgeving die het mogelijk maakt om je als non-binair in je paspoort te laten registreren. Zo komt zij tegemoet aan signalen uit de samenleving dat er behoefte is aan non-binaire registratie.


Omdat nog maar weinig bedrijven hun medewerkers de optie aanbieden zich als non-binair te laten registreren, zijn de meeste HR-systemen hier nog niet op gebouwd. Dit geldt ook voor de HR-systemen waar a.s.r. gebruik van maakt, maar met een aantal interne aanpassingen kwam a.s.r. toch met een werkende oplossing. a.s.r. blijft in gesprek met de leveranciers van deze systemen om hen ertoe te bewegen de categorie non-binair toe te voegen aan hun systemen. 

Kom jij ook werken bij a.s.r.?
Bekijk onze vacatures Maak een vacature-alert aan

Jolanda Sappelli, directeur HR: ‘Wij zijn een organisatie waar iedereen zichzelf mag zijn. We willen dat iedereen zich welkom en uitgenodigd voelt, en de vrijheid en veiligheid ervaart om mee te doen. Er is een groeiende bewustwording in de samenleving dat sekseregistratie onprettig voelt voor mensen die zich niet volledig herkennen in de indeling man en vrouw, zoals trans- en intersekse personen. Wij bieden medewerkers die als non-binair geregistreerd staan in hun paspoort of ID daarom de mogelijkheid om zich ook bij a.s.r. als non-binair te registreren.’

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie bij a.s.r.
Bij a.s.r. geloven we dat verschillen ons samen sterker en beter maken en staan we voor gelijke carrièrekansen voor iedereen. We streven naar een inclusieve cultuur, waarin verschillen worden herkend, gewaardeerd en benut. En we sluiten niemand buiten. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.

Yanniek van Dooren Communicatieadviseur