Home Blog asr opnieuw enige verzekeraar met Trede 1 op PSO

a.s.r. opnieuw enige verzekeraar met Trede 1 op PSO

Er werken gemiddeld bij a.s.r. meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan bij organisaties in dezelfde orde van grootte. Ook stimuleert a.s.r. leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Door deze inspanningen behoudt a.s.r. Trede 1 op de PSO, die a.s.r. sinds januari 2020 als enige verzekeraar in Nederland heeft gehaald.

Doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Passend bij de rol van a.s.r. als duurzame werkgever worden via de Participatiedesk, onderdeel van HR, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maximaal 2 jaar ingezet op opdrachten binnen a.s.r. Zij krijgen zo de tijd om werkervaring op te doen en werknemersvaardigheden te ontwikkelen. Doel is om ze daarna uit te laten stromen naar een vaste functie.

a.s.r. heeft Trede 1 behouden door in de afgelopen jaren meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie aan te nemen of aan het werk te houden. Op dit moment werken bij a.s.r. 50 collega’s uit deze doelgroep, met de ambitie dat dit er in 2026 70 zijn. Daarnaast heeft a.s.r. nu een grotere indirecte bijdrage dan een paar jaar geleden. Dit houdt in dat a.s.r. haar inkoopbeleid heeft aangescherpt: organisaties waar a.s.r. mee samenwerkt moeten kunnen aantonen dat ze zich inzetten voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. 

Jolanda Sappelli, directeur HR: 'Het PSO-keurmerk onderstreept waar we voor staan en wat we doen bij a.s.r.: iedereen in de arbeidsmarkt gelijke kansen geven.’

a.s.r. en diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie
Bij a.s.r. geloven we dat verschillen ons samen sterker en beter maken en staan we voor gelijke carrièrekansen voor iedereen. We streven naar een inclusieve cultuur, waarin verschillen worden herkend, gewaardeerd en benut. En we sluiten niemand buiten. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.