Home Blog asr beste werkgever in de sector volgens MT 500 reputatieonderzoek

a.s.r. beste werkgever in de sector volgens MT 500 reputatieonderzoek

a.s.r. staat op nummer 1 ‘beste werkgever in de sector verzekeringen’ in het MT 500 reputatieonderzoek van Sprout, een jaarlijks onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. Ook op ‘duurzaam ondernemerschap’ kreeg a.s.r. de hoogste score in de sector.

Op 20 juni maakte Sprout de resultaten van het jaarlijkse MT 500 reputatieonderzoek bekend. Op zowel ‘goed werkgeverschap’ als ‘duurzaam ondernemerschap’ staat a.s.r. op nummer 1 van de sector verzekeringen. Op het gebied van productleiderschap belandde a.s.r. op plek 2 en in de algehele ranking van de top 500 kreeg a.s.r. de 76ste plek: een stijging van 50 plekken ten opzichte van vorig jaar. Op alle gemeten aspecten steeg a.s.r. in de ranglijst ten opzichte van 2022.

Peer-to-peer beoordeling

Kenmerkend voor de aanpak van de MT500 is de peer-to-peer-beoordeling. Managers, beslissers en andere leidinggevenden beoordelen het productleiderschap, de klantgerichtheid, excellente uitvoering, de kwaliteit van het werkgeverschap en duurzaam ondernemerschap van bedrijven die in hun eigen branche actief zijn. Dit vanuit het idee dat je beter kunt oordelen over een bedrijf dat in dezelfde industrie opereert dan over een bedrijf uit een branche die verder van je af staat. 

Jolanda Sappelli, Directeur Human Resources: ‘Steeds meer mensen zien ons als een bedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van goed werkgeverschap. Dat blijkt uit de hoge waarderingen van branchegenoten in dit onderzoek, maar bijvoorbeeld ook uit de HR-proffie voor het beste HR-beleid die we in december kregen. De eigen regie, het vertrouwen en de volwassen arbeidsrelatie die terugkomt in alles wat we doen wordt door branche- en vakgenoten als een voorbeeld gezien, en ik ben supertrots dat we dat met alle collega’s voor elkaar hebben gekregen.’