Home Blog 5 simpele tips om meer te bewegen op kantoor

5 simpele tips om meer te bewegen op kantoor

Als je een kantoorbaan hebt, kan het best een uitdaging zijn om aan je dagelijkse dosis beweging te komen. Je vliegt van overleg naar overleg en toch staat je stappenteller 's avonds nog te laag. Geef de moed nog niet op, met deze 5 tips zit je zo aan de 10.000 stappen op een werkdag.

1. Zet je auto eens wat verder weg

Je parkeert automatisch je auto zo dicht mogelijk bij de ingang van je werkplek. Misschien doe je dat, omdat je denkt dan sneller binnen te zijn. Maar wist je dat je vaak niet eens meer tijd kwijt bent als je je auto verder weg zet? Hoe verder jij je auto parkeert, hoe sneller je een parkeerplaats vindt. Dus de tijd die je normaal gesproken besteedt aan het zoeken naar een parkeerplek, gebruik je nu voor een langere wandeling naar de ingang. Dat is pas efficiënt!

Vergeet alleen niet een paraplu in je auto te leggen. We zijn natuurlijk wel in Nederland.

2. Gebruik je lunch voor een wandeling

Het is goed om je werkplek te verlaten. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor je productiviteit, je creativiteit en het tegengaan van stress. Het helpt helemaal goed als er een park of bos in de buurt is, want de natuur stimuleert je concentratie en reflectievermogen. Dus hup: pak je brood, neem je collega’s mee en praat gezellig bij. Je komt als herboren terug op je werkplek.

3. Gebruik een stappenteller

Ben jij nog niet in het bezit van een Fitbit, een Apple Watch of een ander soort fitness tracker? Dan kun je daar gemakkelijk je winst behalen! Deze trackers hebben namelijk ingebouwde doelen en herinneren je door de dag heen om die te behalen. Bijvoorbeeld met een berichtje dat je de komende 10 minuten nog 47 stappen moet zetten om aan 250 stappen per uur te komen. Of heb je als doel om 10 keer per dag de trap te pakken, minimaal 10 kilometer te fietsen of minstens 60 minuten te bewegen? Ook dat houdt je fitness tracker voor je bij.  

Is een gespecialiseerde fitness tracker je net iets te duur? Gebruik dan gewoon je smartphone als stappenteller met een speciale app om bij te houden hoeveel stappen je op een dag zet. 

4. Ga lopend telefoneren

Lopend telefoneren heeft meerdere voordelen. Als je met meerdere collega's aan een blok zit, is het sowieso fijn als je even je werkplek verlaat. Daarnaast is het bewezen dat je scherper bent als je lopend belt, en daardoor beter overkomt. Rechtop staan en lopen activeert namelijk je hersenen. Je brein krijgt door allerlei neurale processen een kleine oppepper van het wandelen. En je komt ook nog eens sneller aan je stappen. Doen dus!

5. Overleg buiten

We hebben het al gehad over een lunchwandeling, maar wat dacht je van een wandeloverleg? De beweging en de buitenlucht maken je minder gestrest, geconcentreerder en maar liefst 60 procent creatiever. Dat maakt je overleg vast superproductief.

a.s.r. en vitaliteit
Bij a.s.r. vinden we dat we een verantwoordelijkheid hebben voor jouw vitaliteit. Daarom kun je als medewerker goedkoop sporten in de sportschool op ons kantoor en gratis gebruik maken van vitaliteitsworkshops. Daarnaast maak je gratis gebruik van a.s.r. Vitality, een nieuw concept van a.s.r. dat beweging beloont met kortingsbonnen, donaties aan het goede doel en cashbacks op je Fitbit of Apple Watch.