Marcel Morren
Branchemanager Brand bij Volmachten

Bij a.s.r. zijn heel veel mogelijkheden om te groeien.

Gedreven en vol enthousiasme gaat Marcel Morren, Branchemanager Brand bij Volmachten, geen uitdaging uit de weg. Met zijn scherpe analytische blik houdt hij samen met zijn collega Eric Rietveld alle portefeuilles Brand van de 140 volmacht kantoren van a.s.r. nauwlettend in het oog. Marcel kijkt met de adviseurs mee en voorziet ze van het juiste advies met één doel: samen het allerbeste voor de klant.

Mijn baan

Kort gezegd houd ik me bezig met het managen van de portefeuilles Brand van onze volmacht kantoren, die gemachtigd zijn om namens a.s.r. particuliere en zakelijke verzekeringen te sluiten en te beheren, terwijl a.s.r. wel verantwoordelijk blijft voor deze portefeuilles. Ik maak analyses van deze portefeuilles, kijk of deze renderen en waar het resultaat beter kan. Ook ondersteun  ik de gevolmachtigde kantoren  en kijk ik mee als het gaat om afwijkende, grote en uitzonderlijke verzekeringen, bijvoorbeeld verzekeringen die de overeengekomen limiet overschrijden.

Wat ik zo leuk vind aan mijn baan als Branchemanager Brand bij Volmachten is dat ik heel veel afwijkende zaken onder ogen krijg en ik de hele verzekeringsketen mee krijg. Van de acceptatie van een verzekering tot de kwartaalresultaten van de verschillende portefeuilles. Ik heb het totaaloverzicht.

Samen willen we het allerbeste voor de klant.

Marcel Morren, Branchemanager Brand bij Volmachten 

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Na mijn mbo-opleiding ben ik bij een van de grootste financiële dienstverleners in Nederland aan de slag gegaan als intermediair. Na verloop van tijd wilde ik graag de andere kant zien, die van de verzekeringsmaatschappijen. Als intermediair had ik veel contact met maatschappijen als a.s.r. en heb ik binnen deze maatschappijen veel contacten opgedaan. Via via kwam ik terecht bij de commerciële binnendienst van De Amersfoortse, toen nog een apart label van a.s.r.. Daarna ben ik ingestroomd bij a.s.r. als acceptant bij de afdeling Brand zakelijk en nu ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan als Branchemanager Brand bij het a.s.r. Volmachtenbedrijf.

 

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Het Volmachtenbedrijf van a.s.r. is klein en bestaat uit ons 15-koppige team. De sfeer is goed, de lijnen zijn kort, we schakelen snel en je kan overal binnenlopen. En dat is prettig. Zeker nu ik de stap naar Branchemanager Brand heb gemaakt. Een heel nieuw gebied, waarover ik nog veel moet leren. Ik leer vooral veel van mijn collega’s, die hier soms al 25 jaar werken en (bijna) onuitputtelijk zijn in hun kennis van dit vakgebied. Als ik ergens tegenaan loop, bespreek ik dat met mijn collega’s, kijken we er met elkaar naar en komen we er eigenlijk altijd uit.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Wat mij vooral in a.s.r. aantrekt, is de klantgerichtheid, waarbij we continu bezig zijn met vragen als ‘Wat betekent het voor onze klanten als we dit doen’, ‘Wat hebben zij er aan?’ en ‘Zitten onze klanten daar eigenlijk wel op te wachten?’. We willen het allerbeste voor onze klanten. Dat vind ik mooi. Maar ook de voordelen die het werken bij zo’n grote organisatie je biedt, hebben voor mij veel meerwaarde. Je kunt veel verschillende kanten op, stappen maken, doorgroeien en jezelf ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk, maar a.s.r. ook. Maar ook andere zaken, zoals bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken, zijn hier bij a.s.r. goed geregeld. Je kunt thuiswerken, sporten in de sportschool in ons hoofdkantoor en de flexibiliteit is groot.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Uitdaging loopt als rode draad door mijn carrière. Ik heb uitdaging nodig. Ik zoek het op of het komt op mijn pad. Een interessant project waarmee ik aan de slag kan of een leuke, nieuwe functie. En dan zit je bij zo’n grote organisatie als a.s.r. heel goed. Bij a.s.r. zijn er veel mogelijkheden om door te groeien en je kunt veel verschillende kanten op. Dat heb ik zelf ervaren. En ook vakinhoudelijk biedt het werken bij a.s.r. veel uitdaging. Zeker in deze functie. Zoveel te leren en zoveel te doen. Ik ben hier nog lang niet klaar. Dat betekent dat als ik vooruit kijk, ik met 99 procent zekerheid wel kan zeggen dat ik over drie, vier jaar nog steeds bij a.s.r. werk.


Verhalen van andere collega's