Hassan Fathallah
Productspecialist

Ik werk heel autonoom en projectmatig, dat spreekt me aan.

Met ambitie, drive en expertise vervult Hassan Fathallah met verve zijn positie als productspecialist bij a.s.r. Productmanagement is als een spin-in-het-web binnen de organisatie en geeft vorm aan de verzekeringsproducten die a.s.r. aanbiedt.

Mijn baan

Voor de aan mij toegewezen productgroepen ben ik verantwoordelijk voor het bewaken van het rendement ervan. De functie is heel inhoudelijk en veelomvattend. Nadat de segmentmanager de klantbehoeften heeft vastgesteld, vertaalt productmanagement deze naar verzekeringsproducten. Als productspecialist schrijf ik de voorwaarden en acceptatierichtlijnen voor nieuwe producten en bepaal ik de premies, in samenwerking met de actuaris. Ik onderhoud contacten met leveranciers waaronder met alarmcentrale SOS International en DAS Rechtsbijstand. Ook het technisch vertalen van producteigenschappen naar ICT-oplossingen valt onder mijn takenpakket.

Datgene wat we vanuit productmanagement doen, heeft invloed op vrijwel alle disciplines binnen de organisatie. Deze verantwoordelijkheid, de veelzijdigheid en het feit dat ik heel autonoom en projectmatig bezig ben, spreekt me zo aan in mijn werk.

Je wordt hier gewaardeerd om wie je bent en wat je doet.  

Hassan Fathallah, Product Specialist

Mijn reden om te solliciteren

Ruim 6 jaar lang reed ik dagelijks met de metro langs het kantoor van Europeesche Verzekeringen, toen nog een apart merk van a.s.r. Ik werkte toen bij een bekende rechtsbijstandverzekeraar. Op het moment dat ik een volgende carrièrestap wou zetten, in een breder georiënteerde werkomgeving, dacht ik al snel aan De Europeesche. Het leek me een jong, leuk en dynamisch bedrijf en de vrijetijdssector waarin zij actief waren, sprak mij aan. Ik trof op de website een vacature van acceptant aan en heb gelijk gesolliciteerd. Ik werd aangenomen en inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van productspecialist.

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Qua samenstelling en de fase waar we ons in bevinden, is ons team relatief nieuw. We werken met z'n allen aan de vormgeving van een sterk productteam. Binnen de afdeling is er een verdeling in alfa- en bètafuncties. De businessanalisten en actuaris (bèta) leveren informatie en rapportages aan, waar de productspecialisten (alfa) mee aan de slag gaan. De combinatie van professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid binnen het team is goed.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

In de jaren dat ik bij a.s.r. werk, heb ik veel kansen gehad en mijzelf goed kunnen ontwikkelen binnen de organisatie. Als werknemer word je gewaardeerd voor wie je bent en wat je doet.  Het is een moderne organisatie die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. Voorbeelden daarvan zijn de flexibele werkplek en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik heb uitdaging nodig, wil continue worden getriggerd en mijzelf ontplooien om, binnen mijn eigen mogelijkheden, carrière te maken. Momenteel ben ik bezig met de afronding van de hbo deeltijdstudie Bedrijfskunde. Voor de komende periode zie ik genoeg kansen voor mezelf binnen deze organisatie. Het loopt zoals het loopt maar het gaat erom dat ik blij ben waar ik steeds kom.


Verhalen van andere collega's