Dennis van Dijk
Letselschadebehandelaar

Ik ben pas tevreden als ik merk dat ik iemand echt kan helpen.

Via zijn afstudeerstage maakte Dennis van Dijk kennis met schadebehandeling én met a.s.r. verzekeringen. Het klikte van beide kanten en dus was de vraag niet óf Dennis terug zou keren, maar wanneer. Dat gebeurde in april 2018.

Mijn baan

“Ik heb als letselschadebehandelaar direct contact met mensen die letselschade hebben. Daar komt in de praktijk veel meer bij kijken dan het financieel afhandelen van een ingediende claim. Letselschade is ontzettend persoonlijk en heeft meestal behoorlijk veel impact op iemands leven. Bij a.s.r. hebben we een verdeling tussen de lichtere letsels en dossiers met (middel)zware letselschade. Ik zit nog maar kort bij Personenschade, dus krijg ik de lichtere dossiers onder mijn hoede. We noemen het dan wel ‘licht’, toch komt er vaak veel emotie bij kijken en dat vraagt om inlevingsvermogen en begrip. Als ik merk dat ik iemand echt kan helpen, gerust kan stellen en het dossier naar tevredenheid kan regelen, dan ben ik tevreden. Daar doe je het uiteindelijk voor.”

Bij mijn werk komt vaak emotie kijken. Dat vraagt om inlevingsvermogen en begrip.

Dennis van Dijk

'a.s.r. doet het!' Herken jij je in dit motto?

“Als ik zie hoe wij ons werk doen, dan zeker. We houden zelf de regie door actief achter schademeldingen aan te bellen. We laten daarmee zien dat we mensen oprecht willen helpen. Geen afwachtende houding, maar laten zien dat we klaarstaan voor iedereen."

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

“Tja, eigenlijk verliep het solliciteren vrij soepel, omdat ik wist dat ze me bij a.s.r. graag wilden hebben. Andersom wilde ik hier graag aan de slag, maar was er na mijn afstuderen niet meteen plek voor mij. Ik heb anderhalf jaar ergens anders gewerkt toen a.s.r. aanklopte. De voornaamste reden om weer terug te keren was dat ik het tijdens mijn afstudeerstage hier ontzettend naar mijn zin heb gehad. En ik wist welke mogelijkheden er binnen de organisatie liggen om verder door te groeien. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken om deze stap te zetten.”

Mijn collega's

“Ik werk in een team van 30 mensen met wie ik samen de lichtere schadevoorvallen oppak. Het is veel schakelen onderling en met belangenbehartigers. Iedereen heeft zijn eigen dossiers en die nemen we bij ziekte of vakantie automatisch van elkaar waar. We gaan op een informele en toegankelijke manier met elkaar om en dat vind ik persoonlijk erg prettig. Zo nu en dan is er een teamuitje en organiseren we een barbecue of een andere activiteit. En soms, als het weer het toelaat, vind je ons na werktijd op het terras.”

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

“Wat mij enorm aanspreekt bij a.s.r. is de ruime ontwikkelingsmogelijkheden die wij als medewerkers krijgen. Zodra je een goed plan hebt, met duidelijke onderbouwing, doen ze er alles aan om je op weg te helpen. Dat is natuurlijk erg fijn, want zo kun je alle kanten op, zonder dat je van werkgever hoeft te wisselen. Daarnaast zijn de flexibele werktijden voor mij persoonlijk erg prettig. Ik woon in Den Bosch en de trein naar Utrecht is in de spits eigenlijk altijd overvol. Het is heerlijk dat ik dan net eerder of later kan beginnen om die drukte te vermijden. Ook thuis werken is mogelijk, dat is erg prettig. Ook wordt bij a.s.r. veel aandacht besteed aan de vitaliteit van medewerkers. Ik fitness bijvoorbeeld een paar keer per week met andere collega’s tijdens de pauze, dat is inmiddels ‘vaste prik’.”

Gerelateerde vacatures
Mijn toekomst bij a.s.r.

“Ik zit nog niet heel lang in de functie van letselschadebehandelaar, waardoor ik voornamelijk de minder zware en complexe letselschades in mijn portefeuille heb. Graag zou ik op den duur door willen groeien naar een ander letselschadeteam, zodat die zwaardere letselschades wel door mij behandeld worden. Vanuit mijn rechtenachtergrond lijkt het me interessant om de meer ingewikkelde zaken te behandelen. Al moet ik natuurlijk eerst nog wat vlieguren maken. En om nog meer kennis op te doen ga ik binnenkort een externe opleiding op het gebied van letselschade volgen. Gewoon onder werktijd. Daar geven ze me de ruimte voor. Ik zit voorlopig dus wel op mijn plek bij a.s.r. en vind de manier van werken hier erg prettig.”


Verhalen van andere collega's