Carla van Dongen
Zorginkoper en beleidsadviseur

Hier kan ik pas echt het verschil maken in de zorg.

Het hart van Carla van Dongen heeft altijd al bij zorg gelegen. Ze begon haar carrière met het ondersteunen van patiënten als wijkverpleegkundige, daarna ging ze de business in als casemanager bij een zorgservicebureau en als verkoper bij een thuiszorgorganisatie. Inmiddels is ze ruim drie jaar Beleidsadviseur en Zorginkoper bij a.s.r. “Ik heb op alle stoelen van de onderhandelingstafel gezeten, maar nu kan ik pas echt het verschil maken.”

Dit doe ik

Ik zorg ervoor dat verzekerden toegang hebben tot goede verpleging en verzorging in de thuissituatie door afspraken te maken met thuiszorgorganisaties. Ook al is a.s.r. één van de grootste verzekeraars van Nederland, als zorgverzekeraar zijn we één van de kleinste. Dit maakt mijn functie als Zorginkoper uniek: ik ben hier verantwoordelijk voor het complete inkoopproces. Aan het begin van elk jaar bepalen we als team het nieuwe algemene zorginkoopbeleid, en op basis daarvan stellen we ons eigen inkoopbeleid voor wijkverpleging vast. Daarna ga ik aan de onderhandelingstafel zitten met zorgaanbieders om de prijs, het contract en de inhoud af te spreken. Uiteindelijk bespreek ik dit weer met mijn interne collega’s en vertalen we de afspraken naar polisvoorwaarden en passen we interne processen zo nodig aan.

We onderscheiden ons bij a.s.r. door echt oog te hebben voor de belangen van onze klanten en we denken graag met hen mee om samen tot creatieve oplossingen te komen.

 

We onderscheiden ons bij a.s.r. door echt oog te hebben voor de belangen van onze klanten en tot creatieve oplossingen te komen.

Carla van Dongen, Zorginkoper en Beleidsadviseur

Samen doen

Het totale team van Inkoop en Beleid bestaat uit meer dan 25 mensen, waarmee ik elke week een teamoverleg heb. Doordat we in kleine, zelfsturende teams werken, is de collegialiteit groot en de sfeer heel informeel. We hebben regelmatig een borrel bij iemand thuis om elkaar ook op persoonlijk vlak beter te leren kennen.

Gerelateerde vacatures
Oog voor cijfers, hart voor de zorg

Ik heb op alle stoelen van de tafel gezeten binnen zorg. Daardoor kwam ik erachter dat als ik echt het verschil wilde maken, ik bij een zorgverzekeraar moest zijn. Ik ben een inkoper die niet alleen oog heeft voor cijfers, maar ook een hart voor de zorg. Bij a.s.r. kan dat. 

Duurzame werkgever

Ik vind het mooi dat dat duurzaamheid hier zo belangrijk is. Er is veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers dankzij bijvoorbeeld opleidingen, sportfaciliteiten en gezonde voeding. Ik doe bijvoorbeeld mee met het Talent Development Programma, omdat ik als ‘professioneel talent’ ben aangemerkt. Deze speciale trainingen zijn niet alleen leuk om jezelf te blijven ontwikkelen, maar ook om collega’s van andere afdelingen te leren kennen.

Samen doen

Leuke collega’s, waardering krijgen van je leidinggevende, uitdaging in het werk én veel ruimte voor ontwikkeling. Dat zijn de facetten die mij hier voorlopig wel op mijn plek houden!


Verhalen van andere collega's