Home Blog Zo blijf je in beweging op je thuiswerkdag

Zo blijf je in beweging op je thuiswerkdag

We zitten veel te veel: Nederlanders zitten gemiddeld negen uur per dag. Dat is niet echt bevorderlijk voor onze gezondheid! Er zijn genoeg idee├źn om op kantoor meer beweging te pakken, maar hoe zit het nu veel mensen noodgedwongen thuiswerken? In dat geval is het extra belangrijk om elkaar te motiveren. Zo doe je dat!

1. Doe samen een oefening tijdens de dagstart

Begin de dag samen goed en spreek af dat je tijdens de dag- of weekstart met z’n allen een houding aanhoudt die je de gehele dagstart moet volhouden. Dat kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt: gewoon staan, een wallsit of misschien wel een stretchoefening. Het is niet alleen goed voor je spieren, maar zorgt er ook voor dat de vergadering een stuk productiever is: als je die wallsit doet, ga je liever snel door de agendapunten heen! Het levert daarnaast ook mooie videobeelden op.

2. Daag elkaar uit

Challenges zijn een leuke manier om jezelf en je collega's te motiveren. Een competitie-element helpt daarbij. Daag elkaar bijvoorbeeld uit om acht keer de trap op en af lopen of een push-up te doen na iedere keer koffie halen. Deel foto’s om elkaar te motiveren. Het moeten laagdrempelige challenges zijn om gemakkelijk thuis fit te kunnen worden. En voor wat extra motivatie kun je er een leuke beloning aan hangen.

3. Las fitbreaks in

Nog een idee om samen fit te blijven is om op vaste momenten in de dag een fitbreak in te plannen. Dat kan een langere lunchwandeling zijn of meerdere korte thuisworkouts tussen de werkzaamheden door. Want of je nu helemaal opgaat in die Photoshop-opdracht of naar een leeg bestand staart, zo nu en dan een pauze is echt beter voor de productiviteit. Door pauzes af te spreken met je collega's weet je zeker dat je je werk op tijd loslaat en houd je jezelf en je collega's in beweging! En het mooiste: je werkt vanuit huis, dus niemand ziet hoe je er bij zit. Tenzij je inbelt en het samen met je collega’s doet natuurlijk...

4. Doe mee aan de sportlessen van a.s.r. Vitality

Dat de sportscholen dicht zijn, betekent niet dat je geen sportlessen meer kan volgen! a.s.r. Vitality organiseert iedere werkdag om 15:00 uur via Facebook, Instagram en Youtube een gratis thuisworkout van personal coach Marloes. En heb je er een gemist? Dan kun je hem daarna gewoon terugkijken op Youtube. Geen smoesjes dus!

a.s.r. en vitaliteit
Bij a.s.r. vinden we dat we een verantwoordelijkheid hebben voor jouw vitaliteit. Daarom besteden we veel aandacht aan beweging. We hebben bijvoorbeeld een interne sportschool en er worden regelmatig gratis sporttrainingen georganiseerd. Alle medewerkers maken gratis gebruik van a.s.r. Vitality en doordat we tijd- en plaatsonafhankelijk werken kun je jouw workouts inplannen wanneer het jou uitkomt.