Home Blog Eerste 6 maanden van Bianca
De eerste 6 maanden van Bianca

'Trots dat ik in dit warme bad terecht ben gekomen'

Bianca van der Linden startte in juni 2021 in haar functie als Klantbeheerder Schade Zakelijk, waar ze zich bezighoudt met de acceptatie van aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven. Ondanks het vele thuiswerken maakte ze een vliegende start bij a.s.r. en werd ze al snel een echte a.s.r. ambassadeur. Ze schreef een blog over haar eerste zes maanden bij a.s.r.

‘Voordat ik ging solliciteren had ik mij goed ingelezen in waar a.s.r. voor staat. Ja, daar werd ik blij van. Een modern bedrijf met oog voor de mens en natuur. De functie die ik voor ogen had bracht mij meer verdieping. Yes, hier moet ik voor gaan, zei ik tegen mezelf. Het was best vreemd, online solliciteren en mezelf via de computer voorstellen. Geen ‘live’ oogcontact, zelfs geen sfeer proeven op het mooie kantoor.

Desondanks voelde het totaal niet onpersoonlijk; het voelde juist gelijk al als een warm ‘online’ bad. Mede dankzij het uitgebreide online introductieprogramma, waarin ik veel leerde over a.s.r., ontdekte waar a.s.r voor staat en kennismaakte met verschillende onderdelen van de organisatie. Een mooi begin.

Dat ‘warme-bad-gevoel’ werd bevestigd toen ik eenmaal aan de slag ging. Het was erg fijn dat we toen weer gedeeltelijk naar kantoor mochten. Ik werd opgevangen door een groep enthousiaste en hulpvaardige collega’s die mij de systemen leerden kennen en mij meenamen in de (niet altijd eenvoudige) aansprakelijkheidsregels. Het was druk op de afdeling, en toch namen zij alle tijd om mij goed op weg te helpen. Hard werken gaat hier samen met een lolletje, dat merkte ik meteen. Fijn, want de collega’s maken de job voor een groot gedeelte leuk! Ook nu we weer thuiswerken. Toch hoop ik dat we straks weer meer naar kantoor mogen komen. Even snel schakelen met je buurman, leren van collega’s, een grapje. Het teamgevoel komt gewoon beter naar voren als je samen zit.

En de baan? Leerzaam en interessant. Aansprakelijkheid is niet rechtlijnig, en juist dat maakt het zo leuk. Veel overleggen, sparren en continu leren, daar maken we uitgebreid tijd voor. Ook in de vorm van interne opleidingen. Ik nam zelf ruime ervaring mee vanuit een volmachtbedrijf en als verzekeringsadviseur, en weet dan ook goed waar adviseurs tegenaan lopen. De werkdruk van een adviseur, de vele systemen waar zij mee moeten werken, dat houd ik altijd in mijn achterhoofd. Door deze kennis intern te delen blijven we scherp en begrijpen we elkaar beter.

Het is een yes! Ik zit op mijn plek! Het is een ontzettend mooi, leerzaam vak, en ik zit bij een leuk, professioneel team dat onderdeel is van een geweldig mooi bedrijf. Ik ben in een warm bad terecht gekomen en trots dat ik voor a.s.r. werk!’

Ook een vliegende start maken bij a.s.r.?
Bekijk de vacatures Vacature-alert aanmaken
Bianca van der Linden