Home Blog Een festival, een waterfiets-challenge en andere bijzondere kantoormomenten

Een festival, een waterfiets-challenge en andere bijzondere kantoormomenten

Een goede brainstorm- of teamsessie, gezelligheid op de afdeling of een toevallig gesprek bij het koffiezetapparaat: allemaal kleine momenten waarop we blij zijn dat we elkaar kunnen ontmoeten op ons fijne kantoor. Maar we hebben de afgelopen maanden ook een hoop bijzondere kantoormomenten met elkaar gedeeld. Wat fijn om samen te zijn!

a.s.r. in festivalstemming

We moesten er door corona even op wachten, maar in september vierden we met twee jaar vertraging eindelijk het 300-jarig bestaan van a.s.r. Ruim 3.000 collega’s gingen uit hun dak op de Hollandse hits van feestartiest Bennie Solo, lieten zich gekke kapsels aanmeten door de Crazy Kappers, genoten van de lekkerste hapjes en drankjes en de artiesten die rondliepen op het festivalterrein en daagden elkaar uit voor een potje muziekbingo of FIFA. Met als klap op de vuurpijl een optreden van Waylon. Een avond om niet snel te vergeten.

In gesprek met de Raad van Bestuur

Omdat de Raad van Bestuur graag in gesprek blijft met collega’s, konden medewerkers ze de afgelopen maanden tijdens ‘Vraag maar raak’-sessies op kantoor het hemd van het lijf vragen. Na een gezamenlijke lunch stelden de aanwezige collega’s CEO Jos Baeten, CFO Ewout Hollegien of COO Ingrid de Swart al hun vragen: van de meest waardevolle momenten in hun carrière tot favoriete recepten en actuele ontwikkelingen in verzekeringsland. Stephanie Lange (Teammanager Serviceketen Staven) meldde zich aan voor de sessie met Jos. ‘Hoe gaaf is het dat wij de gelegenheid krijgen om in gesprek te gaan met onze CEO? Natuurlijk over de strategie van a.s.r., maar ook bijvoorbeeld over wat een CEO op zaterdagavond doet.’

Word jij onze nieuwe collega?
Bekijk onze vacatures Maak een vacature-alert aan
Waterfietskampioenen

In augustus organiseerde a.s.r. Vitality een waterfietsrace op de vijver in de tuin van ons kantoor, die sinds deze zomer voorzien is van twee waterfietsen. Op een zonnige zomerdag gingen collega's met elkaar de strijd aan om als snelste een rondje rond de fontein te fietsen. Darius Lamochi Roozalipour en Benjamin Koelewijn van de afdeling Inkomen zetten de snelste tijd neer: zij legden het rondje af in 2 minuten en 42 seconden. Dat was nog eens een sportieve lunchpauze! Wie dat record wil verbeteren, kan ook nu nog op de waterfiets stappen. Wel op eigen risico, want een nat pak is in oktober minder snel droog...

Leren en ontwikkelen in de spotlight

In het kader van de Week van de Loopbaan stond in september drie dagen lang een kraam op kantoor waar medewerkers met recruiters en talentadviseurs in gesprek konden gaan over hun ontwikkeling en toekomst. Voorbijgangers stelden al hun vragen over solliciteren, leren en ontwikkelen, snuffelden tussen actuele trainingen en interne vacatures en wonnen leuke prijzen met een draai aan een rad van fortuin, om daarna weer vol inspiratie verder te gaan met de werkdag. En wie graag meer wilde weten over werken op een andere afdeling, kon zich inschrijven voor een koffiemoment of een dagdeel meelopen op een andere afdeling. Even buurten bij collega's: ook dat kan weer lekker op kantoor.

a.s.r. en hybride werken
Bij a.s.r. werken we gemiddeld 60% thuis en 40% op kantoor, afhankelijk van het type werk, de behoefte van de klant en de afspraken in het team. Je krijgt daarbij veel ruimte om zelf de regie te nemen. Zo kunnen we werk en privé goed combineren en kunnen we de momenten die we samen op kantoor zijn, optimaal benutten.

Yanniek van Dooren Communicatieadviseur