Home Blog a.s.r. zet 'de knop om' en doneert opbrengst energiebesparing

a.s.r. zet 'de knop om' en doneert opbrengst energiebesparing

Vanaf eind april past a.s.r. de klimaatinstallatie in het kantoor aan de Archimedeslaan in Utrecht aan. a.s.r. geeft hiermee gehoor aan de oproep van het kabinet om ‘ook de knop om te zetten’ en energie te besparen. Met deze verandering bespaart a.s.r. naar verwachting 50.000 kWh, omgerekend 8.000 euro. Dit bedrag wordt aan het eind van het jaar gedoneerd aan Trees for all. Deze stap sluit aan bij het profiel van a.s.r. als duurzame verzekeraar.

Klimaatbesparing op het hoofdkantoor

Op 2 april lanceerde klimaatminister Jetten een landelijke publiekscampagne onder de naam Zet ook de knop om, met als doel om energie te besparen. Eén van de tips binnen deze campagne is om de thermostaat op 19 graden te zetten.

Het a.s.r.-kantoor heeft een complexe klimaatinstallatie, zonder themostaatknop waarmee de temperatuur in het pand direct naar beneden of naar boven kan worden bijgesteld. Het klimaat in het pand wordt geregeld vanuit warmte- en koudebronnen die diep onder de grond rondom het pand liggen. De installatie wordt nu dusdanig aangepast dat er bij koude weersomstandigheden minder wordt verwarmd en er bij warme weersomstandigheden minder wordt gekoeld. Dit levert in beide gevallen energiebesparing op. 

Omdat a.s.r. als duurzame verzekeraar het belang inziet van energiebesparende maatregelen, is besloten om deze klimaataanpassing door te voeren. 

€ 8.000 besparing

Door het klimaat in het kantoor nu aan te passen, bespaart a.s.r. naar verwachting tot het einde van dit jaar 50.000 kWh (ongeveer het jaarverbruik van 13 huishoudens), en daarmee € 8.000. Aan het eind van het jaar maakt a.s.r. dit bespaarde bedrag over naar Trees for All.

Naast het aanpassen van het klimaatsysteem doet a.s.r. al veel om energie te besparen. Zo gebruikt het kantoor aan de Archimedeslaan geen gas, maar uitsluitend groene stroom (die deels zelf opgewekt wordt) en voldoet het energieverbruik nu al aan de afspraken in het Parijs-akkoord.

Annechien ten Brink