Blog a.s.r. geeft IT-studenten een kijkje in de praktijk

a.s.r. geeft IT-studenten aan Hogeschool Utrecht een kijkje in de praktijk

Hoe is het om te werken in een IT-functie bij een grote verzekeraar? Dat gaan studenten ICT van Hogeschool Utrecht de komende jaren zelf ervaren. a.s.r. en de Hogeschool zijn namelijk een samenwerking van 4 jaar aangegaan.

Naast stage- of afstudeerplaatsen gaan we ook gastcolleges, workshops en trainingen verzorgen om studenten te laten ervaren hoe IT, en ook data en security, in het financiële bedrijfsleven wordt toegepast. Zo krijgen studenten nú de inzichten waar ze later op doorgroeien.
 
‘Als grote werkgever van IT-personeel wil a.s.r. graag meehelpen aan het opleiden van IT-professionals. Andersom ervaren wij dat deze enthousiaste studenten tijdens stages en projectopdrachten bij ons, met hun frisse blik en up-tot-date kennis, een belangrijke bijdrage leveren aan innovatieve oplossingen. Deze samenwerking is dus een win-win situatie.’ vertelt Kees Tuijnman, directeur IT&C die namens a.s.r. de samenwerkingsovereenkomst tekende.
 
Anita Bosman, directeur Instituut voor ICT bij Hogeschool Utrecht, vult aan: ‘Wij worden partners in onderwijs om niet alleen de verzekeringswereld te transformeren, maar ook om een nieuwe generatie studenten op te leiden. Samen vormen we een ijzersterk team, gedreven door innovatie en kennisdeling.’
 
De samenwerking biedt a.s.r. ook mogelijkheden om meer bekendheid te krijgen binnen deze doelgroep als leuke en interessante werkgever. ‘Werken bij een verzekeraar is vaak niet het eerste waar IT-studenten aan denken als ze zich gaan voorbereiden op hun eerste baan’, vertelt IT recruiter Juliet David. ‘Door ze in de praktijk te laten ervaren met welke interessante projecten we bezig zijn, hopen we dit te veranderen.’

Voor vijf studenten ligt de eerste grote opdracht bij a.s.r. al te wachten: voor het Innovation semester kunnen zij in 20 weken aan de slag met het opstellen van een ontwerp en proof of concept binnen het domein IT-architectuur.