Mel Kwakkenbos
Analist Control

'In een turbo tempo nieuwe dingen leren'

Als student had Mel Kwakkenbos een bijbaan bij een accountantskantoor. Daar hadden ze hem graag gehouden, maar Mel wilde weten wat hij nog meer kon met zijn master Accountancy and Control. Bij a.s.r. krijgt hij nu de kans om binnen verschillende teams op ontdekkingstocht te gaan.

Ik hoef me nog niet vast te leggen

“Het is bizar, maar in deze arbeidsmarkt buitelen de recruiters over je heen als je een economische opleiding hebt. Het is moeilijk kiezen. Dat ik na een aantal gesprekken voor een baan als junior Controller bij a.s.r. ben gegaan, is onder andere omdat ik me nog niet vast hoef te leggen. Ik mag als starter in vier verschillende teams meelopen, zodat ik erachter kan komen wat ik echt leuk vind.” Wat voor Mel ook belangrijk was bij het bepalen van zijn keuze, is dat a.s.r. uitgeroepen is tot Beste Werkgever van het jaar 2021. “Dat zegt natuurlijk wel iets. Er is bijvoorbeeld geen paygap tussen mannen en vrouwen. En investeringen in fossiele energie worden snel afgebouwd, want een duurzame toekomst staat bij a.s.r. voorop. Ik ben pas 25, dus voor mij weegt dat laatste zeker zwaar mee. Naast al die rationele redenen heb ik ook goed naar mijn gevoel geluisterd. Dat was het warmst voor a.s.r.”

Spannend: werken voor de Raad van Bestuur!

Mel is sinds oktober werkzaam in het team Reporting, dat deel uitmaakt van SSC Reporting & Financial Control. Een ‘superleuke baan’, zo omschrijft hij zijn werk, waarbij op dit moment het accent ligt op het verzamelen van managementinformatie voor de Raad van Bestuur (RvB). Mel: “Het is mijn taak om de kwartaalcijfers van de niet-financiële onderdelen binnen de organisatie op te vragen. Ik ga hier vervolgens mee aan de slag en maak er één geheel van. In het begin vond ik het eervol en tegelijkertijd ook heel spannend om voor de RvB te werken. Maar we doen dit met meerdere collega’s, dat scheelt. Ik heb het geluk met hele slimme en behulpzame mensen samen te werken, waar ik echt alles aan kan vragen. Dat doe ik dan ook volop: ik leer in een turbo tempo nieuwe dingen.”

Ik heb het geluk met hele slimme en behulpzame mensen samen te werken, waar ik echt alles aan kan vragen

Mel Kwakkenbos, Analist Control

Ik voel me hier echt gelukkig

Dat Mel voor de accountancy koos, lag eigenlijk altijd wel voor de hand. Cijfers interesseerden hem als kind al veel meer dan woordjes leren. Het was dan ook opmerkelijk dat uit een beroepskeuzetest bleek dat hij het beste naar de PABO kon gaan. Mel: “Ik heb het een jaar gedaan, maar vond hierin niet de voldoening die ik zocht. Ik ben blij dat ik de overstap naar Bedrijfseconomie heb gemaakt. Nu ik in deze richting aan het werk ben, voel ik me echt gelukkig. Dat komt enerzijds doordat ik het bij a.s.r. enorm naar mijn zin heb en dit echt het werk is wat ik graag wil doen. Anderzijds is alleen al het hebben van een baan heel relaxed. Je klapt je laptop dicht en hop, je bent klaar. Als student heb je nooit het gevoel dat je werk af is, je komt eigenlijk altijd tijd te kort. Dat kon best weleens aan me knagen. Ook al ben ik nu veel meer uren met mijn werk bezig dan vroeger met mijn studie, voor mijn gevoel heb ik toch meer vrije tijd.”

Gerelateerde vacatures
Mijn ontwikkeling staat centraal

Hoewel hij nog maar twee maanden in dienst is, voelt Mel zich al helemaal thuis bij a.s.r. Hij denkt dat dit onder meer komt door de perfecte introductieweek én door het feit dat iedereen bereid is om hem verder te helpen. “Tijdens de introductie leer je mensen van allerlei afdelingen kennen. Ook al werk je daar niet mee samen, je komt elkaar tegen in de kantine en maakt een praatje. Ik heb me al opgegeven om straks met een groep nieuwkomers het Verzekeringsspel te gaan doen. In de eerste plaats om anderen ook een fijne onboarding te geven, maar zeker ook om nieuwe collega’s te leren kennen. Ik wil echt investeren in deze baan want ik denk dat ik hier wel langere tijd wil blijven. Sommige mensen streven een snelle carrière na, maar dat vind ik niet zo interessant. Het gaat mij veel meer om mijn eigen ontwikkeling. Die staat centraal bij a.s.r. en dat merk ik aan de manier waarop ik word begeleid. Niet meteen volle bak aan het werk, maar eerst goed om je heen kijken, met veel mensen praten en vooral: heel veel leren. Via trainingen én van je collega’s. Natuurlijk wil ik in de toekomst graag Register Controller worden, maar dat heeft helemaal geen haast. Ik geniet van het nu. Als ik ‘s morgens wakker word denk ik ‘Leuk, ik mag weer naar mijn werk’. Dat is wel bijzonder hè!”


Bij a.s.r. weten we dat er méér is dan alleen je baan en je niet het één voor het ander wilt laten. Daarom zetten we jou centraal.