Anita Dorré

Schadebehandelaar

Leuk om als Schadebehandelaar alles rond een schade uit te zoeken

Anita Dorré gaat haar 50-jarige jubileum nét niet halen bij a.s.r. Als zij over vier jaar met pensioen gaat, heeft ze er 49 jaar gewerkt, voornamelijk in service- en klantgerichte functies. Nooit iets anders gewild? “Oh nee, helemaal niet! Het werk werd steeds leuker en interessanter én ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheid. Dus ik bleef.”

Leuk om alles precies uit te zoeken

Als Schadebehandelaar krijgt Anita claims binnen die betrekking hebben op opstal- en inboedelverzekeringen. Dat kan gaan over brandschade, maar ook over diefstal, inbraak, storm of lekkages. Anita: “Het is heel breed. Veel klanten weten niet waarvoor ze allemaal verzekerd zijn, dus het is altijd de moeite waard om contact op te nemen bij een schade. Ik vind het echt leuk om uit te zoeken waardoor een schade is ontstaan, wat de schade precies inhoudt en om experts in te schakelen voor meer informatie en, in een later stadium, reparaties. Als ik uiteindelijk iemand blij kan maken met een mooi bedrag of een bedrijf dat de schade komt repareren, is mijn dag helemaal goed.”

Je kan zelf je carrière bij a.s.r. vormgeven

Tijdens haar carrière bij a.s.r. heeft Anita veel zien veranderen. Wat al die jaren bleef, is het plezier met de collega’s en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. “Ik heb heel veel opleidingen kunnen doen, waardoor ik steeds meer begreep van het werk en het daardoor ook steeds interessanter werd. Ik deed onder andere B-assurantiën, Inkomen en Zorg, communicatietrainingen, time management, mbo management assistent, noem maar op. In feite kan je je carrière bij a.s.r. helemaal zelf vormgeven met allerlei soorten trainingen, waaronder sinds kort ook games waarbij je punten kan verdienen. Ik heb me pas nog ingeschreven voor ‘Omgaan met weerstand van de klant’. Alles wat ik hierin leer, deel ik naderhand met mijn collega’s, en andersom. Zo worden we als afdeling steeds beter.” 

a.s.r. maakt geen onderscheid tussen oud of jong, man of vrouw, of wat dan ook. Iedereen kan hier Schadebehandelaar worden.

Snel wegwijs in de systemen van a.s.r.

Na bijna 50 jaar werken bij a.s.r. beschikt Anita over een zee aan kennis, die ze graag overbrengt op nieuwe collega’s. “We werken hier met veel verschillende polisvoorwaarden, die door allerlei overnames voor een deel uit het verleden stammen. Maar hoe lang geleden een verzekering ook is afgesloten, alles met betrekking tot een nieuwe claim is op te zoeken in onze systemen. Die ken ik na al die jaren als mijn broekzak, en ik vind het echt leuk om mensen die net op onze afdeling zijn gestart hier wegwijs in te maken. Iedereen die hier langer werkt, weet hoe het is om als beginner je weg te vinden binnen een groot bedrijf. We staan daarom altijd klaar om nieuwe collega’s hierbij te helpen.”     

Gerelateerde vacatures
Iedereen is welkom bij a.s.r., leeftijd speelt geen rol

a.s.r. heeft veel functies waar je makkelijk in kan stappen. Onder andere op de klantenservice, waar Anita werkt, zijn nieuwe medewerkers meer dan welkom. “We hebben pas nog iemand van zestig aangenomen. Dat is zo mooi aan werken bij a.s.r.: er is geen onderscheid tussen oud of jong, man of vrouw of wat dan ook. Hier is iedereen welkom die op zoek is naar boeiend werk, veel leuke collega’s en goede opleidingsmogelijkheden. Je gaat eerst een tijdje meeluisteren met één van ons, daarna luistert iemand met jou mee. Je wordt dus echt goed ingewerkt, ook op de dagen dat je thuis werkt. Collega’s met kinderen kiezen meestal voor gedeeltelijk thuiswerken, zelf werk ik liever op kantoor. Ook dat is een groot voordeel van werken bij a.s.r: je kunt al je werkwensen bespreken, er is echt veel mogelijk. Ik ga daar de komende jaren nog enorm van genieten.” 

Enthousiast geworden? Kom ook werken bij a.s.r. als Schadebehandelaar!

Ben je na het lezen van Anita's verhaal enthousiast geworden? Solliciteer dan op één van onze Schadebehandelaar vacatures. We hebben op het moment verschillende mogelijkheden voor je, zoals: 


Verhalen van andere collega's