Timo Bac
Trainee Schade

je krijgt alle vrijheid, en dat geeft vertrouwen.

Timo Bac startte in september 2018 zijn traineeship bij a.s.r. en voelt zich er al helemaal thuis. “De vrijheid die ik hier als trainee ervaar, is best uniek. Het is fijn om te merken dat mijn persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling nu al een enorme boost hebben gekregen.”

Mijn baan

Mijn traineeship duurt 18 maanden en is opgedeeld in drie à vier opdrachten. Dat geeft me de kans om veel van de organisatie te zien. Ik ben gestart bij de afdeling Letselschade waar ik onderzoek deed naar letselschadezaken onder de € 10.000. Ik onderzocht het proces van melding tot afhandeling. Vanuit die bevindingen heb ik geholpen met het schrijven van jaarplannen voor 2019 en 2020. Die bevindingen en jaarplannen zorgen voor een afdeling die future-proof is.

In mijn huidige opdracht komen data en finance bij elkaar. Ik werk aan deze opdracht bij Corins, een dochteronderneming van a.s.r. Daar laat ik met behulp van data zien hoe Corins het de afgelopen jaren heeft gedaan. Daarmee krijgt het management specifieke inzichten die nodig zijn om de strategische koers van het bedrijf te bepalen en krijgen medewerkers meer inzicht in relevante data om hun werk uit te voeren.

De vrijheid die ik hier ervaar is redelijk uniek.

Timo Bac, Trainee Schade

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik ben voor het eerst met a.s.r. in aanraking gekomen toen een recruiter en een toenmalig trainee bij ons op de Erasmus Universiteit aanwezig waren bij een recruitmentevent. Zij vertelden me hoe de organisatie zich positioneert en wat ik kon verwachten. Dat sprak me meteen aan. Ik had meerdere sollicitaties lopen, maar bij geen enkele andere organisatie was ik zó overtuigd als bij a.s.r. De nuchterheid van a.s.r. en de verantwoordelijkheden die je als trainee krijgt, gaven de doorslag. Het goede gevoel dat ik toen had, heb ik nu nog steeds. Ik weet zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Je wordt klaargestoomd voor de toekomst en ontwikkelt jezelf op meerdere gebieden.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

Zelf heb ik gestudeerd in Rotterdam, ik ben een nuchter type dat niet van al te veel poespas houdt. Dat past bij a.s.r. denk ik, want ik zie het ook terug bij mijn collega’s. Hier lopen geen mensen rond die helemaal vol van zichzelf zijn. Zo zitten mijn collega’s niet in elkaar. Ze zijn enorm toegankelijk, vriendelijk en willen altijd helpen als ik een vraag heb. Ik heb veel contact met andere trainees en werk vaak samen met vakspecialisten die me ondersteunen bij een opdracht. Op die manier leer ik van ervaren mensen én heb ik een aantal gelijkgestemden met wie ik ervaringen kan delen.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Regelmatig als ik met familie of vrienden over a.s.r. spreek, zegt men dat ik in een soort speeltuin werk. Ik vertel dat sommige collega’s hier soms drie dagen per week vanuit huis werken en dat we hier mooie faciliteiten hebben naast het werk. Je kunt bijvoorbeeld fitnessen en we hebben een eigen stomerijdienst. Dat is een luxe natuurlijk, maar het laat wel zien dat a.s.r. goed voor haar werknemers zorgt. En een speeltuin? Natuurlijk krijgen we veel vrijheid, maar het werk moet natuurlijk wel gedaan worden. Wáár je dat doet, is minder van belang. Als ik het vergelijk met bevriende studiegenoten, werken we bij a.s.r. in een minder strak stramien dan bij andere organisaties. Dat ervaar ik als een groot pluspunt.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Het is lastig nu al precies te zeggen wat ik na het traineeship ga doen. Het optimaal laten presteren van teams spreekt mij aan, maar het nadenken over strategische vraagstukken vind ik ook mooi. Over waar we heen moeten als verzekeraar en hoe we daarop moeten anticiperen. Dat lijkt me gaaf. Ik verwacht dat de zakelijke markt de komende jaren interessant gaat worden, omdat er veel gaat veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen rondom mobiliteit. Autorijden wordt straks compleet anders, met gedeelde voertuigen en een steviger accent op private lease. Dat betekent voor ons als verzekeraar dat huidige producten mogelijk moeten worden aangepast, of nieuwe producten op de markt gebracht moeten worden. Met die kennis wil ik het management en de rest van mijn collega’s enthousiasmeren en stimuleren om mee te gaan in deze innovatie. Het is fantastisch om daarover na te mogen denken en op die manier aan de toekomst te werken.”


Verhalen van andere collega's