Terry Nick Bergsma
Consultant Data & Innovatie
{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }
Home Verhalen Terry Nick Bergsma

Bouwen aan het vakgebied als datapionier

Terry Nick Bergsma studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Utrecht en ontwikkelde zich in het traineeship bij a.s.r. tot datapionier. Nu zet hij zijn verbindings- en veranderkracht in als consultant op het gebied van data en innovatie. ‘Bij a.s.r. doe je er echt toe. Ik krijg de kans mijn kennis uit te breiden en word door alle collega’s als een van hen gezien.’

Bouwen aan het fundament

Toen ik bij a.s.r. solliciteerde, stond machine learning hier nog behoorlijk in de kinderschoenen. Dat zag ik als een enorme kans, want daardoor kon ik met mijn kennis echt iets neerzetten. Bouwen aan het fundament en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om mezelf te blijven ontwikkelen. Tijdens mijn traineeship kreeg ik al veel vrijheid en kon ik als datapionier veel mensen overtuigen van het nut van data. Ze waren benieuwd wat ik voor ze kon betekenen. 

Het maken van een algoritme werkt in mijn ogen hetzelfde als het maken van een smoothie. Je hebt ingrediënten (data), die moet je opschonen en bij elkaar brengen. Uiteindelijk komt er een mix uit en heb je je eindresultaat. Ik heb bijvoorbeeld een voorspellend model gebouwd voor onze afdeling Schade, waarmee we veel beter kunnen inschatten welke klanten overwegen over te stappen. Met die inzichten kunnen we acties ondernemen om deze klanten alsnog te behouden.

Van Data Scientist naar Consultant

Na mijn traineeship ben ik eerst aan de slag gegaan als Data Scientist. Ruim een half jaar later merkte ik dat mijn interesse meer lag bij het adviseren en maakte ik de overstap naar Consultant op het gebied van data en innovatie. In deze rol zoek ik actief de samenwerking op en help ik afdelingen om wegwijs te worden in hoe het werkt met data en wat we ermee kunnen. Nu komen mijn creativiteit, vermogen tot verbinden en veranderkracht nog beter tot hun recht. Dat a.s.r. met mij heeft meegedacht toen ik iets anders wilde, bevestigt voor mij het open en vooruitstrevende karakter van a.s.r.

Het creëren van een algoritme is te vergelijken met het maken van een smoothie.

Terry Nick Bergsma, Consultant Data & Innovatie

Betrokken en persoonlijk

Ik ervaar mijn collega’s als enorm betrokken mensen. Ze zijn betrokken bij het vak en ook op persoonlijk vlak zijn ze er voor je. Toen ik hier net werkte, schreef ik me in voor een traploopwedstrijd in het kader van vitaliteit. We moesten vanaf de begane grond naar de tiende verdieping lopen, zo snel als we konden. Ik won de wedstrijd en mocht a.s.r. vertegenwoordigen in een traploopwedstrijd waar ook mensen van andere organisaties aan meededen. Het leefde enorm. Ik kreeg mailtjes van collega’s die ik niet kende waarin ze me succes wensten. Dat is tekenend voor hoe er hier met elkaar wordt omgegaan. En die wedstrijd? Ja, die heb ik ook op mijn naam geschreven.

Het gebrek aan een senior binnen mijn vakgebied maakte mijn start bij a.s.r. wel een extra uitdaging. Daarom heeft a.s.r. mij een opleiding aangeboden. Ik kon vier dagen werken en was daarnaast elke vrijdag omringd door vakgenoten van wie ik veel opstak. Ideaal.

Gerelateerde vacatures
Veilige omgeving

Het is natuurlijk best spannend als je voor de eerste keer aan een baan begint. Maar a.s.r. doet er alles aan om je snel thuis te laten voelen. Het is een veilige omgeving waarin je jezelf kunt zijn en snel met eigen initiatieven kunt komen. Dat zit in de cultuur. Bij ons op de innovatieafdeling besteden we veel aandacht aan teambuilding. Zo hebben we een stand-down geïntroduceerd waarin je in de vorm van kleine opdrachten je directe collega’s goed leert kennen, ook persoonlijk. Daarmee ontwikkel je een enorme vertrouwensband en daaruit ontstaan zelfs goede vriendschappen. Dat geeft een andere dimensie aan het werk. Je bent eerlijker in je feedback en durft sneller ergens iets van te vinden. En dat komt ook ten goede aan het eindresultaat.

Wil jij net als Terry Nick een vliegende carrièrestart maken bij a.s.r.? Kom naar de inhousedag voor het a.s.r. traineeship van 2021!


Verhalen van andere collega's