Terry Nick Bergsma
Trainee Data Science
Home Verhalen Terry Nick Bergsma

Ik mag als datapionier binnen a.s.r. bouwen aan dit vakgebied.

Terry Nick Bergsma studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Utrecht en vond in het traineeship bij a.s.r. alles wat hij zocht. “Bij a.s.r. doe je er echt toe. Ik krijg de kans mijn kennis uit te breiden en word door alle collega’s als een van hen gezien.”

Mijn baan

Binnen a.s.r. is data science een terrein waar nog veel te ontdekken valt. Dat werd me eigenlijk al direct verteld in het eerste gesprek na mijn sollicitatie. Machine learning stond nog behoorlijk in de kinderschoenen, zo kon ik met mijn kennis echt iets neerzetten. Dat heeft als gevolg dat ik veel vrijheid krijg en als datapionier binnen a.s.r. veel mensen mag overtuigen van het nut van data. En dat lukt. Ze zijn benieuwd naar wat ik voor ze kan betekenen. In mijn eerste opdracht heb ik een voorspellend model gebouwd voor onze afdeling Schade. Hiermee kunnen we veel beter inschatten welke klanten binnenkort vertrekken. En met die inzichten kunnen we weer acties ondernemen om deze klanten alsnog te behouden.

Ik zoek actief de samenwerking op om afdelingen te helpen. Dat maakt dit traineeship waarschijnlijk ook net iets anders dan anders. De opdrachten die ik krijg zijn verschillend qua omvang en dat maakt het interessant. Ik zie mezelf als een consultant die op een eenvoudige manier uitlegt hoe het werkt met data en wat we ermee kunnen. Het maken van een algoritme werkt in mijn ogen hetzelfde als het maken van een smoothie. Je hebt ingrediënten (data), die moet je opschonen en bij elkaar brengen. Uiteindelijk komt er een mix uit en heb je je eindresultaat. 

Het creëren van een algoritme is te vergelijken met het maken van een smoothie.

Terry Nick Bergsma, Trainee

Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Ik zocht een functie waarin ik op strategisch niveau iets kon betekenen. Het feit dat er bij a.s.r. nog niet veel stond aan machine learning, zag ik als een enorme kans. De mogelijkheid om iets blijvends neer te zetten waarmee de organisatie echt geholpen wordt, dat wilde ik graag. Bouwen aan het fundament en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om mezelf te blijven ontwikkelen. Men besefte hier dat het gebrek aan een senior binnen mijn vakgebied nog een struikelblok zou kunnen zijn. Daarom heeft a.s.r. mij een opleiding aangeboden. Dus naast vier dagen werken, ben ik elke vrijdag omringd door vakgenoten van wie ik veel opsteek.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

Ik ervaar mijn collega’s als enorm betrokken mensen. Betrokken bij het vak en ook op persoonlijk vlak zijn ze er voor je. Toen ik hier net werkte, schreef ik me in voor een traploopwedstrijd in het kader van vitaliteit. We moesten vanaf de begane grond naar de tiende verdieping lopen, zo snel als we konden. Ik won de wedstrijd en mocht a.s.r. vertegenwoordigen in een traploopwedstrijd waar ook mensen van andere organisaties aan meededen. Het leefde enorm hier intern. Ik kreeg mailtjes van collega’s die ik niet kende waarin ze me succes wensten. Dat is tekenend voor hoe er hier met elkaar wordt omgegaan. En die wedstrijd? Ja, die heb ik ook op mijn naam geschreven.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Het is natuurlijk best spannend als je voor de eerste keer aan een baan begint. Bij a.s.r. doet men er alles aan om je snel thuis te laten voelen. Het is een veilige omgeving waarin je jezelf kunt zijn en daardoor sneller met eigen initiatieven kunt komen. Dat zit in de cultuur. Bij ons op de innovatieafdeling besteden we veel aandacht aan teambuilding. Naast de stand-ups, hebben wij een stand-down geïntroduceerd. Hierin leer je in de vorm van kleine opdrachten je directe collega’s goed kennen. Ook persoonlijk. Daarmee ontwikkel je een enorme vertrouwensband en daaruit ontstaan zelfs goede vriendschappen. Dat geeft een andere dimensie aan het werk. Je bent eerlijker in je feedback en durft sneller ergens iets van te vinden. Dan komt natuurlijk ten goede aan het eindresultaat.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Na dit traineeship wil ik heel graag op de innovatieafdeling blijven werken. Het is een jonge, leuke club en ik denk dat ik heel goed pas bij a.s.r. Het is een schot in de roos geweest. Ik ben een sociaal persoon die graag mensen bij elkaar brengt en anderen motiveert. In een latere rol zie ik mezelf wel als manager die collega’s op deze wijze coacht en begeleidt. Vanuit de afdeling nog meer de verbinding maken met de rest van het bedrijf, dat is een slag die we nog moeten maken. Ik zie het wel zitten de stap van consultant naar manager te maken en onze afdeling nog sterker op de kaart te zetten.”


Verhalen van andere collega's