Sybren de Bruin
Trainee Ziektekosten Zorg

‘Ik heb veel verantwoordelijkheid en afwisseling’

Sybren de Bruin houdt ervan om plannen concreet te maken en goede ideeën tot leven te laten komen. Als trainee Ziektekosten Zorg bij a.s.r. vindt hij het prettig om niet alleen theoretisch bezig te zijn, maar ook zijn handen uit de mouwen te steken. “Ik was op zoek naar persoonlijke en inhoudelijke uitdaging in mijn werk. Bij a.s.r. heb ik dat gevonden.”

Mijn baan

Ik word graag uitgedaagd in mijn werk. Wat dat betreft zit ik hier goed op mijn plaats. Als trainee werk je in anderhalf jaar tijd aan vier verschillende opdrachten die je voor een groot deel zelf vormgeeft. Dat zijn opdrachten met flink wat verantwoordelijkheid en afwisseling. Zo mocht ik bij mijn eerste opdracht, onder begeleiding van een teammanager, gelijk 30 fte aansturen in ons klantcontactcentrum. Niet alleen was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, ook hield ik me bezig met capaciteitsvraagstukken en de opleiding en ontwikkeling van de medewerkers. Momenteel werk ik voor het adviesbureau dat zich richt op productontwikkeling, het bijhouden van externe ontwikkelingen en het vertalen daarvan naar ons interne beleid. Iets heel anders dus. Hier mag ik me onder andere storten op de inrichting van kennismanagement. Dit doe ik samen met een oud-trainee. Daar horen vragen bij als: waar wordt de informatie opgeslagen? En hoe zorgen we ervoor dat die informatie altijd up-to-date en beschikbaar is voor zowel klanten als medewerkers? 

Fijn dat ik vrijheid krijg om mijn interesses te volgen 

Sybren de Bruin, Trainee Ziektekosten Zorg

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

De zorgsector heeft altijd al mijn interesse gehad. Ik heb eerst fysiotherapie gestudeerd, maar wilde graag een verdiepingsslag maken. Vandaar dat ik ervoor koos om door te studeren en mijn master Healthcare Policy, Innovation and Management te halen. Nadat ik mijn diploma had gehaald, solliciteerde ik via LinkedIn op de vacature voor trainee bij a.s.r. Zorg. Omdat ik vlak daarna op vakantie ging, heb ik een deel van de sollicitatieprocedure vanuit Kroatië doorlopen. Gelukkig kon dat allemaal en ben ik uiteindelijk aangenomen. 

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

De open structuur van a.s.r. zie je ook terug in de manier waarop de werkplekken zijn ingedeeld. We werken in een open ruimte waarbij je makkelijk even naar elkaar toeloopt. Ook het MT zit niet ergens ver weg in een eigen kantoor, maar bij ons op de afdeling. Het samenwerken met collega’s gaat vanzelfsprekend en ongecompliceerd. Het scheelt bovendien dat ze gewend zijn aan trainees. Er is altijd wel iemand met wie je even kunt sparren. Wat ik ook fijn vind, is dat je tijdens je traineeship de kans krijgt om de organisatie goed te leren kennen en dus samenwerkt met collega’s van verschillende afdelingen. 

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Naast een open werksfeer, was ik op zoek naar persoonlijke en inhoudelijke uitdaging in mijn werk. Bij a.s.r. heb ik dat gevonden. Ik krijg hier volop mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen en te ontdekken waar mijn kwaliteiten liggen. Samen met andere trainees volg ik bijvoorbeeld eens per drie maanden een training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook de vrijheid die ik krijg om mijn eigen interesses te volgen, vind ik erg prettig. 

Die vrijheid zie je ook terug in de manier waarop gewerkt wordt. Ik woon bijvoorbeeld in Bennekom. Met het openbaar vervoer is dat toch zeker een uurtje reizen naar Utrecht. Dan is het wel lekker als je af en toe wat reistijd kunt besparen door vanuit huis te werken.

Mijn toekomst bij a.s.r.

De (zorg)verzekeringswereld wil ik graag nog beter leren kennen. Niet alleen de bedrijfsvoering, maar ook het hele speelveld van zorgaanbieders, toezichthouders, patiënten en zorgverzekeraars. Uiteindelijk hoop ik door te groeien naar een uitdagende functie binnen de afdeling Zorg die past bij mijn interesses en mogelijkheden.


Verhalen van andere collega's