Suzanne Bruls
Group Controller
{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }

Finance-professionals verbinden en gaan voor kwaliteit.

Suzanne Bruls heeft een uitdagende en afwisselende baan als Group Controller bij a.s.r. 'Het mooie aan mijn baan is dat ik van veel dingen op de hoogte ben. Binnen Group Control ben je veel bezig met strategie en kijk je echt naar de toekomst. Voordat we naar buiten gaan met de cijfers, kennen wij het verhaal al. Dat vind ik leuk.'

Dit doe ik

Als Group Controller met Pensioenen, Leven, Uitvaart en Asset Management in mijn portefeuille ben ik het aanspreekpunt voor vraagstukken omtrent de huidige en toekomstige performance van a.s.r.  Zo maak ik analyses en presentaties voor de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen en verzorg ik toekomstprojecties. Daarnaast challenge ik de CFRO’s en performance managers in de business op hun analyses, draag ik bij aan analistenpresentaties en beoordeel ik nieuwe initiatieven en business cases voor heel a.s.r. De rest van mijn tijd besteed ik aan projecten. Ik zit bijvoorbeeld in de Technical Board van IFRS17, een actuele ontwikkeling in Finance, en denk ik mee over hoe de key performance indicators (KPI’s) van a.s.r. er in de toekomst uit gaan zien. Daardoor is mijn werk heel afwisselend.

Samen doen

Ik voelde me meteen thuis bij Group Control, omdat het echt een team is. We zijn met zijn vijven: niet heel groot dus, maar wel heel hecht. We werken veel met elkaar samen en ik vind het fijn dat we elkaar zo goed kunnen challengen. We sparren regelmatig over inhoudelijke vraagstukken, vullen elkaar goed aan en zorgen er hierdoor voor dat ons werk altijd goed is. 

Dat is wat het motto ‘a.s.r. doet het’ voor mij ook betekent: dat we ons werk goed doen. Dat we kwaliteit leveren en nooit een deadline missen, zodat we betrouwbaar zijn voor collega’s, klanten en aandeelhouders. Op een financiële afdeling zoals die van ons is kwaliteit heel belangrijk en moeten deadlines echt gehaald worden. Samen zorgen we ervoor dat dat goed komt.

a.s.r. doet haar best om een maatschappelijke bijdrage te leveren en heeft ook nog eens goede financiële cijfers. Daar word ik blij van.

Suzanne Bruls, Group Controller
#Suzannedoethet

Om te zorgen dat we elkaar nog beter kunnen vinden heb ik met een paar collega’s de CFO-community opgezet, waarin we trainingen, kwartaallezingen, rondjes langs de business lines en kijkjes in de keuken organiseren voor de 500 Finance-professionals bij a.s.r. Zo betrekken we iedereen en blijven we elkaar boeien en verbinden. Dat geeft een positieve sfeer op het werk en het helpt om beter samen te werken, zodat we uiteindelijk betere producten leveren.  

Daarnaast komt het de kwaliteit van ons vak ten goede als de professionals van de toekomst goed voorbereid zijn op de praktijk. Daarom zit ik in de werkveldadviesraad van de Universiteit van Amsterdam, waarin ik overleg met professoren om het curriculum goed aan te laten sluiten bij de praktijk. Ze zijn vaak erg verbaasd over de dingen die wij zien en nemen onze suggesties mee in de inrichting van de vakken. Het is mooi dat we met onze ervaringen zo echt invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van jonge mensen. 

Ook als mentor van de trainees ben ik daar actief mee bezig. Ik vind het leuk om jonge mensen verder te helpen en te coachen, om de dingen die ik zelf ooit ben tegengekomen te gebruiken om hen weer te helpen. Zelf ben ik heel erg bezig met ontwikkeling en zorg ik dat ik expert blijf in mijn vakgebied. Dat draag ik graag over aan jonge mensen.

Blijven doen

Ik vind het leuk om te vertellen dat ik voor a.s.r. werk, omdat we zo ons best doen om een maatschappelijke bijdrage te leveren en ook nog eens goede financiële cijfers hebben. Daar word ik blij van. Daarom hoop ik in de toekomst ook nog steeds bij a.s.r. te werken, uiteindelijk in een financiële managementrol. Daarbij wil ik wel met inhoudelijke vraagstukken bezig blijven. Impact hebben op de inhoud, dat vind ik belangrijk.

Gerelateerde vacatures

Verhalen van andere collega's