Sebastiaan Broeders
Teammanager Adviesbureau Zorg
{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }
Home Verhalen Sebastiaan broeders

Ik heb kansen gegrepen en er veel voor teruggekregen.

Dynamiek staat centraal in Sebastiaans loopbaan bij a.s.r. In het bedrijvige speelveld van de zorg, is de ontwikkeling van Sebastiaan voortdurend in beweging. Gestart als uitzendkracht, vervolgens doorgegroeid naar de rol van beleidsmedewerker, en nu vervult Sebastiaan de functie van Teammanager adviesbureau Zorg. Zo combineert hij leidinggeven aan een klein professioneel team, met ruimte voor de dynamische inhoud van zijn sector. Met de continu veranderende wet- en regelgeving is dit een sector die nooit stilstaat. Net als Sebastiaan.

Mijn baan

Bij a.s.r. bieden ze je veel kansen. En als je die grijpt, krijg je er veel voor terug. Dat zie ik ook terug in mijn eigen carrière. Gestart als uitzendkracht, ben ik doorgegroeid naar beleidsmedewerker. Een strategische en beleidsmatige rol, waarbij ik aan de ene kant zorgde dat jaarlijks het businessplan werd opgeleverd. Aan de andere kant adviseerde en ondersteunde ik het team ziektekosten en de productlijn zorg op beleidsmatig vlak. Zo gaf ik bijvoorbeeld zorginhoudelijk adviezen bij wijzigingen in de regelgeving of bedrijfskundige adviezen over de organisatie-inrichting. Een mooie rol, waarbij ik veel uitdagende klussen heb kunnen doen.

Al geruime tijd speelde de gedachte aan een meer leidinggevende rol door mijn hoofd. Althans ik vroeg me af of zo’n rol iets voor mij zou zijn. Zou ik het leuk vinden om manager te zijn én zou ik het ook kunnen? Nu vind ik dat je dát alleen maar kunt ontdekken door het ook daadwerkelijk te doen. Dus toen eind 2015 de kans zich voordeed om als teammanager ad interim leiding te geven aan de afdeling Zorgcontrole, twijfelde ik geen moment. Hier was het moment om het antwoord op mijn vraag te vinden. En die rol, die beviel goed. Zowel mij als a.s.r. Dus toen zij mij in april 2017 voorstelden om de rol van Teammanager adviesbureau zorg in te gaan vullen, zei ik geen nee.

Daar waar ik me in mijn vorige rol als teammanager van een groot team vooral bezig hield met leidinggevende taken, heb ik nu in deze rol als teammanager van een team van zeven professionals ook ruimte voor de inhoud. Zo heb ik ‘the best of two worlds’. Ik manage mijn team en samen vertalen wij wet- en regelgeving naar beleid. We helpen bij het formuleren van de strategie, we zijn verantwoordelijk voor de kennisorganisatie en het productmanagement, houden ons bezig met innovatie, maar we gaan ook het gesprek aan met het VWS, toezichthouders en andere politieke organisaties.

Je kunt alleen ontdekken hoe iets is door het ook echt te doen.

Sebastiaan Broeders, Teammanager Adviesbureau Zorg

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Nadat ik in 1997 voortijdig mijn studie Film, Theater en Televisiewetenschappen had beëindigd, zocht ik werk. Al snel kon ik via een uitzendbureau starten bij a.s.r. Er heerste toen topdrukte op de afdeling ziektekosten. Er was nog weinig geautomatiseerd, dus om data in het systeem te kloppen waren veel handjes nodig.

Na een half jaar vroeg a.s.r. of ik in vaste dienst wilde komen. Omdat mijn toekomstplannen verder nog niet echt duidelijk waren, heb ik ja gezegd, oorspronkelijk met de intentie om een half jaar te blijven. Nu, jaren later, werk ik nog bij a.s.r. Elke keer als ik dacht: ik ben klaar in deze functie, heeft a.s.r. voor mij een nieuwe uitdaging om aan te nemen.

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Het team waar ik nu teammanager van ben, bestaat uit 7 echte professionals. We werken veel en nauw samen en duiken als team de diepte in. Ons takenpakket is breed. We spelen een cruciale rol binnen het zorgbedrijf en spelen een verbindende rol.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Het belangrijkste vind ik dat a.s.r. kansen biedt. En als ik kijk naar de ontwikkeling die ik hier bij a.s.r. heb doorgemaakt, heb ik die ook gegrepen. Ik heb meegedaan aan het a.s.r. talentenprogramma en trainingen gevolgd. Zo heb ik ontdekt wat ik nu echt wil doen en heeft a.s.r. kunnen ontdekken dat ik het in me heb. Zo krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Die ruimte pak ik graag. Daar houd ik van.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Voorop staat voor mij nu eerst het met succes invullen van deze rol. Verder ben ik niet iemand die de volgende stap in mijn loopbaan al bedacht heeft. Het is afhankelijk van mijn eigen ontwikkeling en de mogelijkheden die geboden worden. Mijn ervaring bij a.s.r. is dat elke keer als ik toe ben aan een volgende stap, er toevallig net iets interessants bij a.s.r. op mijn pad komt. Dus een volgende stap zou zeker weer binnen a.s.r. kunnen zijn. Samen met a.s.r. zal ik – zodra ik er aan toe ben - zoeken naar wat die volgende interessante functie in mijn loopbaan kan zijn.


Verhalen van andere collega's