Remco van Hooijdonk
Controller
Home Verhalen Remco van Hooijdonk

‘Er speelt zoveel binnen de organisatie, dat geen dag hetzelfde is.’

Na vijf jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt en zijn masteropleiding te hebben afgerond, was Remco van Hooijdonk toe aan een nieuwe uitdaging. Hij sloeg een promotie richting hoofdkantoor af, omdat hij zichzelf eens écht wilde triggeren. Remco zocht naar een volkomen nieuwe omgeving met een andere dynamiek en nieuwe collega’s. Als Business Controller Schade bij a.s.r. heeft hij dit alles gevonden.

Mijn baan

De focus van mij en mijn vijf directe collega’s ligt vooral bij het uitvoeren en bewaken van de planning- en controlcyclus. Vanuit deze basis maken wij als Business Controllers diverse rapporten zoals budgetten, forecasts, performance- managementrapportages en business cases. Ook initieer ik verbeteringen in financiële systemen en processen en ben ik bij diverse projecten betrokken.

In mijn werk stel ik mijzelf dienstverlenend op, ik sluit me aan bij de vragen en wensen die leven bij mijn interne klanten. Ik denk graag met ze mee en stel vanuit mijn rol kritische vragen. Ik vind het leuk om zowel over de business als over de financiële materie van gedachten te wisselen. En om samen met mijn interne klanten en collega’s te ontdekken wat de effecten zijn als je aan bepaalde knoppen draait. Er speelt zoveel binnen deze organisatie en op het gebied van wet- en regelgeving, dat geen dag hetzelfde is.


a.s.r. ziet medewerkers als belangrijkste kapitaal.

Remco van Hooijdonk, Controller

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik ben leergierig, ambitieus en ik houd niet van stilzitten. Als Financial Controller bij de Rabobank had ik het maximale uit mijn functie gehaald. Na het afronden van mijn Controllersopleiding bij Nyenrode was ik bovendien toe aan meer verantwoordelijkheden. Ik heb echt een trigger nodig om het naar mijn zin te hebben op het werk, zo zit ik in elkaar. Daarom ben ik bewust op zoek gegaan naar een andere uitdaging in een geheel nieuwe omgeving. De financiële dienstverlening vind ik een interessante tak van sport en a.s.r. heeft een prima reputatie. Niet alleen als financieel stabiele organisatie, maar ook als werkgever. Daarnaast heeft a.s.r. een open en informele cultuur, iets dat ik erg belangrijk vind. Het was voor mij dus bijna vanzelfsprekend om bij a.s.r. te solliciteren.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

Ik werk in een mooi verbouwd pand met veel verschillende soorten werkplekken. Toch zit ik meestal met de andere Business Controllers van de productlijn Schade aan hetzelfde blok. We zoeken elkaar regelmatig op. Samen een boom opzetten over een onderwerp brengt ons op nieuwe ideeën, we leren veel van elkaar. Ik heb vaak afspraken met collega’s van Finance & Risk of met collega’s uit de business om te sparren en informatie te delen. Bij a.s.r. heerst een informele sfeer, ik maak graag een lolletje met mijn collega’s om daarna weer serieus over de inhoud aan de slag te gaan. Even stoom afblazen zodat ik weer fris verder kan, vind ik belangrijk.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik ervaar a.s.r. als een werkgever die zich realiseert dat haar belangrijkste kapitaal de medewerker is. Er wordt dan ook veel in ons geïnvesteerd. Als nieuwe medewerker ben ik goed ingewerkt. En ik merk dat er voldoende opleidingsfaciliteiten en doorgroeimogelijkheden zijn. Wat ik ook heel mooi vind, is de volwassen arbeidsverhouding. Er wordt flexibel omgegaan met werktijden, er heerst vertrouwen dat iedereen zijn output levert en op een professionele manier gewoon zijn of haar uren maakt. Ik woon in de omgeving van Breda en moet dus best een afstandje overbruggen om op het werk in Utrecht te komen, maar ik heb het er graag voor over. Het feit dat ik ook gemakkelijk een dagje thuis kan werken en een papa-dag heb, houdt mijn werk/privébalans gezond.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Daar heb ik nog niet over nagedacht, ik werk hier pas sinds 1 april 2015. Ik vind dat ik mijzelf eerst maar eens moet bewijzen! Maar ik ben best ambitieus en ik weet dat er volop doorgroeimogelijkheden zijn binnen de organisatie. Ik verwacht dat er binnen a.s.r. nog allerlei uitdagingen op mijn pad komen.


Verhalen van andere collega's