Ralph Hovestad
Klantmanager Leven
{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }

De sfeer en het onderlinge contact zijn echt heel goed.

Werken voor de productlijn Leven is afwisselend, het omvat immers zeer verschillende soorten verzekeringen. Van levensverzekeringen tot vermogensafbouw. Werken in een contact center is eveneens afwisselend, je bent voortdurend in contact met diverse mensen. Van klanten tot advocaten. Wat als je de productlijn en het contact center combineert in één baan? Dan creëer je een functie die bol staat van de diversiteit. Zo’n baan heeft Ralph Hovestad als medewerker Front Office Leven bij a.s.r.

Mijn baan

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk, is dat echt elke dag anders is. Klanten, advocaten en tussenpersonen bellen met verschillende problemen, het is aan mij om het probleem op te lossen. Dat kan polisinhoudelijk zijn of bijvoorbeeld een uitbetalingsverzoek, geen telefoongesprek is hetzelfde. Ook zijn er voortdurende projecten. Sinds kort zit ik niet meer 100 % ‘in de lijn’. Op de momenten dat ik geen telefoon beantwoord, maak ik belscripts en rapportages en optimaliseer ik projecten, dat zorgt nog eens voor extra afwisseling.

Een sportschool, fruit op de afdeling, er wordt goed voor ons gezorgd.

Ralph Hovestad, Klantmanager Leven

 


Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Na een tijd betaald voetbal gespeeld te hebben, zocht ik in de zomer van 2012 werk buiten het voetbal. De voorzitter van mijn voetbalclub introduceerde mij bij a.s.r. Ik startte via een uitzendbureau en ging direct, naast mijn werk, een opleiding voor levensverzekeringen volgen. Na ruim een jaar kreeg ik een vast contact bij a.s.r. Nu ben ik bezig met de opleiding WFT Leven en Beleggen.

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

De sfeer en het onderlinge contact is echt hartstikke goed. Tussen de telefoongesprekken door is er soms wel tijd om met collega’s een praatje te maken. Bij een moeilijke zaak loop je naar collega’s die niet aan de telefoon zitten en zij staan altijd voor je klaar, net als de andere afdelingen waaronder de Back Office. Ik vind dat heel positief binnen een bedrijf.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Sinds ik bij a.s.r. ben is het me allemaal heel positief bevallen. Ik heb het erg naar mijn zin en alles is goed geregeld. Zo is er een mooi bedrijfsrestaurant met lekker eten en je kunt, binnen bepaalde grenzen, zelf bepalen hoe laat je begint met werken. Voor de sportende collega’s onder ons is er een fitnessruimte in het gebouw. En elke maandag wordt er een grote fruitschaal op de afdeling neergezet, er wordt goed voor ons gezorgd.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Hoe je toekomst eruit ziet, ligt aan jezelf: het is aan jezelf om kansen te grijpen. Ik ben wel een doorzetter en ik wil graag doorgroeien binnen het bedrijf. Ik zie mezelf later wel als teammanager bij a.s.r. Dat is ook de insteek waarom ik tussendoor diverse opleidingen aan het volgen ben.


Verhalen van andere collega's